|
کدخبر: 243995

سامانه بازرگام محل فروش برنج تقلبی شد؟ + جوابیه

مدیر نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از تشکیل پرونده فروش ۲۵ تن برنج تقلبی در بازرگام، خبر داد.

بازرگام که برای توزیع کالاهای تنظیم بازاری و با قیمت مناسب به مردم تشکیل شده بود خود گرفتار تقلب شده و آن طور که جهاد کشاورزی استان اعلام کرده است، یک پرونده فروش ۲۵ تن برنج تقلبی در بازرگام تشکیل شده است.

فروش برنج هندی در بسته بندی برنج پاکستانی و با قیمت برنج پاکستانی توسط شرکت اینترنتی بازرگام که با هدف توزیع کالای تنظیم بازاری در منازل مردم تشکیل شده بود، از هفته‌ها قبل در حال رصد و پیگیری بود؛ موضوعی که با تماس‌های مردمی حالت جدی تری به خود گرفت.

ناصر شعربافیان گفت: شرکت بازرگام ۲۵ تن از برنج‌های هندی را با نشان برنج پاکستانی توزیع کرده که برای همه این ۲۵ تن پرونده تقلب تشکیل شده است.

مدیر نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: عمده برنجی که در مشهد توزیع شده از محل سهمیه‌های شرکت بازرگانی دولتی، توسط شرکت بازرگام بوده و این سهمیه در کشور از تهران تخصیص داده شده، اما برنج از انبار مشهد تحویل گرفته شده است که این انبار مربوط به اداره کل غله و خدمات بازرگانی به عنوان زیر مجموعه شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی و مربوط به جهاد کشاورزی است.

او گفت: به این دلیل که شرکت بازرگام سهمیه فروش برنج را در استان خراسان رضوی از انبار مشهد تحویل گرفته بود ما این موضوع را هم از انبار شرکت بازرگام و هم از انبار شرکت غله پیگیری کردیم.

شعربافیان گفت: راجع به شکایت‌های مردمی در باره این برنج‌ها چند پیش فرض می‌تواند وجود داشته باشد، اول این که شرکت غله استان معتقد است باید نمونه برنج‌های موجود در انبار خودشان را آزمایش کنند و بر اساس آزمایش بگویند موجودی داخل آن هندی است یا پاکستانی و به ظاهر نمی‌شود این موضوع را تشخیص داد.

او می‌گوید: مقرر شد این آزمایش توسط اداره کل غله انجام شود، از طرفی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تکلیف پیدا کرد که از برنج‌ها در محل انبار شرکت غله آزمایش بگیرد و نتیجه آزمایش اعلام شود، علاوه بر این دو روش که در دست اقدام قرار گرفت ما مسیر سومی را نیز پیگیری کردیم، مردمی که از این موضوع شکایت داشتند نمونه برنج‌هایی را که تحویل گرفته بودند به ما ارائه دادند، کارشناسان ما نیز برای برررسی به شرکت بازرگام مراجعه کردند و نمونه‌هایی که مردم به ما تحویل دادند با نمونه‌های موجود در این شرکت مقایسه شد.

مدیر نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در ادامه از محل شرکت بازرگام نمونه گیری کردیم و برای بررسی نمونه‌ها در اختیار خبرگان بازار قرار دادیم، همچنین مقداری از نمونه‌ها را در اختیار اتحادیه عمده فروشان مواد غذایی مشهد قرار دادیم و بعد از بررسی ۵ کارشناس خبره اتحادیه به ما به صورت مکتوب اعلام شد که این نمونه برنج، برنج هندی است که رنگ نباتی دارد.

او گفت: بنابراین ما با همین میزان از علم و آگاهی با توجه به شکایات متعدد مردمی، پرونده شرکت بازرگام را مبنی بر تقلب تنظیم کردیم و به تعزیرات حکومتی تحویل دادیم، منتظر پاسخ آزمایش اداره کل غله و اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز هستیم تا اقدام بعدی را در دستور کار قرار دهیم.

ارسال پرونده برنج تقلبی به تعزیرات استان

شعربافیان گفت: شرکت بازرگام ۲۵ تن از برنج‌های هندی را با نشان برنج پاکستانی توزیع کرده که برای همه این ۲۵ تن پرونده تقلب تشکیل شده است.

او گفت: این شرکت بعد از ورود ما سهمیه دیگری از انبار تهران دریافت و توزیع کرد که درباره این محموله شکایتی از سوی مردم نداشتیم؛ طی روزهای اخیر این شرکت در حال دریافت سهمیه سوم است که این محموله از انبار غله مشهد تحویل می‌شود و ما درخواست داشتیم که کارشناسان خبره مطمئن شوند این محموله برنج هندی نیست تا برای مردم مشکلی پیش نیاید.

مدیر نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: معمولا تعزیرات حکومتی درباره اجناس و کالاهای تقلبی سخت گیری بالایی دارد و چند اقدام را انجام می‌دهد که اولین اقدام توقف توزیع، در ادامه جریمه شرکت و گام سوم جلب رضایت مشتریان توسط شرکت توزیع کننده است.

شعربافیان گفت: اختلاف قیمت برنج هندی با پاکستانی در هر کیلو ۲ هزار تومان است و به عبارتی در هر کیسه ۲۰ هزار تومان اختلاف قیمت را شاهدیم که در تناژ بالا عدد قابل توجهی است البته مجوزهای بهداشتی این برنج از سوی نهادهای دولتی تایید شده است و تفاوت تنها در اختلاف قیمت برنج است.

در صورت مشاهده فروش برنج تقلبی گزارش دهید

او می‌گوید: مردم در صورت مشاهده این گونه تخلفات از برنج‌هایی که از سامانه بازرگام خریداری کرده اند می‌توانند با شماره تلفن ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت تماس بگیرند یا نام این سامانه و کالای خریداری شده را به شماره ۳۰۰۰۷۶۵۵۵۵ جهاد کشاورزی پیامک کنند؛ مردم به این طریق می‌توانند اعلام گزارش کنند و اگر قصد شکایت از شرکت را دارند می‌توانند با مراجعه به جهاد کشاورزی مشهد یا جهاد کشاورزی استان شکایت خود را به صورت مکتوب اعلام کنند تا رسیدگی‌ها در دستور کار قرار گیرد.

واکنش شرکت بازرگانی دولتی ایران

به گزارش گسترش نیوز پس از انتشار خبر فوق شرکت بازرگانی دولتی ایران جوابیه ای را منتشر کرد که متن آن عینا و بدون دخل و تصرف در ادامه آمده است:

به اطلاع هم میهنان عزیزمان در سرتاسر کشور می رساند؛

انواع برنج وارداتی ۱۱۲۱دانه بلند که از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران در بازار توزیع می شود محصول دو کشور هندوستان و پاکستان است. اخیرا برخی رسانه ها از روی ناآگاهی، این نوع برنج را مختص کشور هندوستان دانسته و سبب شبهه در جامعه شده اند که تاکید می شود واریته این نوع برنج در هر دو کشور یاد شده کشت می شود و با دو نام برنج ۱۱۲۱ هندی و پاکستانی به بازار جهانی عرضه می‌شود.

منبع: روزنامه خراسان

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها