|
کدخبر: 182975

پیش بینی روند معاملات بورس در روزهای آینده

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: امکان کسب بازدهی سهامداران از بورس به میزان سال‌های ۹۸ و ۹۹ که به ترتیب حدود ۱۸۷ و ۱۵۵ درصد بودند، بعید است اما براساس پیش‌بینی‌های انجام شده و بررسی وضعیت حاکم در کشور، میزان کسب بازدهی از بورس تا پایان سال ۱۴۰۰ حداکثر بین ۴۰ تا۵۰ درصد است.

فردین آقابزرگی به روند فعلی معاملات بورس اشاره کرد و افزود: صحبت‌های مطرح شده در خصوص معاملات بورس، تلاش برای بازگشت اعتماد از دست رفته به بازار سرمایه و ورود نقدینگی‌ به این بازار است. در این زمینه به نظر می‌رسد به دلیل هموار بودن شرایط انسجام و اقتدار در دولت جدید، این هدف قابل دسترس باشد.

وی اظهار کرد: در این میان به دلیل افت قابل توجه سطح عمومی قیمت‌ ها و ریزش زیاد شاخص بورس در چند ماه گذشته، هم اکنون شاهد استقبال سرمایه‌گذاران از ورود سرمایه‌هایشان به بورس با هدف کسب بازدهی معقول هستیم.

این فعال بازار سرمایه به توصیف معاملات بورس در دو بخش متمایز پرداخت و گفت: نخستین موضوع مربوط به آن دسته از شرکت‌هایی است که به دلیل اصلاح قیمت و وضعیت عملکرد سود و زیان مناسب، کمتر از ارزش ذاتی خود در حال معامله هستند و دسته دوم مربوط به شرکت‌هایی می‌شود که به دلیل گره معاملاتی و حجم مبنا همچنان بیش از ارزش ذاتی خود در حال معامله‌اند و موجب کندی حرکت مثبت بازار شده‌اند.

آقابزرگی با تاکید بر اینکه باید انعطاف لازم برای گره‌گشایی از این گروه نمادها نشان داده شود، افزود: در غیراین صورت به مرور زمان، ناهمگونی در بین سهام حاضر در بازار نمایان می شود که این موضوع ضمن ایجاد خدشه به جریان طبیعی معاملات در شرکت های گروه اول، ضریب نقد شوندگی بازار را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی روند معاملات بورس در روزهای آینده را مورد پیش بینی قرار داد و تاکید کرد: براساس بررسی و پیش‌بینی‌های انجام شده در خصوص متغیرهای مهم و اثر گذار بر وضعیت اقتصادی کشور مانند تورم، رشد اقتصادی و درآمدهای نفتی، نرخ‌های جهانی نفت و کامودیتی، تغیرات نرخ ارزها و سایر عوامل اثر گذار اقتصادی سیاسی خارجی و داخلی، می‌توان روند صعودی و جریان مثبت شاخص کل بورس‌ها را برای این بازار متصور بود.

آقابزرگی به میزان کسب بازدهی بورس تا پایان سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: امکان کسب بازدهی از بازار سرمایه به میزان سال‌های ۹۸ و ۹۹ که به ترتیب حدود ۱۸۷ و ۱۵۵ درصد بودند، بعید است اما تا پایان سال ۱۴۰۰ با فرض عدم تغییر اساسی در قیمت ارز، ورود ریسک‌های پیش بینی نشده از جمله تغییرات سیاسی و منطقه ای، انتظار رشد شاخص کل با مقیاسی معادل درصد کسری بودجه عمومی دولت که می‌تواند منشاء قابل اتکایی برای محاسبه تورم باشد، کسب بازدهی شاخص کل بورس حداکثر بین ۴۰ تا ۵۰ درصد درصد منطقی خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه به افزایش سرمایه شستا و تاثیر آن بر معاملات بورس اشاره و تاکید کرد: در مورد افزایش سرمایه برخی شرکت‌ها از جمله شستا باید گفت: تحلیل گزارش توجیهی افزایش سرمایه بسیار اهمیت دارد و چنانچه منابع حاصل از افزایش سرمایه در زمینه بهبود کیفیت سود و افزایش آن باشد این فرایند موجب افزایش قیمت سهام خواهد شد و در مقابل در صورت نداشتن برنامه اقتصادی در شرکت، افزایش سرمایه به تنهایی نمی‌تواند دلیلی برای رشد قیمت سهام شرکت باشد.

 

منبع: همشهری

ارسال نظر