|
کدخبر: 175094

اثر مهم تغییر قیمت دلار روی وضعیت بورس

برخی از تحلیل‌گران معتقدند تغییر انتظارات فعالان اقتصادی ابتدا در بازار ارز و سپس در بازار سهام نمایان خواهد شد. بورس چه واکنشی به اتفاقات سیاسی دارد؟

بورس اثر مهم تغییر قیمت دلار روی وضعیت بورس

برای پیش بینی بورس امروز،چهار‌شنبه ۵ خرداد- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه می‌کنیم. در روز سه‌شنبه شاخص کل بورس ۹ هزار و ۷۴۷ واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۱۰۵ هزار واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز ۳۸۴ واحد پائین آمد و در رقم ۳۸۲ هزار و ۸۳۵ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۷۶ واحد رشد کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۵۵۲ واحد رسید.

در پایان معاملات ‌روز سه‌شنبه، ۱۳۰ نماد رشد قیمت و ۲۵۴ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۲۹ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۷ درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز سه‌شنبه در بورس شرکت‌های سالمین (غسالم)، سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران (وتوصا) و سرمایه‌گذاری سایپا (وساپا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌های توکا رنگ فولاد سپاهان (شتوکا)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) و پتروشیمی صائد بصیر (شبصیر) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نمادهای سدور (سیمان دورود)، خاذین (سایپا آذین) و ثاخت (شرکت بین المللی توسعه ساختمان) در روز سه‌شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر)، بیمه سامان (بساما) و صنایع غذایی مینو شرق (غمینو) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سه‌شنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌سه‌شنبه است. در پایان معاملات روز سه‌شنبه بازار با مازاد عرضه ۳ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومانی بسته شد که نسبت به روز قبل ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.

کاهش ارزش صف‌های بازار

در پایان معاملات سه‌شنبه ۲۵۳ نماد صف فروش و تنها ۳۹ نماد صف خرید داشتند. ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز گذشته ۷ درصد کاهش یافت و در رقم ۱۶۰ میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز ۳ درصد کاهش یافت و ۳ هزار و ۳۹۳ میلیارد تومان شد.

بیشترین تقاضاها

در روز سه‌شنبه شرکت تولید و توسعه سرب و روی ایرانیان (با نماد معاملاتی فتوسا) با صف‌ خرید ۸۰ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت.

پس از فتوسا، شرکت گسترش صنایع روی ایرانیان (با نماد معاملاتی فگستر) و شتوکا (توکا رنگ فولاد سپاهان) بیشترین صف خرید را داشت.

بیشترین عرضه‌ها

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به بنو (بیمه تجارت نو) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۳۵ میلیارد تومانی داشت. پس از بنو، سمگا (سرمایه گذاری میراث فرهنگی) و خزر (فنرسازی زر) و بیشترین صف فروش را داشتند.

پیش بینی بورس امروز

روز گذشته روند نزولی شاخص کل متوقف شد و شاهد رشد نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز بازار بودیم. «فارس»، «فملی» و «شپنا» نمادهایی بودند که بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل داشتند. شستا، شبندر، نوری، شتران، فخوز، وغدیر، کچاد، خودرو، اخابر و فولاد دیگر نمادهای شاخص‌ساز بودند که موجب رشد شاخص شدند.

اما در سمت دیگر بازار اغلب نمادهای کوچک و متوسط بازار با افت قیمت مواجه بودند و شاخص هم وزن ۳۸۴ واحد پائین آمد. بنابراین رشد شاخص تنها یک روی سکه بازار سهام است و درون بازار روندهای هنوز نزولی است. مازاد عرضه ۳ هزار میلیارد تومانی در کنار خروج ۲۹۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس نشانه‌های منفی برای سهام‌داران هستند. با این حال نکته مثبت معاملات روز سه‌شنبه کاهش ارقام خروج نقدینگی حقیقی و صف‌های فروش است. در نتیجه سهام‌داران می‌توانند به تداوم صعود قیمت سهام شرکت‌های بزرگ امیدوار باشند. گروهی از ناظران علت رشد قیمت‌ سهام برخی از شرکت‌ها را گزارش‌های مالی منتشر شده می‌دانند و گروهی نیز بر تغییرات انتظارات تاکید می‌کنند. این گروه معتقدند انتظارات ابتدا در بازار ارز و سپس در بازار سهام نمایان خواهد شد. در نتیجه تغییرات قیمت دلار می‌تواند بر روند بورس در روزهای کاری آینده تاثیر بگذارد. با توجه به رشد نسبی قیمت دلار در روز سه‌‍شنبه انتظار می‌رود عاملی در جهت رشد شاخص بورس باشد.

منبع: اقتصاد نیوز

ارسال نظر

 

سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها