|
کدخبر: 100450

علت کاهش نرخ سود بین بانکی چیست؟

تازه‌ترین اطلاعیه بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ بهره در بازار بین بانکی با کاهش قابل توجهی همراه بوده است. اما این اتفاق چه تبعاتی با خود به همراه دارد؟

بانک و بیمه علت کاهش نرخ سود بین بانکی چیست؟

کامران ندری می‌گوید: علت این‌که نرخ سود در بازار بین بانکی کاهش پیدا کرده، تزریق بسیار زیاد پایه پولی در بازار بین بانکی از سوی بانک مرکزی است و این حاکی از رشد بالای نقدینگی در اقتصاد کشور می‌تواند باشد.

کامران-ندری

تازه‌ترین اطلاعیه بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ بهره در بازار بین بانکی با کاهش قابل توجهی همراه بوده است. اما این اتفاق چه تبعاتی با خود به همراه دارد؟

کامران ندری، اقتصاددان در گفتگو با تجارت‌نیوز با اشاره به کاهش نرخ سود بین بانکی می‌گوید: علت این‌که نرخ سود در بازار بین بانکی کاهش پیدا کرده، تزریق بسیار زیاد پایه پولی در بازار بین بانکی از سوی بانک مرکزی است و این حاکی از رشد بالای نقدینگی در اقتصاد کشور می‌تواند باشد و دلیل دیگری برای پایین بودن نرخ سود بین‌ بانکی وجود ندارد.

وی ادامه می‌دهد: دلیل این میزان افزایش پایه پولی مشخص نیست زیرا از آذر ماه سال گذشته هیچ آماری از متغیرهای پولی از سوی بانک مرکزی منتشر نشد است. پایین آمدن نرخ بهره در بازار بین بانکی نشان می‌دهد که بانک‌ها برای تامین ذخایر مشکلی ندارند و این نشان می‌دهد که ذخایر بانک مرکزی که همان پایه پولی است افزایش پیدا کرده است.

این کارشناس می‌افزاید: از نرخی که در بازار بین بانکی شکل می‌گیرد می‌توانیم متوجه شویم که پایه پولی به‌طور قابل‌ ملاحظه‌ای در اقتصاد ما زیاد شده است. از سوی دیگر با توجه به این‌که نرخ سپرده بانکی کاهش پیدا کرده به احتمال قوی سیالیت نقدینگی بیشتر شده یعنی کوچ سپرده‌ها از بلندمدت به سمت کوتاه‌مدت را داشته‌ایم و به نظر می‌رسد حجم پول در اقتصاد کشور افزایش داشته است.

ندری: وقتی نرخ بهره در بازار بین بانکی تا این حد کاهش پیدا می‌کند حاکی از این است که ما در آینده شاهد فشار زیادی به بازار ارز خواهیم بود که قیمت ارز را در مسیر صعودی قرار می‌دهد.

ندری در ادامه اضافه می‌کند: انتظار می‌رود سپرده‌های بلندمدت در حال تبدیل به سپرده‌های جاری است لذا نیاز بانک‌ها به ذخایر بانک مرکزی بیشتر شده باشد، اما از سوی دیگر می‌بینیم که نرخ بین بانکی در حال کاهش بوده و این نشان می‌دهد که تزریق پایه پولی و ذخایر در بازار تا حدی زیاد بوده که علی‌رغم این‌که که نیاز بانک‌ها افزایش پیدا کرده اما باز نرخ بهره بین بانکی کاهنده شده است.

وی در ادامه تاکید می‌کند: وقتی نرخ بهره در بازار بین بانکی تا این حد کاهش پیدا می‌کند حاکی از این است که ما در آینده شاهد فشار زیادی به بازار ارز خواهیم بود که قیمت ارز را در مسیر صعودی قرار می‌دهد.

این کارشناس با اشاره به عملیات بازار باز عنوان می‌کند: بازار باز برای کنترل نرخ بهره در بازار بین بانکی مورد استفاده قرار می‌گیرد اما درحال حاضر جهت‌گیری بانک مرکزی در رابطه با نرخ بهره در بازار بین بانکی مشخص نیست. آیا می‌خواهد اجازه دهد این نرخ همچنان کاهش پیدا کند؟ اگر قرار است نرخ بهره در بازار بین بانکی کاهش پیدا کند که اصلا نیازی به عملیات بازار باز نداریم.

ندری در پایان تاکید می‌کند: باید دید که رییس کل بانک مرکزی بعد از هدف‌گذاری تورم برای سال ۹۹ چه نرخ بهره‌ای را متناسب با آن تعیین می‌کند، اما در هر صورت این کاهشی که در نرخ بهره در بازار بانکی مشاهده می‌شود با اهداف کنترل تورم خیلی سازگار نیست و این پایین آمدن نرخ نشان می‌دهد در سال ۹۹ نیز تورم بالایی را خواهیم داشت. تورم ۲۰ تا ۲۵ درصد نیز بالا بوده زیرا نسبت به عرف جهانی در سطح بالاتری قرار دارد.

 

 

منبع: تجارت نیوز

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها