|
کدخبر: 333080

پیروزی دونالد ترامپ کدام رهبران را می ترساند؟ | خطر بزرگ بیخ گوش ۱۰ کشور است

در صورتی که دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ موفق به کسب پیروزی شود، ممکن است سیاست تجاری ایالات متحده بر حمایت از صنایع داخلی در برابر رقابت خارجی با استفاده از تعرفه‌های بالا و یا محدودیت‌های وارداتی تمرکز پیدا کند.

اقتصاد پیروزی دونالد ترامپ کدام رهبران را می ترساند؟ | خطر بزرگ بیخ گوش ۱۰ کشور است

بر اساس برنامه ۱۶ صفحه‌ای حزب جمهوری‌خواه، یکی از تغییرات آتی اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر تمامی واردات و کاهش اهمیت توافق‌نامه‌های تجاری خواهد بود. این دستور کار تجاری جدید بر تولید داخلی و کاهش عدم توازن تجاری تمرکز خواهد کرد. پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آتی می تواند تاثیر شگرفی در مراودات تجاری و بازرگانی آمریکا با سایر کشورها داشته باشد.

در نتیجه، با توجه به وابستگی بسیاری از بزرگ ترین شرکای تجاری آمریکا به این کشور، برخی کشورها با خطر اقتصادی بالقوه روبرو هستند. بر اساس داده‌های اکونومیست، نمودار زیر کشورهایی را نشان می‌دهد که بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر تغییرات احتمالی سیاست تجاری دونالد ترامپ دارند.

شاخص ریسک اکونومیست، آسیب‌پذیری و در معرض خطر بودن ۷۰ شریک تجاری بزرگ آمریکا را در برابر تغییرات احتمالی سیاست تجاری این کشور، ارزیابی می‌کند. این شاخص به سه زیرگروه تقسیم شده است: تجارت، مهاجرت و امنیت.

به هر کشور بر اساس شش شاخص تجاری امتیازی داده شد: تراز تجاری دوجانبه، روند تجارت دوجانبه، تراز حساب جاری، صادرات حساس به ایالات متحده، وابستگی به ایالات متحده در کالاها و تجارت، و توافق‌نامه‌های تجارت آزاد با آمریکا.

ریاست-ترامپ

وضعیت شرکای تجاری کلیدی

در زیر، ۱۰ کشور برتر با بالاترین آسیب‌پذیری در حوزه تجارت در صورت بازگشت ترامپ به قدرت را مشاهده می کنید:

مکزیک، بزرگترین صادرکننده به آمریکا، در رتبه اول فهرست کشورهایی قرار دارد که در برابر این تغییرات آسیب بیشتری می بیند. مکزیک بزرگترین صادرکننده به آمریکا است و این موقعیت را به دلیل مازاد تجاری ۱۵۲ میلیارد دلاری خود به دست آورده است.

مازاد تجاری به این معناست که ارزش صادرات مکزیک به آمریکا بیشتر از ارزش واردات این کشور از آمریکا است.

با نزدیک‌تر شدن زنجیره‌های تأمین به داخل، مازاد تجاری مکزیک از سال ۲۰۲۰ تقریباً ۴۰ درصد افزایش یافته است. علاوه بر این، حجم قابل توجهی از صادرات شامل خودرو و سایر صادرات حساس مانند آلومینیوم و فولاد است.

امروزه، مکزیک، کانادا و ایالات متحده تحت توافق‌نامه تجاری USMCA فعالیت می‌کنند که تعرفه‌ها را برای کالاهایی که مطابق با مفاد این معاهده هستند، حذف می‌کند. تحت ریاست جمهوری ترامپ، این توافق‌نامه می‌تواند در نهایت هنگام مذاکره مجدد در سال ۲۰۲۶ منحل شود.

اقتصاد-چین

چین با بالاترین مازاد تجاری در میان تمام شرکای تجاری ایالات متحده، همچنین با خطر قابل توجهی روبرو است. در صورت انتخاب مجدد، ترامپ قصد دارد تعرفه ۶۰ درصدی یا بیشتر بر کالاهای وارداتی از چین اعمال کند.

در حالی که رئیس جمهور بایدن رویکردی انتخابی‌تر نسبت به صادرات چین اتخاذ کرده است، از جمله تعرفه ۱۰۰ درصدی بر خودروهای الکتریکی و مالیات ۵۰ درصدی بر تراشه‌های نیمه‌هادی تا سال ۲۰۲۵، سیاست‌های ترامپ فراگیرتر خواهد بود. به عنوان مثال، سیاست‌های بایدن حدود ۱۸ میلیارد دلار کالای چینی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما سیاست‌های ترامپ بر حدود ۴۲۷ میلیارد دلار واردات، اثر می گذارد.

همانطور که می‌بینیم، ویتنام و هند نیز به دلیل نقش فزاینده‌شان در تجارت با ایالات متحده، رتبه بالایی در آسیب‌پذیری دارند. آمریکا بزرگترین بازار صادراتی ویتنام و بزرگترین شریک تجاری هند است. علاوه بر این، هر دو کشور مازاد تجاری قابل توجهی با ایالات متحده دارند که یکی از بزرگترین خطرات برای روابط اقتصادی آینده را برای آنها نشان می‌دهد.

ترامپ-آمریکا

منبع: روزیاتو

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها