|

خبر نا امید کننده برای بازنشستگان تامین اجتماعی | مجلس صدای بازنشستگان را در آورد

بازنشستگان با نصب بنرها و پوسترهایی، فاجعه معدن طبس را تسلیت گفتند و درخواست بهبود وضعیت معیشتی و ترمیم مستمری‌های خود را مطرح کردند.

اقتصاد خبر نا امید کننده برای بازنشستگان تامین اجتماعی | مجلس صدای بازنشستگان را در آورد

بازنشستگان تامین اجتماعی (دیروز هشتم مهرماه) در شهرهایی همچون شوش، اهواز، کرمانشاه و تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این بازنشستگان با نصب بنرها و پوستر هایی، فاجعه معدن طبس را تسلیت گفتند و خواستار بهبود وضعیت معیشتی و ترمیم مستمری‌های خود شدند. در تجمع کرمانشاه، بازنشستگان اعلام کردند: «هزینه‌ ها دلاری است اما حقوق ما ریالی است».

آن‌ها همچنین خواستار بهبود خدمات درمانی و رفاهی و افزایش سطح مزایای مزدی خود شدند.

لایحه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

لایحه دو فوریتی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در مجلس شورای اسلامی رأی نیاورد. این لایحه شامل سایر سطوح بازنشستگان نیز می‌شد، اما با تصمیم مجلس، بسیاری از بازنشستگان تأمین اجتماعی از دریافت متناسب‌سازی حقوق خود محروم شدند.

سعید تبریزیان فعال بازنشستگان در واکنش به عدم تصویب لایحه متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت:با تمام تلاشهایی که فعالان جامعه بازنشستگان در ارائه این لایحه به مجلس داشتند اما ااین لایحه رای نیاورد و در ادامه باید اعلام کنم لایحه دو فوریتی اصلاح برخی از ماده های قانونی ۲۹ و ۲۸ لایحه برنامه هفتم در مجلس هم بررسی شد .

این فعال بازنشسته با تاکید بر نقاط ضعف لایحه دو فوریتی متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت:این لایحه طی ۸ ماه گذشته به جایی نرسیده است با بازی با کلمات و ایجاد ابهام در قوانین توان اجرای آن را تضعیف می کنند.

بازی با کلمات؛ وجود ابهام در قوانین

تبریزیان در ادامه با اشاره به ابهام دیگری در ماده ۲۸ قانون کار گفت:جهت اطلاع آن دسته از فرمول نویسان و متداخلین در اموربازنشستگی تامین اجتماعی که خود را منادی بازنشستگان میدانند اگر امروز در مجلس ماده ۱ در جز ۲ بند ر ماده ۲۸ قانون عبارت کلمه «غیر حداقل بگیر» حذف و تبصره زیر به آن الحاق گردد که متن عبارت است از«حداقل مبلغ متناسب سازی متعلقه معادل ۱۰٪حداقل دستمزد قانون کار هر ساله بوده دوستان اینجا دقت داشته باشید تمامی گروهها منظورش اینه که ۱۰٪حداقل حقوق قانون کار و این موضوع را جدا نکرده است .

این بازنشسته تامین اجتماعی در ادامه گفت: در بخش دیگری از این ماده قانون اشاره شده است که سابقه بیمه پردازی را مد نظر قرار می دهند، مستمری آنها به نسبت سنوات بیمه پردازی می شود،این متناسب سازی با سابقه پرداخت حق بیمه آنان خواهد بود .

او با اشاره به ابهام بخش دیگری افزود: توجه کنید فقط در قانون پرداخت بیمه نوشته شده و به سابقه پرداخت اشاره نشده است. این قانون اگر تاییدیه مجلس بگیرد تا ۵ سال دیگر بازنشستگان برای متناسب سازی فقط وفقط هر ساله ۱۰٪حداقل حقوق قانون کار مبلغ متناسب سازی دریافت می کنند.

تبریزیان با اشاره به تصمیمات بی تاثیر درباره سرنوشت قوانین بازنشستگان گفت: به این ترتیب حقوق بازنشسته پایمال خواهد شد متاسفانه آن فرمول نویسان اگر بجای این که بازنشستگان را با فرمول نویسی سر بگردانند به دنبال اجرایی کردن ماده ۹۶ می بودند الان این لایحه ظالمانه را کارشناسان سازمان بازنشستگی به مجلس ارسال نمی کردند.

حذف این کلمه حق کارگر را ضایع می کند

او با اشاره به مورد دیگری از ابهام کلمات در قوانین گفت: در ماده ۲ در تبصره ۴ و ماده ۲۹ قانون کار اگر کلمه " رضایت خود" حذف شود کلیه کارگران با نظر دستگاه مربوطه، مردان ۳۵ سال و برای زنان ۳۰ سال می توانند ادامه کار دهند یعنی اجازه کارگر رو برداشتن و هر زمان دستگاه مربوطه بخواهد می تواند بدون هیچ اعتراضی کارمند و یا کارگر را اخراج کند.

حقوق-بازنشستگان

 ناهید حیدری، کارشناس امور بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی و مدیر کل اسبق این سازمان گفت: یکی از دلایل افزایش مطالبه‌گری و نارضایتی طی سنوات گذشته، عدم افزایش سنواتی مستمری‌ها مطابق با هزینه‌های زندگی و نرخ تورم است که موجب افت میزان مستمری شده، حال برای پوشش این افت در دو برنامه ششم و هفتم توسعه، ماده‌ای به متناسب‌سازی مستمری اختصاص داده شده است؛ در این راستا برای متناسب‌سازی مستمری‌بگیران دو صندوق کشوری و لشکری ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز و برای سازمان تامین اجتماعی ۹۰ درصد ضریب مستمری را در نظر گرفتند.

 کارشناس امور بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه اجرای متناسب‌سازی باید منطبق با محاسبات بیمه‌ای و آکچوئری و قوانین بالادستی و قانون سازمان تامین اجتماعی باشد، گفت: پیوست عدالت در اینجا خود را نشان می‌دهد.

درماده ۷۷ قانون سازمان تامین اجتماعی درخصوص نحوه محاسبه مستمری که میانگین یا متوسط مزد یا حقوق مشمول بیمه شده ظرف آخرین دو سال قبل از درخواست مستمری با لحاظ مدت سابقه است که مستمری بدست آمده حدودا ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتراز دستمزد پرداختیش در بدو برقراری مستمری می‌شود، به دلیل محاسبه میانگین دو ساله لذا تاکید قانون بر این است که این ضریب مستمری باید نسبتش با حداقل مستمری حفظ شود و برای حداقل بگیران نیز افزایش های سالیانه منطبق بر هزینه و سبد معیشت و تورم سالیانه به صورت توامان باشد.

وی افزود: در حال حاضر در بحث متناسب‌سازی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ۹۰ درصد ضریب مستمری در نظر گرفته شده، در صورتی که ضریب مستمری بازنشستگان همانطوری که گفته شد بین ۱۵ تا ۲۰ درصد به نسبت دستمزدی که دریافت می‌کردند کاهش داشته که با احتساب کاهش ۱۰ درصدی از ۹۰ درصد قانون متناسب سازی جمعا مستمری مستمری بگیران تامین اجتماعی نه ۹۰ درصد بلکه ۷۰ تا ۷۵ درصد می‌شود و این امر منجر به بی‌عدالتی و نارضایتی جامعه بازنشستگان خواهد شد.

 

منبع: ایلنا
کدخبر: 336310
  • ناشناس ارسالی در

    بالایها حقوق نمیگیرن که بدانن بازنشسته ت امین اجتمایی چه میکشه بازنشسته بااب زندگ ی میکنند

ارسال نظر

 

آخرین اخبار