|
کدخبر: 295971

قیمت مرغ قصد کوتاه آمدن ندارد

دبیر کل فدراسیون طیور ایران با اشاره به کاهش ۲۰ هزار تنی تولید مرغ در ماه به دلیل جوجه ریزی آرین گفت: افزایش عرضه مرغ از استان های شمالی به تهران اتفاق افتاده و قیمت مرغ به زودی تعدیل می شود. در حال حاضر قیمت مرغ در بازار به طور متوسط زیر ۸۵ هزار تومان است، هرچند ممکن است در برخی مغازه ها قیمت مرغ را بالاتر بفروشند.

پیرو کاهش جوجه ریزی در اواخر سال گذشته قیمت مرغ در کشور بالا رفت و بعد از آن در برخی مناطق حتی صف خرید مرغ هم شکل گرفت و بعد از آن وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش انگیزه جوجه ریزی و تولید قیمت مصوب گوشت مرغ را برای هر کیلو به ۷۳ هزار تومان رساند، اما با توجه به اینکه جوجه ریزی های جدید هنوز به بازار عرضه نشده اند قیمت گوشت مرغ در کشور بسیار بالاتر از نرخ مصوب است. دبیر کل فدراسیون طیور ایران افزایش عرضه مرغ از استان های شمالی به تهران اتفاق افتاده و قیمت مرغ به زودی تعدیل می شود.

فرزاد طلاکش با اشاره به اینکه قیمت مرغ در بازار به طور متوسط زیر ۸۵ هزار تومان است، گفت: هرچند ممکن است در برخی مغازه ها قیمت مرغ بالاتر از این رقم هم باشد اما استثنا است.

او با بیان اینکه جوجه ریزی که انجام شده برای تامین نیاز کشور کفایت می کند و به واردات مرغ نیازی نیست، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی زمانی که موضوع قیمت هر کیلو گوشت مرغ به ۷۳ هزار تومان مطرح کردند تاکید کردیم که حداقل یک بازه قیمتی برای نوسانات تعیین شود، زیرا وقتی جوجه ریزی و... هم به حالت تعادل برسد بازهم این قیمت به زیان تولیدکننده‌ها خواهد بود.

او افزود: قیمت ۷۳ هزار تومان هر کیلو مرغ برای مصرف کننده است، قیمتی که امروز به مرغدارها عرضه می کنند ومیانگین قیمت بین ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان است حالا با توجه به افزایش عرضه تا سه ماه آینده قیمت هر کیلو مرغ به ۷۳ هزار تومان می رسد از طرف دیگر میانگین قیمت فروش مرغ در سال جاری هم ممکن است به زیر ۷۳ هزار تومان برسد.

دبیر کل فدراسیون طیور ایران با اشاره به فشار غیرمنطقی و غیراقتصادی که برای استفاده از نژاد آرین در مرغداری‌ها وجود دارد که باعث شده در ماه ۲۰ هزار تن گوشت کمتری تولید شود گفت: این عامل باعث شده برنامه تولید و مصرف بهم بخورد. ما معتقدیم که این سیاست و اصرار دولت برای استفاده از مرغ آرین اگر عوض نشود ممکن است بازار مرغ اصلا به تعادل نرسد.

او افزود: نژاد مرغ آرین سی سال در کشور استفاده نشده، به همین دلیل نمی شود به یکباره به طور کامل در مرغداری‌ها پرورش داده شوند و این سومدیریت ها عاملی برای زیان مرغداری‌ها و حتی خسارت به مصرف کنندگان است.

او با بیان اینکه اقدامات ژنتیکی روی مرغ آرین بین ۷ تا ۱۰ سال طول می کشد و اگر روند علمی اتفاق نیفتد مشکلات همچنان پابرجا می ماند، تصریح کرد: روی کاغذ حدود ۴۵ درصد جوجه کشور مرغ آرین است اما در واقعیت اینگونه نیست و البته می توان گفت حدود ۳۰ درصد از این جوجه ریزی مرغ آرین بیشتر به گوشت تبدیل نمی شود.

منبع: موج

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها