سیگنال هسته ای به بازار مسکن | قیمت سیمان نجومی می شود؟
مذاکرات هستهای بین ایران و آمریکا بهعنوان یکی از مهمترین تحولات سیاسی و اقتصادی در سطح بینالمللی، تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم قابل توجهی بر بازارهای اقتصادی داخلی ایران دارد. بازار مسکن نیز بهعنوان یکی از حساسترین و پیچیدهترین بازارها، از این تحولات سیاسی و اقتصادی بیبهره نخواهد بود.

یکی از اولین و اصلیترین کانالهای تأثیرگذاری مذاکرات هستهای بر بازار مسکن، نوسانات نرخ ارز است. مذاکرات موفق میتواند منجر به کاهش تحریمها و بهبود روابط اقتصادی ایران با جامعه جهانی شود. این موضوع میتواند به کاهش نرخ ارز و ثبات در بازار ارز کمک کند.
با کاهش نرخ ارز، هزینههای واردات مواد اولیه ساختمان (مانند فولاد، سیمان و تجهیزات) کاهش مییابد. این کاهش هزینهها میتواند قیمت ساخت واحدهای مسکونی را تعدیل کند و فشار بر بازار مسکن را کمتر کند.
اما از سوی دیگر، کاهش نرخ ارز ممکن است باعث شود سرمایهگذاران از بازار مسکن به سمت سایر بازارها (مانند ارز یا طلا) حرکت کنند، که میتواند تقاضا برای مسکن را کاهش دهد.
رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: با گفتوگوهای غیرمستقیم که از هفته گذشته بین ایران و آمریکا آغاز شده شرایط سیاسی و اجتماعی در کشور به گونهای شکل گرفته که قیمتها در بازارهای سکه و ارز به شدت کاهش یافت. اما بازار مسکن به نوعی جواب نه به این هیجانات مقطعی داد.
وی افزود: نباید فراموش کرد که قیمت تمام شده ساخت مسکن از حدود متری ۱۵ میلیون تومان به ۲۰ میلیون و در مواردی به رقمهای بالاتر رسیده و انتظار افت قیمت، بیش از آنکه به تحولات فوری مربوط شود باید بر مبنای فضای واقعی اقتصاد باشد. در ماههای اخیر شاهد رشد قیمت نهادههای ساختمانی ناشی از افزایش قیمت ارز بودیم. این در حالی است که مصالح ساختمانی مثل سیمان، فولاد، در و پنجره و غیره تولیدات داخلی است. بنابراین وقتی کارخانجات و واسطههای فروش محصولات ساختمانی، قیمت این کالاها را به دلیل رشد قیمت دلار بالا میبرند پس از افت قیمت ارز باید آن را کاهش دهند اما این اتفاق معمولا نمیافتد.
حسن محتشم ـ عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران نیز با اشاره به اثر احتمالی افت قیمت ارز بر بازار مسکن گفت: مسکن معمولا مقداری با تامل خودش را بازارهای دیگر هماهنگ میکند. سرعت عملی که بازارهای دیگر از خود نشان میدهند در بازار ملک شکل نمیگیرد. البته شنیده میشود که در بازارهای طلا و ارز هم خریداری وجود ندارد. دلیلش این است که شرایط تثبیت شده نیست و شاهد یک حالت بلاتکلیفی هستیم.
وی بیان کرد: انتظارات روانی پیش آمده ناشی از توافقی است که اغلب فعالان اقتصادی به انجام آن امیدوارند. اینکه قیمت دلار حدود ۲۲ هزار تومان پایین آمده و ثابت مانده یعنی همه چیز در حالت سکون قرار گرفته است. بنابراین بازار مسکن نیز مثل بسیاری دیگر از بازارها نمیتواند فعلا واکنشی داشته باشد. صبر میکند تا بازارهای موازی و به تبع آن اقتصاد کشور در یک جایگاهی تثبیت شود. به این موضوع که تقاضای مصرفی ملک فعال شود نیز خوشبین نیستم. بازار مصرفی به قدرت خرید افراد متوسط و کمدرآمد وابسته است که فعلا تحول چندانی در قدرت خرید ایجاد نشده و به زودی هم نخواهد شد.
ارسال نظر