|

مهمترین رقیب تجاری ایران در اقلیم کردستان عراق مشخص شد

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که کالاهای ترکیه‌ای بیشتر از هر کالای دیگری در این بازار عرضه می‌شوند و کالاهای ایرانی در رده دوم قرار دارند. با این حال، تقاضا برای کالاهای ایرانی به ویژه در استان‌های سلیمانیه و اربیل بسیار بالا است و ارزش کالاهایی که از جمهوری اسلامی ایران به اقلیم کردستان وارد می‌شود، سالانه به بیش از ۶ میلیارد دلار می‌رسد.

اقتصاد مهمترین رقیب تجاری ایران در اقلیم کردستان عراق مشخص شد

مصطفی عبدالرحمن عبدالله، رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق، به تشریح مسائلی درباره تجارت ایران و اقلیم کردستان پرداخت. وی بیان کرد که هر کالایی که وارد اقلیم کردستان می‌شود، عوارضی را پرداخت می‌کند. اما اگر این کالا بخواهد از اقلیم به عراق منتقل شود، در بازرسی‌های ورودی به عراق ملزم به پرداخت عوارض دیگری است که این عوارض رسمی نیستند و در واقع بازرسان از کامیون‌ها پول دریافت می‌کنند.

وی در ادامه از گوناگونی عرضه کالا در بازارهای اقلیم گفت و توضیح داد: کالاهای ترکیه‌ای بیش‌تر از هر کالای دیگری در این بازار عرضه می‌شود و کالاهای ایرانی در رده دوم قرار دارند با این حال تقاضا برای کالاهای ایرانی به ویژه در استان‌های سلیمانیه و اربیل بالاست و ارزش کالاهایی که از جمهوری اسلامی ایران به اقلیم وارد می‌شود سالانه به بیش‌تر از ۶ میلیارد دلار می‌رسد.

عبدالله از مواد غذایی، لوازم خانگی و مصالح ساختمانی ایران به عنوان اصلی‌ترین کالاهای عرضه‌شده در بازار اقلیم یاد و تاکید کرد: ترکیه را می‌توان مهم‌ترین رقیب تجاری ایران در این بازار برشمرد.

اقلیم-کردستان1

وی خاطرنشان کرد: کیفیت کالاهایی ایرانی خوب است اما مردم اقلیم خواهان کیفیت بالاتری هستند حتی شنیده‌ایم که کالاهای موجود در بازار ایران کیفیت بهتری نسبت به کالاهایی دارد که به اقلیم وارد می‌شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق در پاسخ به سوالی درباره وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی‌ها در این منطقه گفت: تاکنون ترکیه‌ای‌ها و روسیه‌ای‌ها در اقلیم کردستان سرمایه‌گذاری کرده‌اند، عربستانی‌ها هم سرمایه‌گذاری‌هایی داشته‌اند اما نسبت به روسیه و ترکیه میزان سرمایه‌گذاری آنها بسیار کمتر بوده و به چند هتل محدود می‌شود، از سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها در اقلیم کردستان نیز استقبال می‌کنیم به ویژه اگر سرمایه‌گذاری آنها در زمینه احداث کارخانه و تولید باشد به طوری که آنها بتوانند مشابه کارخانه‌های ایرانی را در اقلیم کردستان بنا کنند.

وی امتیازات سرمایه‌گذاری در اقلیم کردستان را برشمرد و گفت: براساس قانون سرمایه‌گذاری به کسانی که در این منطقه سرمایه‌گذاری کنند زمین رایگان داده می‌شود همچنین ماشین‌آلات و تجهیزاتی که برای راه‌اندازی خط تولید به اقلیم آورده می‌شوند از پرداخت عوارض گمرکی معاف هستند و سرمایه‌گذاران در ۱۰ سال ابتدایی فعالیت هیچ الزامی به پرداخت مالیات ندارند.

منبع: ایلنا
کدخبر: 340932

ارسال نظر

 

پربازدیدترین