|
کدخبر: 270194

۸۰ درصد تجهیزات داخلی است

رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز با بیان اینکه امروز ۸۰ درصد تجهیزات از داخل تامین می شود، ابراز امیدواری کرد که روزی جشن خودکفایی را در این صنعت بگیریم.

محمداسماعیل کفایتی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دانش‌بنیان شدن صنعت نفت راه پر فراز و نشیبی دارد، اظهارکرد: قبلا صنعت نفت توسط خارجی‌ها اداره می‌شد، حوادثی اتفاق افتاد که نفت ملی شد، اما این صنعت ملی نشد، بعد انقلاب در حوزه نیروی انسانی متخصص دستاوردهای خوبی داشتیم و در عرصه جنگ کارهای بزرگی در این صنعت انجام شد، به طوری که شاهد بودیم در نمایشگاه امسال حدود ۲ هزار شرکت نفتی حضور داشتند و این در حالی است که یک دهه قبل از تحریم بیشتر شرکت‌های خارجی ترکتازی می‌کردند.

وی با بیان اینکه امروز ۸۰ درصد تجهیزات از داخل تامین می‌شود، ابراز امیدواری کرد که روزی جشن خودکفایی را در این صنعت بگیریم.

رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز با بیان اینکه باید روش تولیدات در صنعت نفت تغییر کرده و دانش‌بنیان شویم، گفت: اکنون همه چیز باید به نفع تولید تغییر کند، محور اقتصاد مقاومتی تولید، محور تولید صنعت و محور صنعت هم دانش است.زمانی موضوع اول کشور بیسوادی بود بنابراین نهضت سوادآموزی شکل گرفت اکنون سطح تحصیلات بالا رفته و ما با تهدید اشتغال‌ مواجهیم که البته فرصت هم هست و باید مدیریت شود.

کفایتی یادآور شد: اکنون بخش دولتی و خصوصی امکان جذب نیرو ندارد بنابراین باید به کارآفرینی و دانش‌بنیان شدن فکر کنیم.

وی با بیان اینکه درصد بالایی از ۸۰ درصد تولید داخل تجهیزات هایتک هستند، افزود: اکنون مهم این است که توانمندی در کشور وجود دارد، ۵۰ شرکت سازندگان تجهیزات نفتی کشور در کلاس بین‌المللی هستند و بخشی از کالاها صادر و بخشی نیز آماده صادرات هستند، مثلا ما صادرات کاتالیست به روسیه داشتیم.

رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز با بیان اینکه نسبت به گذشته تغییرات چشمگیری در حوزه تجهیزات نفتی اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: ما حتی می‌توانیم برای ۲۰ درصد باقیمانده نیز برنامه‌ریزی کرده و بر اساس توانمندی داخلی به تولید برسانیم و به این ترتیب قدرت چانی زنی بالا خواهد رفت. بنابراین مهم این است که در حوزه تجهیزات هایتک ورود کنیم.

وی درباره تعامل وزارت نفت با سازندگان در زمینه قراردادها و تفاهمنامه‌های جدید از جمله تفاهمنامه جدید با روسیه گفت: ما در این خصوص ابتدا باید به دیپلماسی انرژی فکر کنیم و در این راستا این تفاهمنامه یک نقطه قوت محسوب می‌شود. در این مقطع ایده آل ممکن نیست اما در این دیپلماسی باید به نقطه قوت بیش از نقاط ضعف فکر کنیم.

 

 

 

منبع: ایلنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها