|

در مراسم روز ملی صادرات

جهانگیری: راه‌ دشوارتری در پیش داریم

مراسم روز ملی صادرات با حضور معاون اول رییس جمهوری و رضا رحمانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال برگزاری است.

گسترش نیوز: بیست و دومین مراسم روز ملی صادرات با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری، مجتبی خسروتاج، معاون وزیر صنعت و تنی چند از چهره‌های مطرح در حوزه اقتصاد در سالن همایش‌های صدا و سیما برپاست.

roz-saderat5.jpg

در این مراسم، رضا رحمانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت که شب گذشته با حکم حسن روحانی، رئیس جمهور منصوب شده است، نیز حضور دارد.

جهانگیری در این مراسم گفت: واقعیت این است که در شرایط کنونی اقتصاد ایران وضعیت خاصی را تجربه می کنیم و نمی توانیم غیرصادقانه صحبت کنیم. این در حالی است که در سابقه مدیریتی من هم این طور نیست که اگر با تولیدکننده و صادرکننده صحبت کردم، مواردی نادرست را عنوان نمایم. این در حالی است که سعی کردم آنچه که راجع به مسائل کشور و شرایط اقتصادی و تولیدی می دانم، خلاف آن چیزی نگویم که می دانم؛ اما همه آنچه را که می دانم را هم نمی گویم، چراکه گفتن برخی مسائل به صلاح کشور نیست.

جهانگیری گفت: برخی مسائل بین مردم پشت پرده نیست؛ اولویت ما در آغاز به کار دولت یازدهم این بود که تمام قید و بندهای بسته شده به پای صادرکنندگان را از آنها دور کنیم؛ این در حالی است که تیم روی کار آمده، با قدرت گرفتن و میدان داشتن بخش خصوصی موافق بوده است و البته الان هم می گویم که موتور محرک اقتصاد بخش خصوصی است و هر راه دیگری، به بیراهه رفتن است.

وی افزود: ما می‌خواستیم شرایط بین المللی را درست کنیم و آرامش را به اقتصاد بازگردانیم. واقعیت این است که شرایط بین المللی سیاست های اقتصادی کشور را متاثر می کند، به این معنا که شرایط سیاسی و اجتماعی داخل کشور نیز بر این سیاست های اقتصادی اثرگذار است و محیط پیرامونی را نیز نباید بدون تاثیر دانست؛ این در حالی است که عامل درون بنگاهی، نیز مهم است و اگر عوامل مشخصی را نداشته باشد درون گلستان هم باشد موفق نخواهد بود؛ البته بنگاه اقتصادی آثار سیاست های اقتصادی و فرهنگی داخلی و خارجی را نیز در کنار خود می بیند و در عملکردش تاثیر دارد.

جهانگیری اظهار کرد:امیدوارم شرایط صادرات بهتر شود و شاهد این باشیم که تولید کننده و صادرکننده روزگار خوشی داشته باشند. این همایش برای تقدیر از افرادی است که نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند. نباید فراموش کرد که ایندولتها هستند که با سیاستگذاری های درست می توانند شاخص های اقتصادی را به سمت ثبات اقتصادی حرکت دهند. ما در دوره یازدهم، موفق بودیم که ثبات را به اقتصاد برگردانده و نرخ تورم را تک رقمی کنیم، این در حالی است که هجده ماه در یک مذاکره نفس گیر با خارجی ها گفتگو کردیم و تابوها را شکستیم.

معاون اول رییس جمهوری گفت: برخی توصیه می کنند که بروید حرف ترامپ را بشنوید و قبول کنید، اما روحیه و غیرت ایرانی اجازه نمی دهد، ما توافق کردیم و امضا کردیم، شورای امنیت هم مهر تائید زد، حال یک فرد بگوید که من این را قبول ندارم و ما برویم بگوییم که چه قبول داری ما آن را اجرا کنیم، این خلاف روحیه جوانمردی است، اما او باید دست از کار اشتباه خود بردارد از موضع برابر و انسانیت با هم صحبت کنیم. در این شرایط، به نظر می رسد که آمریکایی ها که تحریم های خود را روی ۱۳ آبان ماه بنا کرده اند، پیش از موعد در شاخص های نفت، بانک و حمل و نقل که زیربناهای درآمدی اصلی کشور است، آغاز تحریم شده است. این در حالی است که تعدادی از کشورها تسلیم ترامپ شده و خرید نفت از ما را صفر کرده اند، ما نیز دست بسته نبودیم و راهکارهایی را پیدا کرده ایم که علیرغم میل آنها نفت را صادر کنیم.

معاون اول رئیس جمهور در پایان سخنان خود گفت: راه دشواری در پیش داریم، باید اراده کنیم که این راه دشوار را حل و فصل کنیم. تحریم امریکا یک تصمیم سیاسی و اقتصادی صرفا علیه حکومت و دولت ایران نیست، بلکه بر علیه ملت ایران است. دروغ می گویند که مسائل انسان دوستانه را در تحریم لحاظ می کنند. بدترین سختگیری ها در همین چند ماه اخیر روی تامین مواد اولیه دارو راجع به ایران صورت گرفته است؛ ضمن اینکه در نحوه انتقال پول برای تامین کالاهای اساسی مردم انجام داده اند.

کدخبر: 38306

ارسال نظر

 

آخرین اخبار