|
کدخبر: 318490

قیمت مسکن / بازار مسکن / قیمت خانه

قیمت مسکن ۱۸ برابر شد / خانه خریدن را فراموش کنید!

در روزهای اخیر، اثر "افزایش تقریبی ۸ درصدی قیمت دلار" نسبت به قیمت آذر، باعث افزایش قابل مشاهده‌ای در تعداد متقاضیان خرید آپارتمان و همچنین تماس‌های تلفنی آنها با واسطه‌های بازار شده است.

اقتصاد قیمت مسکن ۱۸ برابر شد / خانه خریدن را فراموش کنید!

مردم، نه به دنبال سرمایه‌گذاری و نه خریداران کوتاه‌مدت هستند، بلکه متقاضیانی هستند که قصد دارند به آپارتمانی بهتر تبدیل شوند. از سوی دیگر، واکنش قابل توجهی از سوی فروشندگان نیز وجود دارد. بخشی از فایل‌هایی که در یک یا دو ماه گذشته در بازار متردد بوده‌اند، در حال حاضر با "قیمت پیشنهادی قبلی" به متقاضیان ارائه می‌شوند.

بررسی‌‌ها درباره علت این واکنش متفاوت مسکن به دلار نشان می‌دهد، «به دلیل اضافه پرش قیمت دلاری مسکن» در ماه‌‌های گذشته و همچنین «قدرت پایین تقاضای سرمایه‌‌ای ملک مقابل قیمت مسکن در تهران»، صعود اخیر نرخ دلار نتوانسته عامل صعود قیمت ملک شود.

میانگین قیمت دلاری هر مترمربع آپارتمان در تهران، در اوایل پاییز امسال به شکل تاریخی به بالای ۱۵۰۰ دلار رسید. در فاصله ابتدای عصر جهش قیمت‌ها - ابتدای ۹۷- تاکنون نیز در حالی که نرخ دلار حدودا ۱۳ برابر شده، متوسط قیمت مسکن در تهران اما ۱۸ برابر شده است. این سبقت ملک از دلار، در حال حاضر عاملی برای «واکنش متفاوت مسکن به دلار» شده است.

بازار تکان خورد؟

در حالی که بخش عمده‌‌ای از تقاضای حاضر در بازار معاملات خرید آپارتمان از تابستان امسال و همزمان با شروع ثبت نوسان منفی و ثبات قیمت در این بازار معاملات خود را به تعویق انداخته و در حاشیه بازار در حال رصد شرایط بودند، طی یک هفته گذشته، بخشی از آنها وارد بازار شده وحتی اقدام به خرید کردند.

واسطه‌‌های بازار معاملات مسکن شهر تهران با اعلام خبر افزایش مراجعات و معاملات خرید آپارتمان در مناطق مصرفی و پرتقاضای شهر تهران، طی یک هفته اخیر، شارژ ارزی مسکن را عامل چرخش وضعیت بازار اعلام کردند. به گفته آنها افزایش اخیر قیمت ارز در روزهای اخیر باعث شد بخشی از متقاضیان مسکن که در ماه‌‌های اخیر و به دنبال انتظار برای کاهش بیشتر سطح قیمت‌ها در حاشیه بازار در حال رصد شرایط بودند به بازار ورود کرده و حتی بعضی از این گروه اقدام به معامله نیز کردند.

همین شرایط، وضعیت معاملات در برخی محله‌‌های مصرفی شهر تهران را از «صفر» قرارداد در طول یک هفته، به چند قرارداد افزایش داده است؛ برخی از واسطه‌‌ها نیز  اعلام کردند در حالی که در چند ماه اخیر در یک هفته حتی یک قرارداد فروش نیز منعقد نمی‌‌شد اما در هفته جاری دست‌‌کم ۴ تا ۵ قرارداد فروش امضا کرده‌‌اند.

دلار-قیمت-ارز

«دلار» کدام متقاضیان را خریدار کرد؟

 بخش عمده متقاضیانی که طی یک هفته اخیر به دنبال نوسانات دلاری وارد بازار شده و اقدام به خرید آپارتمان کردند، متقاضیان «مصرفی» از نوع «تقاضای تبدیل به احسن» بودند. یعنی گروهی از متقاضیان که طی ماه‌‌های اخیر تمایل به تبدیل واحد مسکونی خود به آپارتمان بهتر داشتند اما به دلیل مشاهده روند کاهشی قیمت‌ها از یکسو و رکود در بازار معاملات خرید (نبود مشتری برای واحد فعلی به دلیل رکود)، پروسه تبدیل به احسن را به تاخیر انداخته بودند، بخش عمده مراجعان و خریداران مسکن بودند.

آنها در فضای معاملاتی یک هفته قبل، موفق شدند هم واحد خود را به فروش رسانده و هم واحد مورد نظرشان را خریداری کنند. بررسی‌‌ها از ورود گروهی از خانه‌‌اولی‌‌ها به بازار مسکن مناطق مصرفی نیمه جنوبی تهران و مناطق بورس عرضه آپارتمان‌‌های ریزمتراژ و قیمت مناسب در تهران در روزهای اخیر نیز حکایت دارد؛ اگر چه تعداد آنها نسبت به متقاضیان تبدیل به احسن بسیار کم است.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت مسکن

تعدادی از عوامل تأثیرگذار بر قیمت مسکن عبارتند از:

عرضه و تقاضا: نسبت عرضه و تقاضا بر بازار مسکن تأثیر مستقیم دارد. افزایش تقاضا نسبت به عرضه می‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود، در حالی که کاهش تقاضا می‌تواند منجر به کاهش قیمت‌ها شود. همچنین، عواملی مانند رشد جمعیت، تغییرات اقتصادی و تغییرات در الگوهای زندگی نیز می‌توانند تقاضا را تحت تأثیر قرار دهند.

هزینه ساخت: هزینه‌های مرتبط با ساخت و ساز، از جمله قیمت مواد اولیه، نیروی کار و هزینه‌های تأمین زمین، تأثیر مهمی در قیمت مسکن دارد. افزایش هزینه‌های ساخت می‌تواند باعث افزایش قیمت مسکن شود.

شرایط اقتصادی: وضعیت کلی اقتصاد، شامل اشتغال، درآمد ملی، نرخ بهره و نرخ تورم، می‌تواند بر قیمت مسکن تأثیر بگذارد. رشد اقتصادی و افزایش درآمد ملی می‌تواند تقاضا را افزایش داده و قیمت مسکن را بالا ببرد.

سیاست‌های دولتی: سیاست‌های دولت در زمینه مسکن، از جمله تسهیلات و تحفیفات مالی، سیاست‌های تنظیمی و تنظیمات قوانین ساخت و ساز، می‌تواند تأثیر گذار باشد. سیاست‌هایی که برای تشویق به ساخت و ساز، تسهیلات اعتباری و تسهیلات مالی ارائه می‌دهد، می‌تواند باعث افزایش عرضه و کاهش قیمت مسکن شود.

عوامل جغرافیایی و منطقه‌ای: عوامل محلی مانند موقعیت جغرافیایی، تقاضا در مناطق خاص، توسعه زیرساخت‌ها و توسعه شهری نیز می‌توانند تأثیرگذار باشند. برخی مناطق، به دلیل ویژگی‌های خاص، تقاضا بیشتری دارند و در نتیجه قیمت مسکن در آن‌ها بالاتر است.

این عوامل تنها برخی از عوامل تأثیرگذار بر قیمت مسکن هستند و برخی عوامل دیگر نیز ممکن است وارد تأثیر شوند. همچنین، در هر بازار مسکن، عواملتأثیرگذار دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشند که بسته به شرایط محلی و زمانی متفاوت باشند.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها