|
کدخبر: 323466

قیمت طلا/بازار بورس/بازار سهام

تاثیر نرخ طلا بر بازار بورس/تحلیل این هفته بازار سهام

با توجه به رشد نرخ ارز در بازار غیررسمی و افزایش نرخ انس جهانی، صندوق‌های طلای بورسی تصمیم گرفتند به صورت یکپارچه و هماهنگ، فعالیت خود را در بازار آغاز کنند و به سرمایه‌گذاری در صنعت طلا بپردازند. این تصمیم به دلیل امکانات و مزایایی که بازار طلا در این شرایط ارائه می‌دهد، اتخاذ شد.

اقتصاد تاثیر  نرخ طلا بر بازار بورس/تحلیل این هفته بازار سهام

در روز دوم هفته، بازار سهام تقریباً با حرکتی نزدیک به صفر تابلو آغاز شد، اما با گذشت زمان و نزدیک شدن به ساعات پایانی بازار، فشار عرضه‌ها افزایش یافت. به نظر می‌رسد با توجه به تعطیلی‌های پیش رو، انتظار بیشتری از بازار سهام در حال حاضر وجود نداشته باشد و ارزش معاملات نیز نشانگر همین وضعیت است.

بنابراین در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی جزئی  به 200 واحدی به 2 میلیون و 260 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن با ریزشی جزئی به ارتفاع 770 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «وامید» و «نوری» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «فزر»، «خاور» و «فغدیر» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «خودرو» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فن افزار»، «خاور» و «بیوتیک» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

گفتنی است دیگر نکته ای که در این روزها به چشم می خورد سبز پوشی اکثر صندوق های طلای بورسی است که با توجه به روند رو به رشد نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین قیمت طلای جهانی حجم قابل توجهی از معاملات را به خود اختصاص داده اند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 11 فروردین ماه 1402، مبلغ 4 هزار میلیارد و 200 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 37 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

در بازار امروز 238 نماد در محدوده مثبت و 200 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 165 نماد در محدوده مثبت و 152 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته جاری، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با رشد ۰.۵۳ درصد، به ارتفاع ۱۱ هزار و ۹۶۰ واحد از ارتفاع این شاخص در سطح دو میلیون و ۲۶۱ هزار و ۳۸۶ واحدی رسید.

رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با رشد ۰.۳۶ درصدی (معادل دو هزار و ۷۸۱ واحد) در پله ۷۷۰ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آیینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز چهارشنبه، چهار هزار و ۱۵ میلیارد تومان نشان می‌داد.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز چهارشنبه را ۱۴.۹ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از ورود سرمایه آن‌ها به بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس از ورود ۱۸۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خبر می‌دهد.

پیش بینی بورس شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۳

برخلاف سنت همیشگی چهارشنبه ها، ورود پول از جانب حقوقی‌ها در دقایق پایانی معاملات شدت گرفت و این موضوع نوید انتظارات مثبت اهالی بازار نسبت به بازدهی نماد‌ها در این هفته را می‌دهد.

همچنین بیش از ۷۳ نماد در جریان معاملات روز چهارشنبه، به صف خرید نشستند که نشانه مثبت دیگری برای بازگشایی بازار در روز شنبه آتی به شمار می‌رود.

نباید از تاثیر بازگشایی نماد «ذوب» و تاثیر آن بر کلیت بازار غافل شد. با استارت مجدد معاملات سهام ذوب آهن، بازار کمی از حالت خنثی خارح شد و رنگ سبز نقشه بازار بیشتر به چشم آمد.

با این وجود، سیاست تثبیت نرخ دلار نیما، همچنان متهم ردیف اول کم رمق بودن بازار در روز‌های ابتدایی سال نو است. در صورتی که سیگنال‌هایی مبنی بر وجود اراده از سوی بانک مرکزی در راستای کاهش فاصله میان نرخ نیما و آزاد اسکناس دلار صادر شود، بازار با پتانسیل بالایی شروع به رشد خواهد کرد.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها