|

آغاز بازی جدید دیپلماسی؛ پیام پزشکیان به دشمن اصلی رژیم صهیونیستی رسید

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران، امروز شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ در اولین سفر رسمی دوجانبه پس از جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی، به دعوت همتای پاکستانی خود به اسلام‌آباد سفر می‌کند. این سفر با هدف تقویت روابط سیاسی و اقتصادی و ارسال پیام‌های مهم منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای انجام می‌شود. رئیس‌جمهور با اشاره به وضعیت مطلوب تجارت ایران و پاکستان، از برنامه‌ریزی برای افزایش مبادلات تجاری به ۱۰ میلیارد دلار در سال خبر داد.

اقتصاد

در حالی که تنش‌ها در منطقه به اوج خود رسیده بود و حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران موجی از واکنش‌های جهانی را برانگیخته بود، پاکستان با اتخاذ موضعی صریح و همه‌جانبه در کنار تهران ایستاده؛ از تصویب قطعنامه حمایتی در سنای این کشور تا تماس تلفنی نخست‌وزیر با رئیس‌جمهور ایران و تلاش برای برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی. در این میان، سفر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، به اسلام‌آباد نیز در دستور کار قرار گرفته است؛ سفری که نه‌تنها در مقطع پرتنش کنونی اهمیتی مضاعف دارد، بلکه می‌تواند به تقویت روابط اقتصادی، گسترش همکاری‌های مرزی و ارتقای حجم مبادلات تجاری دو کشور تا سقف ۱۰ میلیارد دلار کمک کند. حمایت کم‌سابقه اسلام‌آباد از تهران، ریشه‌دار در اشتراکات تاریخی و فرهنگی و مبتنی بر اصول حقوق بین‌الملل، جایگاه پاکستان را به‌عنوان بازیگری کلیدی در معادلات منطقه‌ای و محور وحدت جهان اسلام بیش از پیش برجسته کرده است

حمیدرضا کربلایی اسماعیلی، معاون شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران، اعلام کرد که تجارت دو کشور در سال ۱۴۰۳ با رشد ۱۳.۶ درصدی نسبت به سال قبل به ۳ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار رسید. صادرات ایران به پاکستان ۲ میلیارد و ۴۲۳ میلیون دلار و واردات از این کشور ۷۰۶ میلیون دلار بوده، که نشان‌دهنده تراز تجاری مثبت ۳.۵ برابری ایران است. با این حال، در سه‌ماهه اول ۱۴۰۴، صادرات ایران به ۴۲۰ میلیون دلار (کاهش ۲۰ درصدی) و واردات به ۱۷۴ میلیون دلار (کاهش ۴ درصدی) رسیده که تحت تأثیر شرایط منطقه‌ای است.

پزشکیان

کالاهای کلیدی در تجارت دوجانبه

عمده کالاهای وارداتی از پاکستان شامل برنج، دانه‌های روغنی و گوشت است، در حالی که ایران عمدتاً محصولات نفتی، شیر خشک و خرما به پاکستان صادر می‌کند.

تقویت تجارت آزاد و بازارچه‌های مرزی

کربلایی اسماعیلی بر ضرورت توسعه تجارت آزاد بین ایران و پاکستان که از سال ۱۳۹۵ آغاز شده، تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد که توافق‌های جدید، این انتظار ۱۰ ساله را به نتیجه برساند. وی همچنین فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی را عاملی برای رونق تجارت دانست و از ضعف زیرساخت‌های حمل‌ونقل دریایی به‌عنوان مانعی در تجارت دو کشور نام برد.

دیپلماسی اقتصادی دولت چهاردهم

دولت چهاردهم با تمرکز بر دیپلماسی اقتصادی، ارتقای روابط تجاری با همسایگان را در اولویت قرار داده است. تغییر رویه پاکستان در تعرفه‌های تجاری و تسهیل شرایط، فرصت‌های جدیدی برای تجارت ایجاد کرده است. کربلایی اسماعیلی تأکید کرد که تقویت زیرساخت‌ها، به‌ویژه در حمل‌ونقل دریایی، برای توسعه تجارت با کشورهای همسایه ضروری است.

پاکستان-و-ایران

منبع: ایرنا
کدخبر: 357832 امیر خیرخواهان

ارسال نظر

 

آخرین اخبار