|
کدخبر: 228514 شهریار خادمی

در گفت‌وگوی گسترش نیوز با کارشناس بازار سرمایه مطرح شد:

میراث وحشتناک در بورس

جیهانی: دولت در سال گذشته شیره بازارسرمایه را از طریق اوراق بدهی برای تامین کسری بودجه خود مکید و دولت فعلی با یک میراث وحشتناک از دولت قبل روبرو شد.

اقتصاد میراث وحشتناک در بورس

ساله جایگاه دولت و نقش آن در اقتصاد از زمان پیدایش دانش اقتصاد همواره مورد بحث اقتصاددانان و صاحبان اندیشان در مکاتب گوناگون اقتصادی بوده است. تعیین حدود دخالت دولت در حوزه فعالیت های اقتصادی مهم ترین مساله ای است که از بدو شکل گیری اندیشه اقتصادی مدرن پیش روی نظریه پردازان اقتصادی قرار داشته است امروزه دخالت دولت ها در اقتصاد برای ایجاد توسعه و پیشرفت عادلانه،مساله ای انکارناپذیر است. تجارب گذشته فواید و محدودیت های عملکرد دولت را به ویژه در ارتقای توسعه به روشنی نشان داده است. دولت ها برای دستیابی به پیشرفت های مهم در بخش آموزش و بهداشت و کاهش نابرابری های اجتماعی بسیار کوشیده اند. البته برخی از عملکردهای دولت نتایج ضعیفی داشته است؛ اما حتی در جایی که دولت ها کارنامه درخشانی از عملکرد گذشته خود بر جای گذاشته اند،بسیاری از افراد نگران ناتوانی دولت در سازگاری با جهانی شدن اقتصادند. در ایران اما مدتی است که بحث دخالت دولت در بازار سرمایه نقل محاف شده است. عده ای می گویند که دخالت دولت در بازار سرمایه سبب راکد نگه داشتن بازار می شود و عده ای خلاف این عقیده را دارند.

جیهانی-گسترش-نیوز

دولت بازیگر اصلی بازارسرمایه

در همین راستا ما در گسترش نیوز گفتگویی داشتیم با یک کارشناس بازار سرمایه، برای خواندن مشروح این خبر با ما همراه باشید:

حمیدرضا جیهانی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با گسترش نیوز در پاسخ به سوال مذکور اظهار کرد: وقتی صحبت از بازار می شود، بازار یکسری چارچوب های مخصوص خودش را دارد و یکسری بازیگران و فعالان خودش را دارد.

وی افزود: فعالین بازار سرمایه در ایران شامل سهامداران خرد، نهادهای مالی و خود سازمان بورس به عنوان ریگولاتر است. که به عنوان بازیگران اصلی بازار هستند و با ظرفیت های مالی خوبی که دارند می توانند در بازار تاثیرگذار باشند. دولت به عنوان مهمترین بازیگر بازار که بیشترین تاثیر را در بازار سرمایه ایران با توجه به مولفه های مالی و اقتصاد کلان دارد×، محسوب می شود. در اقتصادهای دیگر، دولت ها از منظر ریگولاتوری می توانند مارکت میکر باشند. اما در ایران به دلیل حضور برزو اقتصاد دولت، دولت است که مارکت میکر اصلی است.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: در مورد دخالت دولت نیز باید با دید مفصل بحث کرد، باید دید دخالت دولت در بازار از کدام منظر بررسی شود. آیا از منظر وضع قوانین است یا بحث نظارت مدیریت راهبردی است. یا به عنوان یک ابزار به بازار نگاه می کند. متاسفانه سال گذشته یک نگاه کاسب کارانه به بازارسرمایه توسط دولت روحانی رخ داد و سبب شد که اعتماد مردم به ظرفیت های مالی بازارسرمایه از دست برود. دولت فعلی هم باید تلاش کند که با شناسایی مجدد ظرفیت های بازار سرمایه و جبران خسارات سهامداران ‌، اعتماد رفته از بازار را برگردانند.

بازار بدهی نابرادری بازار سرمایه

جیهانی در پایان در مورد فروش اوراق توسط دولت اظهار کرد: بازار بدهی نابرادری بازار سرمایه است اما این دو بازار می توانند در کنار هم کار کنند. با اینکه رقیب یکدیگر هستند اما در کنار هم کار می کنند. اینکه تامین مالی از راه بازارسرمایه و از راه اوراق بدهی انجام شود یک امر مورد تایید است. اما باید از تمام ظرفیتهای آن استفاده شود. دولت در سال گذشته شیره بازارسرمایه را از طریق اوراق بدهی برای تامین کسری بودجه خود مکید و دولت فعلی با یک میراث وحشتناک از دولت قبل روبرو شد. نکته مهم این است که تامین مالی از طریق اوراق برای دولت یک امر مقبول است. اما اگر به بدنه بازار سرمایه ضربه بزند باید مورد توجه سیاستگذار بازار قرار بگیرد. که اخیرا هم در آن در ده بند آقای خاندوزی برای بازار سرمایه به آن توجه شده بود.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها