|

گسترش‌نیوز از نشست مرکز ملی فرش گزارش می‌دهد:

فرشته دست‌پاک: واردات فرش دستباف واقعیت ندارد

نشست رسانه‌ای ریس مرکز ملی فرش ایران برگزار شد. در این نشست ریس مرکز ملی فرش ایران, فرشته دست‌پاک وضعیت کنونی فرش دستباف ایران را تشریح کرد و در پایان به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. در پایان تفاهم‌نامه «میز فرش چین» بین مرکز ملی فرش ایران و اتاق مشترک ایران و چین امضا شد.

گسترش‌نیوز: نشست رسانه‌ای ریس مرکز ملی فرش ایران برگزار شد. در این نشست ریس مرکز ملی فرش ایران, فرشته دست‌پاک وضعیت کنونی فرش دستباف ایران را تشریح کرد و در پایان به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. سخنران بعدی این نشست, مجیدرضا حریری، ریس اتاق بازرگانی ایران و چین، پتانسیل‌های بازار چین را تشریح کرد. در پایان تفاهم‌نامه «میز فرش چین» بین مرکز ملی فرش ایران و اتاق مشترک ایران و چین امضا شد.

neshastfarsh1.JPG

فرشته دست‌پاک، رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهار داشت: فرش دستباف همواره از عصر صفویه گرفته تا قاجار و جنگ جهانی اول، همیشه به اقتصاد کشور کمک کرده است. آمار گمرک نشان می‌دهد که 80 درصد محصول فرش دستباف ایران صادر می‌شود. مطالعات علمی نشان می‌دهد که حتی لمس کردن فرش دستباف برای سلامتی مفید است. متاسفانه در بحث قصه‌گویی فرش، کار زیادی انجام نشده ولی به این سمت حرکت می‌کنیم. سیاست دیگر ما حمایت از مقالات، پژوهش‌‌های علمی و پایان‌نامه‌های دانشجویی است که جنبه کاربردی داشته باشند.

افزایش مدت پیمان‌سپاری ارزی به یک سال

وی در ادامه افزود: 28 منطقه، ثبت جهانی شده و در تلاش هستیم که 22 منطقه دیگر هم ثبت جهانی شود. زمان پیمان‌سپاری ارزی 2 تا 4 ماه است اما در سایه حمایت وزیر و دستور ویژه ایشان، مدت پیمان‌سپاری ارزی مربوط به فرش دستباف به یک سال افزایش یافت. اتفاقی مهمی است و به حال تجار فرش بسیار مفید واقع می‌شود. اقدام دیگر تسهیل واردات فرش‌هایی است که به مرمت نیاز دارند.

فعالیت ۲ میلیون نفر در حوزه فرش

دست‌پاک در ادامه افزود: حدود ۲ میلیون نفر در حوزه فرش دستباف فعالیت می‌کنند. در حال انعقاد تفاهنمامه بیمه عشایر و روستایان هستیم. ازآنجاکه این بیمه، بحث درمان را پوشش نمی‌داد بیمه سلامت وارد میدان شد. اقدام مهم دیگر توجه به بازار چین است. چین یکی از مدعیان صادرات فرش دستباف بوده اما این ظرفیت را دارد که به یکی از مهم‌ترین مقاصد صادراتی ما تبدیل شود.

ظرفیت بالای بازار چین

مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در دسترین‌ترین کالایی که می‌توانیم به چین بدهیم فرش دستباف است. دنیا، کشور ما را به نام فرش می‌شناسد. امیدواریم به واسطه تقاهنامه‌ای که امروز امضا می‌شود از این ظرفیت بزرگی که بازار چین به همراه دارد استفاده کنیم. بازار چین سال گذشته 1280 میلیارد دلار، واردات داشته است. مجموع صادرات کنونی ما در حوزه فرش دستباف حدود 200 میلیون دلار است و اگر تلاش بیشتری به عمل آید می‌توان در عرض 3 یا 4 سال این رقم را دو برابر کنیم.

HARIRI.JPG

دست‌پاک در پاسخ سوال یکی از خبرنگاران اظهار داشت: 30 درصد صادرات ما به آمریکا بود. این مقدار حذف شده است. 12 درصد به آلمان و بعد از ان به ژاپن (3درصد) اختصاص دارد. تحریم فرش باعث شده که صادرکنندگان به روش‌هایی غیر از گمرک رو آورند. در اهمیت فرش همین بس که بعد از نفت، اولین کالایی که تحریم شد فرش دستباف ایران بوده است.

وی درباره نمایشگاه فرش دستباف که سه ماه قبل برگزار شد گفت خوشبختانه حضور و رضایت فروشندگان، صادرکنندگان و تجار در حضور نمایشگاه چشمگیر بود. گفتگو با اعضای اتحادیه‌ها و تشکل‌های مختلفی که در این حوزه فعالیت می‌کنند نشان می‌دهد که نمایشگاه در افزایش فروش، بسیار موثر بوده است.

تسهیلاتی برای تقویت بازار داخلی

رئیس مرکز ملی فرش ایران در پاسخ سوال خبرنگاری که از وی درباره برنامه‌های این مرکز برای تقویت قدرت خرید مردم و افزایش فروش داخلی سوال کرده بود گفت: در این راستا بین مرکز ملی فرش و صندوق کارآفرینی امید، تفاهم‌نامه‌ای امضا شده است. طبق توافق انجام‌شده، قرار است از طریق کارت اعتباری که برای همین منظور در نظر گرفته شده، امکان خرید فرش دستباف از کانال اتحادیه فروشندگان فرش دستباف فراهم شود. علاقه‌مندان به خرید فرش دستباف و به خصوص کارمندان دولت، در سراسر کشور می‌توانند از این طریق اقدام به خرید کنند. تسهیلات در نظرگرفته شده بدون بهره است.

محمدمهدی فرشچی، معاون امور اقتصادی و امور بازاریابی مرکز ملی فرش ایران اظهار داشت: در ارتباط با رونق بازار داخلی، طرح خاصی را پیشنهاد کرده‌ایم که ۱۸ استان در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند. این تمهید در رونق‌گیری تولید داخلی موثر بوده است. امیدواریم با همت استانداران سراسر کشور طرح حمایت از رونق تولید فرش بیش از پیش موثر واقع شود.

کدخبر: 73600

ارسال نظر