|
کدخبر: 288730

لیستی از ساختمان‌های ناایمن تهران نداریم

معاون حقوق عامه دادستان کل کشور گفت: ما لیستی از ساختمان‌های ناایمن تهران نداریم؛ فقط ۱۲۹ ساختمان دارای ضعف سیستم اطفای حریق شناسایی شده است.

غلامعباس ترکی؛ معاون حقوق عامه دادستان کل کشور درباره پرونده ساختمان ۱۵۳خیابان بهار که هفته گذشته دچار آتش‌‌سوزی شد و در عملیات اطفای حریق آن یکی از نیروهای آتش‌نشانی به نام قریب‌رضا دارابی به شهادت رسید، اظهار کرد: یک لیست از ۱۲۹ساختمان مشکل‌دار از حیث سیستم اطفای حریق در تهران شناسایی شده است که ساختمان ۱۵۳بهار جزو آنها نبود، بنابراین این ساختمان جزو ساختمان‌های ناایمن نیست.

وی افزود: سازنده یا مالک ساختمان ۱۵۳مرتکب تخلف ساختمانی شده و با تخطی از پروانه ساخت، پارکینگ ساختمان را تبدیل به انبار تجاری کرده بود. موضوع در کمیسیون ماده ۱۰۰طبق برابر قانون مطرح و در آنجا رأی رفع خلاف انجام شده، داده ‌شد که رأی صادره قطعی می‌شود و شهرداری تهران در مقام اجرای رأی اقدام به پلمب آن محل می‌کند.

ترکی ادامه داد: مالک یا سازنده ساختمان ۱۵۳متأسفانه برخلاف قانون اقدام به فک پلمب آن محل کرده و اقدامات غیرقانونی خودش را ادامه می‌دهد که شهرداری متوسل به دستگاه قضائی در دادسرای تهران می‌شود و آنجا هم دستور قضائی صادر شد مبنی بر اینکه به همراه پلیس نسبت به پلمب ساختمان و اجرای رأی اقدام شود.

وی تصریح کرد: اگرچه علت اصلی آتش‌سوزی را باید آتش‌نشانی و دادسرای تهران که رسیدگی قضائی به پرونده را به عهده دارد اعلام کنند؛ اما آنچه مسلم هست، تخلف ساختمانی و تخلف از مفاد پروانه ساختمانی توسط سازنده یا مالک از عوامل این آتش‌سوزی می‌تواند باشد و طبعاً فرد متخلف تحت تعقیب قضائی هم قرار خواهد گرفت.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور در پاسخ به اینکه یکی از مسئولین شهری اعلام کرده؛ لیست ساختمان‌های شهری تهران به دلیل ایجاد نگرانی‌های عمومی منتشر نمی‌شود، گفت: ما لیستی از ساختمان‌های ناایمن تهران نداریم و کسی هم ادعایی نکرده که چنین لیستی تهیه شده است. آنچه مطرح شده یک اشتباه در تعبیر است.

وی تأکید کرد: تنها لیست ساختمان‌های دارای ضعف سیستم اطفای حریق که تعداد آنها ۱۲۹ساختمان است، از سوی سازمان آتش‌نشانی تهیه شده و در اختیار مرجع قضائی قرار داده شده و اطلاع‌رسانی نسبت به آن هیچ منع قانونی وجود ندارد؛ اما اینها هیچکدام لزوماً ساختمان‌های ناایمن نیستند.

وی با بیان اینکه اشکال ساختمان‌های لیست ۱۲۹تایی، فقط در سیستم اطفای حریق است، گفت: وقتی ما صحبت از ناایمنی ساختمان می‌کنیم، مصالح، سازه نقشه و عوامل متعددی در عدم ایمنی ساختمان تأثیر دارد. اتفاقی که افتاده این است که برابر دستورالعمل پایش ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه در تهران و پیگیری‌هایی که در دادستانی کل کشور اتفاق افتاد، تیم‌هایی برای بررسی این ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه تشکیل شده است.

ترکی افزود: ۱۶هزار ساختمان مهم و بلندمرتبه در مناطق مختلف ۲۲گانه تهران شناسایی شده‌اند و در حال حاضر با حضور میدانی و بررسی کارشناسانی از سازمان نظام‌ مهندسی، وزارت راه و شهرسازی، شهرداری تهران و ارگان‌های دیگری مانند سازمان آتش‌نشانی، این ساختمان‌ها مورد پایش قرار گرفته‌اند و در مورد ۱۰۰۰دستگاه از این ساختمان‌ها پرونده تشکیل شده و مورد ارزیابی و پایش قرار گرفته‌اند.

معاون حقوق عامه دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: امیدواریم که با تلاش و همت مضاعف کارگروه بررسی کننده ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه تهران، هر چه سریع‌تر باقی‌مانده ساختمان‌ها هم مورد پایش قرار بگیرد.

منبع: تسنیم

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها