|

تماس ۹۰ دقیقه‌ای کار خودش را کرد | زمان آغاز مذاکرات مشخص شد

پیتر ناوارو، مشاور اقتصادی کاخ سفید، روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد که مذاکرات تجاری میان مقامات دولت دونالد ترامپ و همتایان چینی آن‌ها ظرف یک هفته آینده برگزار خواهد شد. این اظهارات پس از گفت‌وگوی تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای میان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، مطرح شد که به گفته ناوارو، در آن «تفاهم مشخصی» بین دو رهبر شکل گرفت.

اقتصاد

ترامپ پس از این گفت‌وگو، که آن را «بسیار خوب» توصیف کرد، ابراز خوش‌بینی کرد که تنش‌های تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان به‌زودی کاهش خواهد یافت. او تأکید کرد که مذاکرات بعدی میان تیم‌های اقتصادی دو کشور در آینده نزدیک برگزار می‌شود.

تیم اقتصادی مذاکره‌کننده

ناوارو به خبرنگاران در کاخ سفید گفت که زمان دقیق این نشست توسط او، اسکات بسنت (وزیر خزانه‌داری)، هاوارد لوتنیک (وزیر بازرگانی)، جیمیسون گریر (نماینده تجاری آمریکا) یا خود رئیس‌جمهور اعلام خواهد شد. انتظار می‌رود این چهار مقام ارشد تیم اقتصادی ترامپ در مذاکرات حضور داشته باشند.

پشت پرده تأخیر در گفت‌وگو

این گفت‌وگوی تلفنی که روز پنجشنبه انجام شد، پس از ماه‌ها سکوت میان دو رهبر برگزار شد. اختلافات پیشین درباره نحوه و زمان‌بندی این تماس، از جمله نگرانی‌های مقامات چینی از غیرقابل‌پیش‌بینی بودن رفتار ترامپ و احتمال قرار گرفتن در موقعیت‌های ناخوشایند، باعث تأخیر در این گفت‌وگو شده بود. سی‌ان‌ان گزارش داده بود که مقامات چین، با توجه به سابقه ترامپ در ایجاد چالش‌های دیپلماتیک برای رهبران خارجی، از برقراری این تماس مردد بودند.

چین-آمریکا

تأثیرات احتمالی مذاکرات

این مذاکرات در حالی برنامه‌ریزی شده که تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین، از جمله اختلافات بر سر تعرفه‌ها و سیاست‌های اقتصادی، همچنان ادامه دارد. نتیجه این نشست می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر روابط اقتصادی دو کشور و بازارهای جهانی داشته باشد.

منبع: ایرنا
کدخبر: 354244 امیر خیرخواهان

ارسال نظر