ذخیرهسازی هزار و ۹۰۰ تن میوه شب عید
مدیرکل تعاونی روستایی استان مرکزی گفت: ذخیرهسازی ۱۹۰۰ تن میوه برای نوروز سال آینده از سوی این شرکت هدفگذاری شده و اقلام مورد نظر از ۲۵ اسفندماه امسال تا پایان پانزدهم سال آینده در استان توزیع میشود.
گسترش نیوز: سید حسین هاشمی در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: شبکه تعاون روستایی استان مرکزی یکی از قدیمیترین سازوکارهای تعاونی در سطح کشور و استان با قدمت حدود نیم قرن است که شامل تعاونیهای روستایی، تعاونیهای تولید روستایی، شرکتهای تعاونی کشاورزی و شرکت تعاونی زنان است، همچنین نظام صنفی کالای کشاورزی هم با فعالیت متفاوت در این عرصه فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد جمعیت استان با شبکه تعاون روستایی استان مرکزی در ارتباط هستند افزود: در استان مرکزی حدود ۹۰ شرکت تعاونی روستایی با ۸۳ هزار عضو فعالیت دارند که ۹۸۱ هزار روستا را تحت پوشش قرار میدهند، تعاونیهای روستایی ۸ اتحادیه شهرستانی و یک اتحادیه استانی دارند.
مدیرکل تعاونی روستایی استان مرکزی تصریح کرد: ۵۶ شرکت تعاونی روستایی در استان مرکزی با ۸۷ نفر عضو فعالیت دارند، همچنین ۲۵ شرکت تعاونی روستایی و یک اتحادیه استانی و ۱۰ شرکت تعاونی روستایی در استان مرکزی فعالیت دارد که ۱۲۰ هزار نفر در این شبکه عضو هستند.
هاشمی بیان کرد: شبکه تعاون روستایی استان ۹۴ باب انبار با ظرفیت ۷۰ هزار تن و مساحت ۵۰ هزار و ۸۵۰ مترمربع و سه واحد ذخیره سیلوی گندم به ظرفیت ۴۵ هزار تن دارد، همچنین مدیریت تعاون روستایی استان ۳۹ باب انبار دولتی به ظرفیت ۲۱هزار و ۲۵۰ تن دارد.
وی ادامه داد: در سال گذشته مجموعا در ۱۷ مرکز خرید گندم و سه سیلو، حدود ۷۵ هزار تن خرید گندم به صورت تضمینی و ۱۸۰۰ تن دانه روغنی کلزا خریداری شده است.
مدیرکل تعاونی روستایی استان مرکزی در خصوص خرید میوه شب عید اضافه کرد: سال گذشته به منظور تامین میوه شب عید هزار و ۸۰۰ تن میوه نوروزی شامل پرتقال و سیب با نرخ دولتی در سطح استان توزیع شده و امسال نیز ذخیرهسازی هزار و ۹۰۰ تن میوه برای نوروز سال آینده از سوی این شرکت هدفگذاری شده و اقلام مورد نظر از ۲۵ اسفندماه امسال تا پایان پانزدهم سال آینده در استان توزیع میشود. یک سوم از مجموع حجم ذخیرهسازی میوه ایام نوروز سیب و مابقی پرتقال است.
هاشمی خاطرنشان کرد: همچنین امسال ۷۰۰ تن گندم بذری، ۱۱ هزار و ۵۳۹ تن ذرت علوفهای و ۹ هزار و ۱۶۲ تن جو به صورت توافقی خریداری شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه خرید و توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نیز از جمله اقدامات اداره کل تعاون روستایی استان است در این راستا ۵۰۰ تن برنج، ۱۱۴ تن شکر، ۶.۲ تن گوشت برزیلی به ارزش ریالی ۷۲ میلیارد ریال در سطح استان از طریق این اداره توزیع شده است.
مدیرکل تعاونی روستایی استان مرکزی افزود: امسال ۶ هزار و ۲۰۰ تن بذر اصلاح شده در استان توزیع شده که پیشبینی میشود این رقم در سال آینده به ۱۰ هزار تن افزایش پبدا کند.
هاشمی با بیان اینکه ۸۰ هزار تن کود توسط شبکههای این اداره توزیع میشود گفت: امسال توزیع ۵۰ هزار تن کود فسفاته، ازته و پتاسه توسط شبکههای تعاون روستایی در استان انجام میشود.
بر اساس برنامهریزی انجام شده از سوی کمیته فنی، ۶۲ هزارتن کود ازته، ۱۳ هزار تن کود فسفاته و ۵ هزار تن کود پتاسه باید سالانه توسط تعاون روستایی استان تهیه و سپس توزیع شود که ۲۰ درصد کود ازته مورد نیاز در استان به صورت مستقیم با عاملیت اداره و ۳۰ درصد از طریق خدمات حمایتی تامین میشود.
وی ادامه داد: تامین ۹۰ درصد بذر گواهی شده استان در زمینه بذر گندم و جو توسط شبکه تعاون روستایی انجام میشود و مقرر شده که سه مرکز موجود در زمینه تامین و تولید بذر گواهی شده تا سال آینده به ۵ مرکز افزایش پیدا کند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر