منتظر این ۱۴ استان جدید باشید+ جزییات
آخرینماههای دولت دهم، زمزمههایی از ایجاد چند استان جدید شنیده شد. هرچند که این طرح هنوز اجرایی نشده، اما مناطق بسیاری به دنبال کسب لقب سیودومین استان کشور هستند.
گسترش نیوز: بیش از ۵ سال از زمانی که زمزمه تشکیل سیودومین استان کشور شنیده شد، میگذرد. در طول این سالها طرح تشکیل استان جدید لابلای طرحهای مهم دیگر گم شده بود، چرا که بر اساس قوانین تقسیمات کشوری، «وزارت کشور بنا به ضرورت میتواند با تصویب هیات وزیران با انتزاع و الحاق روستاها، بخشها یا شهرستانهای مجاور، استانها را تعدیل نماید مگر آنکه به تصویب مجلس شورای اسلامی، ایجاد استان جدید ضروری شناخته نشود.»
اما پرونده تشکیل استان جدید با سخنان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بار دیگر باز شده است. سید حسین نقویحسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به تازگی از طرح ایجاد استان ۱۵ خرداد در تقسیمات کشوری و پرونده آن در وزارت کشور خبر داده است. بر همین اساس شاید بد نباشد بار دیگر نگاهی به استانهای احتمالی جدید بیندازیم.
استان «۱۵ خرداد» ورامین سالهاست که در یک قدمی تبدیل شدن به مرکز استان قرار دارد. قرار است استان ۱۵ خرداد شامل شهرهایی از جمله ورامین، پیشوا و قرچک باشد.
استان «کاشان» کاشان سالهاست درخواست جدایی از اصفهان و مستقل شدن را مطرح کرده است. طرح استان شدن این شهر در دولت نهم کمی جدیتر از بقیه طرحها مطرح شده بود و احمدینژاد در سفری که دو سال قبل به این شهر داشت، از مردم خواست جمعیتشان را بیشتر کنند تا استان شوند. او گفته بود: «يک ايراد قانوني وجود دارد و آن بحث جمعيت است که البته سه راه وجود دارد. يک راه آن فقط دست شماست و راه ديگر آن دست مجلس است و راه ديگر آن نيز تلفيقي است. همفکري کنيد و يک راه پيدا کنيد... چه چيزي بهتر از اين که به جاي ۳۰۰هزار کاشاني انقلابي و مومن، يک ميليون کاشاني نجيب داشته باشيم؟»
استان «خلیج فارس» پیشنهاد تشکیل استان خلیج فارس در اردیبهشت ماه ۹۱در مجلس مطرح شد. این استان قرار است شامل جزایر استان هرمزگان (جزایر قشم و کیش و بنادر لاوان، لنگه، سیری، جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک) و به مرکزیت ابوموسی باشد.
استان «زاگرس» استان زاگرس یا لرستان شرقی که ایده آن از سوی اهالی لرستان مطرح شده، قرار است با مرکزیت بروجرد در شرق لرستان فعلی تشکیل شود. طرح اولیه تشکیل این استان در سال ۱۳۷۵ و هنگام سفر رئیس جمهور وقت، آیت الله هاشمی رفسنجانی به بروجرد ارائه شد و هنوز مسکوت مانده است. این استان میتواند شامل شهرهای نهاوند، بروجرد، ملایر، دورود، ازنا و الیگودرز باشد.
استان «بم» طرح استان بم به وزارت کشور داده شده و قرار است شامل نواحی جنوبی و شرقی استان کرمان باشد. در این طرح شهرستان بم مرکز استان خواهد شد.
استان «کرمان جنوبی» مردم جنوب کرمان هم به دنبال ایجاد استانی مستقل به نام کرمان جنوبی به مرکزیت جیرفت هستند.
استان «خوزستان شمالی» نخستین بار ایده خوزستان شمالی از سوی نماینده مردم دزفول مطرح شد. در این طرح دزفول مرکز استان و شهرهای ایذه، شوش، شوشتر، مسجد سلیمان، اندیمشک، گتوند و لالی سایر شهرهای خوزستان شمالی خواهند بود.
استان «سربداران» تقاضای استان سربداران همزمان با تقسیم استان خراسان به سه بخش شمالی، رضوی و جنوبی از سوی مردم سبزوار مطرح شد.
استان «شاهرود» شاهرودیها هم به دنبال ایجاد استانی به همین نام هستند. وسعت شهرستان شاهرود، جمعیت بالا و موقعیت جغرافیایی آن از جمله مهمترین دلایل مردم شاهرود برای ایجاد استان شاهرود است.
استان «گلشن» استان گلشن قرار است با اجتماع شهرستانهای طبس از استان یزد، خور و بیابانک از استان اصفهان و بشرویه از استان خراسان جنوبی با یکدیگر تشکیل شود. مرکز استان گلشن شهرستان طبس خواهد بود.
استان «مازندران غربی» اگر قرار باشد استان مازندران غربی شکل بگیرد، باید شهرستان رودسر از استان گیلان به همراه شهرستانهای رامسر، تنکابن، عباس آباد، چالوس، نوشهر و نور و رویان از استان مازندران جدا شوند و با مرکزیت تنکابن این استان را تشکیل دهند.
استان «کردستان شمالی» طرح تشکیل استان کردستان شمالی به مرکزیت بوکان نیز یکی دیگر از طرحهایی است که در سالهای اخیر به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است. کردستان شمالی شهرستانهای کردنشین جنوب دریاچه ارومیه و شهرستانهای سقز و بانه در شمال استان کردستان را دربر میگیرد.
استان «لارستان» طرح تفکیک استان فارس و تشکیل استان لارستان به مرکزیت لار نیز به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است. این استان در جنوب استان فارس قرار خواهد گرفت.
استان «تالش» استان تالش قرار است به مرکزیت آستارا تشکیل شود.
البته در طول این سالها طرح ایجاد استانهای زیاد دیگری نیز به مجلس شورای اسلامی رفته است، با این حال طرح تشکیل هیچکدام از این استانها به اندازه استان ۱۵ خرداد به اجرا نزدیک نشده است.
پس اسم خراسان مرکزی به مرکزیت تربت حیدری ه کجاست
همشهری بیشتراین داوطلبان استان توهم ورشا ن داشته اینااصلا قانون وتعریف استان رونم یدونندفقط اگه میبینندشهرشان بزرگه یا وست عتشان زیاده میگن پس استان بشیم ولی استان شدن یک کارکارشناسی وحرفه ای است که خدار وشکرتربت مابایک عالمه شهرستان دور برش شا نس استان شدنش بالاست
لکستان به کوری چشم قاجارها تشکیل میشود
شک نکن برادر استان لکستان تشکیل خواهد شد
استان لنجان هم باید پدیدار شود
استان سهند به مرکزیت مراغه بسیار مناسب و از لحاظ امنیت ملی ایران عزیزمان ارزشمند است
استان مرادان فراموش نشود.
سلاام نظر اینکه استتان ارجان درساختارتقسیمات کشوری انجام شود وبندردیلم از بووشهر جداا ششود وب ارجان بپیونددخوشحاام
به کوری چشم تمام اذری زبانان استان کردست ان شمالی بالاخره از اذربایجان غربی جداخو اهد شد زنده باد کورد وکردستان
حیف استان آذربایجان غربی نیست که اینقدر زمان جنگ برای ایران شهید داد که الان اون و نصف کنن به استانی که زمان جنگ کلا برا ی عراق می جنگید و نصف گروه های پژاک و کو مله و دمکرات اونجا زندگی میکنند.
ایجاد استان زاگرس ایده ی خیلی خوبی است
اولا ما تورک زبان هستیم و عاضری زبان نیس تیم دوما با این نیت یعنی ارزوی کوری شما برای دیگران هیچ وقت به جایی نخواهید رسید سوما شهرستان های میاندواب و نقده و تکاب که کرد زبان نیست؟!...پس چگونه نوشته شده شهرهای کرد نشین جنوب استان آذربایجان غر بی؟!و شما هم ذوق زده شده اید؟! (توپراق د ان پای اولماز!!!=از خاک و وطن هدیه نمی ش ود داد!!!)
استان زاگرس گامی درجهت پیشرفت در این نقط ه از ایران عزیز
استان بینالود به مرکزیت نیشابور یادتون رفت (شکوه تمدن ایران زمین)
ایجاد استان زاگرس باعث پیشرفت اقتصادی بزرگ در منطقه زاگرس مرکزی خواهد شد ان شاء الله که هر چه زودتر استان زاگرس به مرکزیت بروجرد تشکیل شد
به امید خدا استان لکستان تشکیل میشه چشم هر کسی که بدخواه این قومع در بیاد
لکستان (دلفان .کوهدشت . الشتر .خرم اباد .هرسین . صحنه.کنگاور.کرمانشاه. سراوله .دره شهر .ابدانان .و...
این ایده غلط که هر چندسال به چندسال استا ن جدیدتشکیل بشود غلط و برای تمامیت عرضی کشورمضرهستش ازاینکه دولت ها کشور را به ط رف ایالتی وبزرگ شدن ببرند به سمت خردن کر دن و تکه و پاره کردن کشور میروند این سیا ست به هیچ وجع به صلاح مملکت نمیباشد باید یک دولت مقتدر تشکیل شودو کشور را به 10 ایالت بزرگ قسمت کند و اداره هر ایالت را به عهد یک والي گذارند و هر ایالت متشکل ا ز فرمانداریهای باشد که تابع والیان باشند بر فرض مثال خراسان باشد یک ایالت و در مر کزآن یک اداره ای تشکیل میشودبا نام اداره امورایالتی و بک والی بصورت انتخاب مردم میشود عهد دار اداره آن ایالت و مجموع فرم انداریهای هم در آن ایالت تشکیل میشود که میتوان آنها راهم بصورت منتخب انتخاب کرد و نکته قابل توجه اینجا هست که دیگر در کش ور معضلی با نام شورا وجود نخواهد داشت ام یدوارم که مسولین به این گونه پیشنهادها ف کر کنند
حذف استان لرستان از نقشه سیاسی و واگزاری به استان های خوزستان همدان مرکزی و تهرا ن موجب حذف درگیری و خشونتهای قومی و قبیل ه ای و قتل و غارت در این مناطق شده و پرو نده های کیفری به حداقل خود میرسد
پس اون قسمت آبی رنگ آسمونی استان آباده ر و چرا نگفتین؟
اولویت اصلی راوزارت کشورسال ۸۶ تعیین کرد و گفت بزرگترین و پرجمعیت ترین شهرستانها ی کشور به فرمانداری ویژه ارتقا یافتندوقر اربود ۴ سال بعداستان شونداصل ۱۲۸ مرداد ۸ ۶
شهرستانهای
شاهرود.آبادان . خوی .مراغه مرند دزفول سیرجان . .تربت حید ریه.زابل.ایرانشهر
یه چیزی بگم
استان بینالود به مرکزیت نیشابور
شکوه تمدن، علم و فرهنگ ایران زمین
دومین شهر پرجمعیت، صنعتی، کشاورزی و دامپروری استان
استان لکستان نیز بلاخره تشکیل خواهد شد و یک نیاز اساسی برای لک زبان هااست
شک ندارم به فضل الهی استان لکستان که شام ل(سلسله،کوهدشت،دلفان،هرسین،کنگاور،هلیلان ،نورآباد،سرابله،آبادانان،بیرانشهر)است تش کیل میشود
طرح تاسیس ۱۵ استان جدید درایران بهترین ت صمیم مردم ودولت است برای تمرکز زدایی وکم کردن اشتباهات وقدرتمند کردن مدیریت ونظا رت دقیق تر ومنسجم تربرامور ولی یک نکته چ را استانهای اردبیل مغانی واردبیل مرکزی و اردبیل جنوبی وچرا نباید تاسیس شوند؟
سقز ازهمه نظر نسبت به شهرهای اطراف سرترا ست ومیاندواب هم همین طور وحق استانی این دو شهر بیشتر است
به نظرم اولویت با استان لکستان است چرا که قدمتی بسیار داره و در فقر مطلق به سر میبره و حتی رسانه هم نداره و تشکیل استان لکستان بسیار ضروری هست