|
کدخبر: 325924

صفر تا صد طرح جدید مالیاتی / مالیات بر عایدی سرمایه به ایستگاه آخر رسید

طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مراحل پایانی تدوین خود، قرار دارد. این طرح شامل مالیات بر فروش و خرید مسکن، طلا، سکه، ارز و خودرو می‌شود.

اقتصاد صفر تا صد طرح جدید مالیاتی / مالیات بر عایدی سرمایه به ایستگاه آخر رسید

بر اساس طرح مالیات بر عایدی سرمایه که به زودی برای تصویب نهایی به صحن مجلس شورای اسلامی خواهد آمد، هر فردی که در کمتر از یک سال مسکن، خودرو، طلا، سکه و ارز خریده شده را به فروش برساند باید طبق این طرح مالیات پرداخت کند. بر اساس موارد مطرح شده در مالیات بر عایدی سرمایه، خرید و فروش ملک در سال اول با ۶۰ درصد مالیات مواجه خواهد شد. همچنین خرید و فروش سکه، طلا، ارز و خودرو در سال اول با ۳۰ درصد مالیات مواجه خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر به اینفوگرافیک مراجعه کنید.

000 (1)

بعضی افراد ادعا می‌کنند که اگر کاری برای افزایش سرمایه خود و ارزش آن نکرده‌ایم، پس چرا باید مالیات پرداخت کنیم؟ در عین حال، برخی دیگر به این نکته اشاره می‌کنند که باید این موضوع را رد کنیم تا سرمایه‌ای که در این کالاها سرمایه‌گذاری کرده‌ایم، ارزش خود را حفظ کند و این بازار همچنان جذابیت خود را حفظ کند.

از طرفی مختصری از اقتصاددانان با تحلیل های غیرعلمی و بدور از بررسی عوامل موثر شناختی(Cognitive) حاصل از عوامل رسانه ای در بازار، مجلس و دولت را بر سیاستگذاری نادرست، مخاطب قرارداده و از این دو می خواهند که این سیاست را اصلاح کند.

اما اگر با بررسی علوم شناختی و تاثیرات رسانه ای یا به اصطلاح تئوری تاثیر، به مسایلی که بُعد اجتماعی شناختی دارند نگاه کنیم خواهید دید که مسأله فقط در یک سیاست اقتصادی صرف، خلاصه نمی شود، بلکه اثر شناختی حاصل از اتفاقات یک دهه گذشته در اقتصاد ایران، باعث شده است تا مردم بر ارابه ای سوار شوند که با دست خودشان به حرکت درآورده اند یا حداقل بر سرعتش افزوده اند‌.

سرمایه گذاری مردم خارج از فضای تولید، مانند خرید کالاهای سرمایه ای همانند زمین، ملک، طلا، خودرو و ... از دیرباز در خانواده ایرانی باب بوده است اما نه برای افزایش عایدی یا پیشگیری از کاهش افت ارزش، بلکه برای نگهداری آن برای روز مبادا یا نسل های آتی.

لیکن در دهه اخیر این روند با تغییرات گسترده ای که از بابت سیاست های اقتصادی ناصحیح دولت ها، تحریم های ظالمانه دشمنان و تاثیر شناختی دشمن از طریق رسانه ها بویژه فضای بی دروپیکر مجازی بر مردم تحمیل نموده، شناختی را در ذهن مخاطب ایرانی ایجاد کرده و تغییرات شگرفی را به ضرر اقتصاد ایران باعث شده است، بطوریکه هر کالایی که قابلیت نگهداری بلند مدت داشته و در بازار، به راحتی به فروش برسد منجمله خودرو، مسکن، طلا, انواع ارز خارجی(بسته به نوع تقاضا)، سکه، ارز دیجیتال و امثال آن بعنوان کالای سرمایه ای توسط قشر متوسط به بالای جامعه خریداری، نگهداری و در شرایط خاص به فروش می‌رسد.

اولین مشکل این چرخه معیوب، این است که خرید این دست کالاها(بیشتر ارز های خارجی)، باعث می شود این اقلام که بیشتر جنبه تامین منابع مالی مواد اولیه خطوط تولید هستند و یا نیاز اولیه خانوارها(مسکن و خودرو) را تامین میکند، در بازار به شدت دچار کسری شده و طبیعتاً نیاز به تامین آنها به شدت افزایش یابد.

معافیت-از-مالیات

این کمبود نقدینگی وباعث بالارفتن قیمت ارز و در نتیجه افزایش هزینه های تولید شده و در مورد مسکن و خودرو نیز افزایش قیمت آنان ، تشکیل زندگی خانوار را با مشکل ایجاد کرده و یا هزینه آن را به شدت بالا می برد. ثانیا کاهش این اقلام در بازار باعث افزایش قیمت، ایجاد حباب قیمتی و در نتیجه راه افتادن واگنی برای ایجاد عطش عمومی و تحریک به خرید آن توسط باقی مردم می گردد و جذابیت خرید و سرمایه گذاری بر این کالاها را افزایش می دهد.

بعبارتی وقتی در عالم اقتصاد مردم به سمت خرید کالاهای سرمایه ای مثل طلا و دلار بروند، نتیجه اقتصاد خود به خود به شدت تورمی می‌شود... این دقیقاً شبیه تاکتیک ارابه در تکنیک‌های اقناعی است، بطوری که وقتی ارابه‌ای به راه می‌افتد (واگنی حرکت می‌کند) دیگر انسان‌هایی که سوار بر آن نشده اند، خود را بازمانده از آن واگن یا ارابه می‌دانند، لذا در تلاشند تا هر طور شده بر آن سوار شوند...

 از منظر علوم شناختی، وقتی بخشی از مردم با ولع تمام برای خرید دلار طلا ارز سکه و امثال آن تلاش کنند و کاهش این کالا در بازار باعث ایجاد حباب قیمت شود طبیعتا باقی مردم نیز با ترس بازماندن از این قطار، همین راه را طی می‌کنند و با کمتر شدن این دست کالاهای سرمایه‌ای در بازار، قیمت آنها به شدت رشد کرده و حباب قیمتی متورم میگردد که خود، عامل ایجاد تورم در بسیاری کالاهای دیگر نیز میشود بویژه اگر این کالای سرمایه ای ارز و دلار باشد که برای تامین کالاهای دیگر مورد نیاز است در این حالت سیاست های تورم زدایی دولت همانند تزریق دلار به بازار و ... در تورم ایجاد شده تاثیرگذار نیست یا تاثیر مقطعی و کوتاه مدت دارد و کاهش تورم با سیاست گذاری یا قانونگذاری نیز به راحتی قابل حل نمی‌باشد.

 از این رو اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه باعث خواهد شد تا با بالارفتن هزینه خرید و نگهداری کالاهای سرمایه‌ای، تمایل مردم به خرید آنها کاهش یافته و ارابه مذکور جذابیت اقناعی خودش برای اقناع عمومی را از دست بدهد...

 از این جهت، نه در کوتاه مدت، بلکه با صبر و در دراز مدت با کاهش اثر شناختی خرید و سرمایه گذاری در کالاهای سرمایه‌ای، این سیاست باعث کاهش تورم خواهد شد.

از طرفی خیلی طبیعی به نظر میرسه کسانی که عموما در قشر مرفه جامعه بوده و بیشتر سرمایه خودشان را به جهت پیشگیری از کاهش ارزش آن، از پول ملی به دلار، ارز، طلا، سکه، خودرو، مسکن و دیگر کالاهای سرمایه‌ای تبدیل کرده اند، از اجرای این قانون به شدت نگران و ناراحت باشند زیرا با اجرای این قانون، بایستی بخشی از بار تورمی که با ذخیره این قسم کالاها ، کاهش آنها و افزایش نیاز آن در بازار و افزایش تورم حباب قیمتی ایجاد کرده اند را به شکل مالیات بپردازند تا بخشی از هزینه های ایجاد شده برای دیگر اقشار جامعه تامین شود.

منبع: اکونگار
  • مهدی ارسالی در

    این کاریعنی مشارکت در تولید توسط مردم

  • ناشناس ارسالی در

    خاک برسر مجلس و مجلسیها که بدجنسن

  • سید ارسالی در

    دولت داره به مردم فشار میاره این دیگه خو رده دزدی هست هیچ امکاناتی هم با این مالی ات سنگین به ملت نمیدن وقتی من نتونم کار کنم در نتیجه فقر باعث جرم و جنایت میشود

  • ناشناس ارسالی در

    بهترین قانونی است که می توان برای اصلاح اقتصاد تصویب کرد و نقدینگی را به سمت تو لید هدایت کرد ،فقط نرخ خریدو فروش سال او ل برای خودرو و ارز باید مانند ملک ۶۰ درص د باشد که تاثیر فوری در قطع دست دلالان ز الو صفت از این بازارها داشته باشد.

  • ک.م ارسالی در

    با این قانون ملت رو دارید دچار مشکلات و فقر شدید میکنید با این قوانین کمونیستی. حرص مال مسئولین رو به بیراهه کشانده.خدا بداد ما برسه.قراره همه برده و گدای دولت بشن.

  • نگران. ایران. ارسالی در

    عالییییییییی. دلار داره میاد پایین. طرف خونه ۱۰سال ساخت داخل شهرکهای اصفهان. ۲۰روز پیش،زده ۱۹. حالا زده ۲۶. وخریداری نیست. مردم تو نون شکم موندن. میگیم چرا. میگه دلار ۷۰. میگیم ۶۰ شده. میگه. اها. گیج ومنگ. خریدار وفروشنده. ...اگر این ملک واین وصع. همون ۱۹. مستری،،واقعی نیست. وسایه رکود. حالا حالا. هست.

  • علی ارسالی در

    شما دلتون به حال مردم و قشر ضعیف نمی سوزه .دولت توانایی مهار گرانی و تورم را نداره و به انواع روشها دست تو جیب مردم میکنه و از مردم پول می گیره .این مالیات هم روشی دیگر برای گرفتن مالیات و اخاذی از مردمه

  • ناشناس ارسالی در

    به نظر بنده تنها چیزی که هر روز بی ارزش تر میشه ریال هست برای این مالیات ها هم ق طعا راه فرار وجود دارد.

  • اردلان ارسالی در

    نگارنده محترم حامی دولت بی کفایت ،تلاش ش مابرای ارایه درست این طرح کاملاغیرمنطقی و نشات گرفته از کم سوادی و بی علمی شما ا ز درد اقتصاد کشور است.توصیه میشود سوادتا ن را بالابرده ومسئولین هم در راستای فرما یشات رهبرعزیز باملت شفاف باشند

  • شهروند ارسالی در

    چرا برای بازار بورس هم مثل دیگر بازار ها مالیات عایدی در نظر نمگیرند

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها