|
کدخبر: 182907

رشد چشمگیر تجارت خارجی غیر نفتی کشور

سخنگوی گمرک گفت: تجارت خارجی غیر نفتی کشور در خرداد ماه با رشد چهار میلیون و ۲۳۶ هزار تنی نسبت به اردیبهشت‌ماه به ۱۶ میلیون و ۱۳۶ هزار تن به ارزش هشت میلیارد و ۵۷میلیون دلار رسید.

تجارت رشد چشمگیر تجارت خارجی غیر نفتی کشور

سید روح اله لطیفی اظهار کرد: تجارت خارجی غیرنفتی در فصل بهار به ۳۸ میلیون و ۳۷۹ هزار تن کالا به ارزش ۲۰ میلیارد و ۹۰۲ میلیون دلار رسید که ۱۶ میلیون و ۱۳۶ هزار تن به ارزش هشت میلیارد و ۵۷ میلیون دلار آن مربوط به خرداد ماه است.

وی افزود: مقایسه آماری اردیبهشت و خرداد افزایش ۹۷۴ میلیون دلاری را نشان می‌دهد که ۳۵ درصد در وزن و ۱۴ درصد در ارزش رشد را تجربه کرده است.

لطیفی خاطرنشان کرد: از این میزان تجارت خارجی در خردادماه، ۱۳میلیون و ۸۷ هزار تن به ارزش چهار میلیارد و ۳۶۹ میلیون دلار مربوط به صادرات کالاهای ایرانی است و بقیه آن به وزن سه میلیون و ۴۹ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۶۸۸ میلیون دلار مربوط به واردات کالا به کشور است.

وی تاکید کرد: با وجود رشد ۶۹ درصدی صادرات از لحاظ ارزش در مجموع سه ماه فصل بهار، نسبت به این مدت در سال قبل، در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه با چهار میلیون و ۵۰۸ هزارتن کالای بیشتر و یک میلیارد و ۱۷ میلیون دلار فروش بیشتر، رشد ۵۲ درصدی در وزن و ۳۰ درصدی در ارزش را شاهد بودیم اما در رویه واردات در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه ۲۷۲ هزار تن کالای کمتر و ۴۳ میلیون دلار ارزش کمتر نسبت به ماه قبل کالا وارد کشور شده که به ترتیب هشت درصد و یک درصد در وزن و ارزش کالا کمتر وارد شده است.

سخنگوی گمرک در خصوص مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ گفت: در سومین ماه سال عراق با ۶ میلیون و ۴۸۸ هزارتن به ارزش یک میلیارد و ۳۹۱ میلیون دلار، چین با دو میلیون و ۴۵۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۹۱ میلیون دلار، امارات با یک میلیون و ۲۵ هزار تن به ارزش ۴۲۶ میلیون دلار، افغانستان با ۴۷۵ هزار تن به ارزش ۲۰۵ میلیون دلار و ترکیه با ۲۷۹ هزار تن به ارزش ۲۰۵ میلیون دلار، پنج مقصد اول کالاهای صادراتی کشور در خرداد ماه بودند که با اضافه شدن آمار صادرات گاز مایع به عراق، این کشور در خرداد ماه اولین مقصد کالاهای صادراتی شد.

وی افزود: امارات با یک میلیون و ۱۱۱ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۳۲۷ میلیون دلار، چین با ۲۲۲ هزار تن به ارزش ۷۲۹ میلیون دلار، ترکیه با ۳۰۷ هزار تن به ارزش ۳۸۴ میلیون دلار، آلمان با ۸۳ هزار تن به ارزش ۱۲۹ میلیون دلار و سوئیس با ۱۱۳ هزار تن به ارزش ۱۰۱ میلیون دلار، پنج شریک کشورمان برای تامین کالاهای مورد نیاز کشور بودند.

لطیفی در خصوص میزان کالاهای عبوری از کشور اضافه کرد: ترانزیت کشور در خرداد ماه مانند دو ماه فروردین و اردیبهشت روند خوبی طی کرده است و ۹۰۱ هزار تن کالا، میزان کالاهای عبوری از کشورمان در این ماه بوده است که با وجود رشد ۱۲۱ درصدی ترانزیت در سه ماهه اول سال نسبت به فصل بهار ۱۳۹۹، ۳۲ هزار تن کالای کمتر از ایران عبور کرده که این میزان، کاهش سه درصدی را نشان می‌دهد.

 

ارسال نظر

 

سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها