|
کدخبر: 321936

تولیدات دارویی/ارزآوری/دارو

صادرات دارو ۱۰۰ درصدی شد/راه اندزای خط تولید داروی ضد سرطان

رییس سازمان غذا و دارو در مراسم راه اندازی خط تولید داروهای ضد سرطان در شهر سمنان اظهار داشت که کشور در زمینه تولید داروهای مورد نیاز به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته است. به گفته وی: "در طول سال جاری، ما به میزان ۱۰۰ میلیون دلار دارو به کشورهای دیگر جهان صادرات داشته‌ایم."

اقتصاد صادرات دارو  ۱۰۰ درصدی شد/راه اندزای خط تولید داروی ضد سرطان

او افزود که بهره‌برداری از تکنولوژی‌های پیشرفته و مبتنی بر دانش، کشور قادر به تولید و صادرات بخشی از داروهای سرطانی به سایر کشورها شده است. این پیشرفت‌ها به وسیله تکنولوژی‌های دانش بنیان حاصل شده است و ما به جای تنها تولید داخلی، قادر به صادرات این داروها به سایر کشورها نیز هستیم.

وی ضمن بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۰ میلیون دلار دارو از ایران به دیگر کشورهای دنیا صادر شده است، افزود: به یمن راه اندازی و افتتاح واحدهای تولید دارو در کشور توانستیم علاوه بر صرفه‌جویی ارزی شاهد ارزآوری در این زمینه نیز باشیم.

رئیس سازمان غذا و دارو ضمن بیان اینکه به نسبت سال قبل شاهد رشد ۱۰۰ درصدی صادرات تولیدات دارویی در کشور هستیم، ابراز داشت: با تاکید بر دانش و فناوری داخلی توانستیم در بخش عمده از تولید دارو به خودکفایی نیز دست پیدا کرده و از نیاز بیگانگان فارغ شویم.

محمدی ضمن بیان اینکه بالغ بر ۹۹ درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می‌شود، تصریح کرد: با راه اندازی این واحد نیز طبق برآوردها حدود ۴۰ الی ۵۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت.

وی ضمن بیان اینکه ظرفیت تولید داروهای سرطانی در این مجموعه سالانه ۱۰ میلیون ویال تزریقی و ۴۰۰ میلیون کپسول تنفسی است، افزود: این خط تولید با دانش و فناوری داخلی ساخته و آماده ارائه خدمات لازم است.

الهه جعفرزاده: محمدرضا موسوی، عضو هیئت مدیره سندیکای داروهای منابع انسانی، در نشست رونمایی از کتاب «بازاریابی دارویی» ضمن اشاره به توانمندی ملی در زمینه تولید حدود ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی کشور، گفت: «ایران در بخش تأمین و تولید مواد اولیه دارویی همانند صنایع نفت و پتروشیمی توانمند است و این پتانسیل را دارد که به قطب تولید مواد مؤثره و مواد اولیه دارویی در دنیا بدل گردد و به دنبال آن، اشتغال‌زایی و ارزآوری قابل‌توجهی را برای کشور به همراه داشته باشد.»

به گفته او، از آنجا که تولید مواد اولیه دارویی در خودکفایی صنعت دارویی کشور نقش حائز اهمیتی دارد، شرکت‌های دارویی داخلی در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند که با تولید مواد اولیه دارویی، تا حد بالایی از وابستگی به مواد اولیه خارجی و واردات آن بکاهند.

محمدرضا سعیدی، مترجم کتاب، در حاشیه مراسم گفت: «متأسفانه بازاریابی دارو در ایران به صرفاً به امر تبلیغات با هدف فروش تقلیل پیدا کرده است. بر اساس آمارهای جهانی تا سه سال گذشته، رتبه ایران در حوزه بازاریابی، در میان ۱۳۷ کشور چیزی مابین ۱۲۵ تا ۱۲۷ بوده؛ که جایگاه بسیار پایینی است.»

او اضافه کرد: «صنعت دارویی ایران به تناسبی که در حوزه سخت‌افزاری رشد کرده، از حیث نرم‌افزاری آنچنان رشد قابل‌توجهی نداشته است. یکی از مواردی که در حوزه بازاریابی اهمیت دارد و ما نیز برای دستیابی به آن در تلاشیم، «تولید ادبیات» است. ما با ترجمه کتاب مذکور سعی کردیم که این ادبیات را به محیط مارکتینگ صنعت دارویی کشور تزریق کنیم و نیازهای مطرح در این زمینه را پوشش دهیم.»

هدی فرجی، مترجم کتاب، در خلل این نشست عنوان کرد: «این کتاب صرفاً یک کتاب علمی نیست؛ بلکه تئوری‌های مطرح در هر مبحث، با یک‌سری مثال زنده از بازار دارویی جهان عنوان می‌شود و همین مسئله، درک محتوای موردمطالعه را برای مخاطب آسان و در خاطر او ماندگار می‌کند. سؤالاتی نیز در پایان هر فصل وجود دارد که ذهن خواننده را به چالش می‌کشد.»

از سرفصل‌های مهم این کتاب می‌توان به: بازاریابی دارویی و محیط صنعت دارو، صنعت داروسازی و قیمت‌گذاری، فعالیت‌ها و اقدامات بازاریابی صنعت دارو، تبلیغات مستقیم به مشتری برای داروهای نسخه‌ای، رسانه اجتماعی و بازاریابی دارویی و ... اشاره کرد.

منبع: مهر

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها