|

بازار بساز بفروش ها حسابی سکه شد

انبوه‌سازان به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی بازار مسکن، نقش پررنگی در تأمین نیاز روزافزون جامعه به واحدهای مسکونی دارند. ورود آن‌ها به عرصه ساخت‌وساز، به‌ویژه در کلان‌شهرها، موجب افزایش عرضه و شکل‌گیری پروژه‌های بزرگ‌مقیاس شده است؛ پروژه‌هایی که به دلیل تیراژ بالا، امکان خانه‌دار شدن بخشی از متقاضیان را فراهم می‌کنند. این گروه عملاً به موتور محرک تولید مسکن تبدیل شده‌اند و می‌توانند به تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا کمک کنند.

اقتصاد بازار بساز بفروش ها حسابی سکه شد

از سوی دیگر، انبوه‌سازان به دلیل بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و سرمایه‌گذاری‌های کلان، قادرند کیفیت ساخت را ارتقا دهند و زمان اجرای پروژه‌ها را کاهش دهند. این امر نه‌تنها به نفع متقاضیان، بلکه به سود اقتصاد ملی نیز هست، چراکه صنایع وابسته به ساختمان‌سازی از این روند منتفع می‌شوند. همچنین ورود سرمایه‌های بزرگ به بخش مسکن از طریق انبوه‌سازی، می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال‌زایی گسترده در بخش‌های مختلف شود.

با وجود اثرات مثبت، حضور انبوه‌سازان در بازار مسکن خالی از چالش نیست. برخی پروژه‌های انبوه‌سازی به دلیل تمرکز بیش از حد بر سودآوری، از کیفیت ساخت کاسته‌اند و مشکلاتی مانند کمبود خدمات شهری، تراکم بیش از حد و عدم تناسب با نیاز واقعی متقاضیان به وجود آورده‌اند. این مسئله گاه به شکل‌گیری سکونتگاه‌هایی منجر شده که از زیرساخت‌های کافی برخوردار نیستند و زندگی روزمره ساکنان را با مشکل روبه‌رو می‌کنند.

همچنین ورود انبوه‌سازان بزرگ به بازار، در برخی مواقع باعث افزایش قیمت زمین و مسکن شده است. آن‌ها با خرید گسترده زمین‌های مرغوب، عملاً امکان رقابت را از سازندگان کوچک می‌گیرند و به انحصار نسبی در بازار دامن می‌زنند. این روند در بلندمدت می‌تواند به کاهش تنوع پروژه‌ها و افزایش هزینه‌های مسکن برای خانوارهای متوسط و کم‌درآمد بینجامد؛ مسأله‌ای که سیاست‌گذاران را ناگزیر به مداخله در بازار کرده است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان این‌که سود ۲۰۰ درصدی سازندگان مسکن یک توهم است،گفت: اظهارات غیرمستند کمکی به بازار مسکن کشور نمی‌کند.

سود ۲۰۰ درصدی در بخش ساخت و ساز مسکن نداریم

فرشید پورحاجت در واکنش به اظهارات رئیس اسبق اتحادیه مشاوران املاک درباره سود ساخت و ساز مسکن، اظهار کرد: باید تاکید کنم که سود ۲۰۰ درصدی در بخش ساخت و ساز مسکن نداریم.

وی با بیان اینکه سودهای ظاهری ممکن است ناشی از تورم و تجدید ارزیابی دارایی‌ها باشد، ادامه داد: امروز گرفتار توهم در حوزه سود تولید مسکن شده‌ایم. واقعیت آن است که از سال ۸۸ به این سو با مالیات‌های متعدد بخش ساخت و ساز مسکن را در غل و زنجیر کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: اظهارات غیرمستند درباره سودهای کلان، نه‌تنها کمکی به بازار مسکن نمی‌کند، بلکه با ارائه اطلاعات نادرست باعث اختلال در این بخش می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که ریشه چنین حرف‌هایی با واقعیت‌های موجود بازار مسکن همخوانی ندارد، گفت: کارشناسان باید در چارچوب تخصص خود و بر اساس واقعیت‌های بازار مسکن اظهارنظر کنند.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور هشدار داد: ارائه آدرس‌های غلط و اعداد غیرواقعی فقط به تشدید مشکلات بازار مسکن منجر خواهد شد.

ساخت-خانه

ساخت ۵ درصد مسکن کشور با سازه‌های فولادی

عضو انجمن سازه‌های فولادی با بیان اینکه حدود ۵ درصد از سازه پروژه های ساختمانی و مسکن فولادی است، گفت: سازه فولادی در برابر زلزله بسیار مقاوم است.

مهرداد گلچین‌وفا در نشست خبری با بیان اینکه بار اصلی ساخت‌وساز بر دوش بخش خصوصی افتاده، گفت: در حال حاضر حدود ۵ درصد از ساخت و ساز بخش مسکن و ساختمان با سازه فولادی انجام می شود.

وی با بیان اینکه  کارخانه سازه فولادی حداکثر با ظرفیت ۵۰ درصد  فعالیت می کند، افزود: پیش‌بینی می‌شود این میزان در ماه آینده به ۳۰ درصد کاهش یابد.

وی با اشاره به اینکه مصرف بالای آب در بخش بتن و زمان طولانی ساخت از جمله مشکلات است، اضافه کرد:  قطعی برق و کمبود گازوئیل باعث نصب موتور برق و تأخیر در تولید شده است.

وی مزایای فولاد نسبت به بتن را مقاومت در برابر زلزله، تحمل بارهای سنگین، سرعت بالای اجرای سازه و امکان ایجاد دهنه‌های بزرگ برشمرد.

منبع: تسنیم
کدخبر: 361772 سهیل مافی
  • محمد ارسالی در

    بازار مسکن حسابی نقره داغ شد
    رکود و کاهش قیمت مسکن در راه است

  • محمد جعفر یوسف زاده ارسالی در

    شما را بخدا با ساخت ساز اینطور برخورد نکنید من اگر اخرین خانه هایی که فروختم نگه داشته بودم مجانی داده بودم اجاره سودش چند برابر شما توابع ساخت مسکن از نیروی انسانی ماهر تا شهرداری نظام مهندسی و وووبروید بررسی کنید ساختمان لکوموتیو اقتصاد اقتصاد ایران است چه بکب و بساز چه زمین ۴۰۰ برابر رشد داشته آن امنی و سرقت کالا در حا سال ساخت یک فاجعه است

  • ناشناس ارسالی در

    چه کشکی! وقتی پول دست مردم نیست که خونه بخرند، ساخت و ساز به غیر از ضرر، هيچ چيز ديگه ای نداره. خونه به اندازه ی کافی هس ت، اما خریدار نیست.

  • میرشجاع ارسالی در

    سلام این آقا گویا کوچکترین اطلاعی از صنع ت ساختمان ندارد 30 درصد ازهزینه طبق استا ندارد وزارت مسکن سازه است که متشکل از آه ن یا میلگرد و سیمان است که 20 درصد حداقل مربوط به آهن آلات می‌شود استاد اطلاعاتت را به روز کن

  • کسری امیری راد ارسالی در

    این صحبت‌ها منطقی بود
    کارشناسی ک ه از سود ۲۰۰ درصد گفته بود به دنبال مطرح شدن بود

  • شبگردبیدار ارسالی در

    با روزی ۴ دلار حقوق کی میتونه حونه بخره.
    مگر سرمایه دار ها برای سرمایه گ ذاری خونه بخرند
    که انهم بعید است .
    در حالی که دلالی دلار و طلا سو د های کلان بدون زحمتی برای سرمایه دارن د ارد .
    کسی نمی اید خود را به درد و سر خانه سازی بیندازد .
    سود فقط در بازار دلار . طلا. سکه. زد وبند. رانت . اختلاس. مواد مخدر و قاچاق است والسلام

  • محرم ریاضی بناب ارسالی در

    باسلام اصل مطلب راازبنده حقیربشنویدکه در بتن جامعه بوده وهستم وهیچوقت مغرضانه ویک طرفه هم حرفی نزدم وآن مطلبی رابرزبان آور دم عین حقیقت است تاوجدانم راحت ودرآرامش بسربرد،سخنم روی آن خرده پاهاویکی دوتازمی ن میخرندویامشارکتی یابتنهایی خودشان آنرا زحمت احیاوساختمان قابل پذیرش بروزامروزی مهندسان نظام رافراهم میاورندواینهاطبق شر ایط بازارموجودهمیشه هم دردستشان ساختمان خام فروخته نشده هم وجودداردوواقعاقصدشان معامله کردن وخودراصاحب سودوخریداران راصا حبخانه بکنندرادرسردارنداماسخن اصلی ام رو ی آن گنده مونده هاست اینهامیبینی درچندین نقطه ازشهردربهترین جاهای منطقه اش بامتر اژخیلی بالاوتعدادزیادی آپارتمان دارندهیچ زمانی طبق بازارقصدفروش ندارندوازآن قیمت مشخص زمان حالش همیشه قصدفروش خیلی مبلغ بالاتررادارندوهرگزبفکرخانه دارکردن خانوا ده ای نیستندجزهوای جیب خودداشتن رافقط دن بال میکنندواینهاهستندنمیگذارندنوراینهمه سرمایه گذاریهادرصنعت ساختمان سازی واقعاد یده شودعرضه محدودومحدودیت داردتقاضانسبت به جامعه بیشتر،وبازارفرصت طلبان وتشنه پو ل وثروتهاپررونق تر،همیشه هم جامعه طرفدار ان آنطوراشخاصی هست هرجابیچاره ای راکسی گ یرمیاره لقمه چرب همان سرمایه داران میکنن دکه هیچ سودی بهمراه ندارددرعوض اگرشایدبط رف آن خردهامیآوردچیزی هم بعنوان دست مایه برآنشخص میدادندولی جامعه متاسفانه این ر نگی شده که دیگردست من وشماهم نیست واینها هستندکه نمیزارندبازارمسکن باعرضه وتقاضا زمانی بتعادل لازم برسدکه اگرواقعارسیدگی شودخیلی زیادترازدرصددنبال خریدخانه هامیب اشدکه باعث افت قیمتهابنفع خریداران است م تاسفانه عده ای نان شان آجرمیشودوسدراه ها هم میشوند

ارسال نظر
 
آخرین اخبار