|

آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم | مطالبات گندمکاران به کجا رسید؟

به گفته رئیس بنیاد ملی گندمکاران، مقدار گندم خریداری شده توسط کشاورزان بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن است که ارزش آن ۶۶ همت است.

اقتصاد آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم | مطالبات گندمکاران به کجا رسید؟

بر اساس آخرین آمار به گفته عطاالله هاشمی، بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم با ارزش بالغ بر ۶۶ همت از کشاورزان خریداری شده است. 

او از پرداخت‌ها ۴۵ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: ۵۵ درصد باقی مانده که به رغم پیگیری‌های مکرر از سازمان برنامه و بودجه و مجلس معلوم نیست سازمان هدفمندی چه زمانی پرداخت می‌کند.

هاشمی ادامه داد: گرچه برداشت گندم ناشی از شرایط بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل تاخیر داشت، اما اکنون میزان خرید روند روبه رشد دارد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید گندم به ۱۴.۵ میلیون تن و خرید تضمینی در صورت پرداخت‌های مناسب به ۱۲ میلیون تن می‌رسد.

او گفت: با پرداخت مناسب مطالبات و تحقق خرید ۱۲ میلیون تن گندم، خودکفایی به طور کامل محقق می‌شود به طوریکه نیازی به واردات گندم برای صنف و صنعت و واحدهای خبازی نداریم.

مطالبات گندمکاران تعیین تکلیف شد

بر اساس اظهارات سهراب سهرابی، مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی: پس از تحویل گندم به مراکز تضمین خرید، اطلاعات به سازمان برنامه و بودجه ارسال می‌شود. سپس، مبالغ مستقیماً از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها به کشاورزان پرداخت خواهد شد.

وی درباره میزان خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بر اساس گزارش‌ها و جمع‌بندی‌هایی که داشتیم سطح زیر کشت گندم ایران شامل ۲ میلیون هکتار گندم آبی و ۴ میلیون هکتار گندم دیم مجموعاً ۶ میلیون هکتار است و تا به امروز آخرین گزارشی که در سامانه سیفا یا سامانه شرکت بازرگانی دولتی ایران ثبت شده ۳ میلیون و ۵۵۰ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری شده است.

سهرابی افزود: عملیات برداشت در استان‌ها همچنان ادامه دارد. برداشت گندم هم در اقلیم‌های گرم جنوب و هم در اقلیم گرم و مرطوب کشور آغاز شده و ادامه دارد و در ادامه نیز اقلیم‌های معتدل سرد و اقلیم‌های سرد کشور به این جمع اضافه خواهد شد.

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، ادامه داد: اولین برداشت‌ها از هفته اول فروردین ماه در استان‌های گرم و خشک جنوب کشور داشتیم و آخرین برداشت‌ها را هم معمولا در اقلیم سرد کشور در شهریور ماه خواهیم داشت. برآوردها نشان می‌دهد که میزان تولید گندم کشور در سال جاری حدود ۱۵ میلیون تن خواهد بود و میزان خرید را هم بین ۱۱.۵ تا ۱۲ میلیون تن خواهد بود. با این میزان خرید به خودکفایی کامل خواهیم رسید و تمام نیازهای کشور هم در حوزه گندم خبازی‌ها و هم صنف و صنعت را تامین خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: در سال جاری استان گلستان بیشترین میزان تولید و خرید را خواهد داشت. سال گذشته از استان گلستان ۵۵۰ هزار تن گندم مازاد بر مصرف خریداری شد. امسال قطعاً از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن بیشتر خواهد شد.

وی افزود: بعد از آن استان اردبیل خواهد بود که سال گذشته حدود ۲۷۰ هزار تن گندم خریداری شده و امسال قطعاً حدود ۲ برابر سال گذشته خرید خواهد داشت. استان بعدی استان ایلام است که در حال حاضر عملیات برداشت در آن ادامه دارد و خرید خوبی را تا کنون داشته و قطعاً از سال گذشته مقداری بیشتر خرید انجام خواهد شد. همچنین استان‌های غربی کشور مانند کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، شرقی، استان همدان، زنجان، قزوین و خراسان رضوی و خراسان شمالی قطعاً خریدهایشان از سال گذشته بیشتر خواهد بود.

سهرابی در خصوص سازوکار پرداخت مطالبات نیز گفت: بر اساس جلساتی که با سازمان برنامه و بودجه کشور داشتیم امسال برنامه نحوه پرداخت‌ها به این شکل است که ابتدا کشاورزمان در سامانه پهنه بندی اطلاعاتش وارد می‌شود و سطح زیر کشت و اهلیتش تعیین می‌شود بعد از آن برآورد تولید اتفاق می‌افتد.

وی افزود: سامانه پهنه بندی و سامانه سیفا با هم در ارتباطند و بعد از تحویل محصول به مراکز خرید تضمینی این اطلاعات در سامانه سیفا می‌نشیند و تمام این اطلاعات در اختیار سازمان برنامه و بودجه کشور قرار می‌گیرد و از محل اعتباراتی که در این مسیر پیش بینی شده پرداخت‌ها مستقیما از سازمان هدفمندی یارانه‌ها به حساب زارعان انجام می‌شود که یک تغییر جدیدی است.

وی عنوان کرد: چون در گذشته این پول به حساب شرکت بازرگانی دولتی واریز می‌شد و بعد از آن به حساب بانک کشاورزی می‌رفت و سپس به حساب کشاورز پرداخت می‌شد. اما این کار می‌تواند سرعت کار را بالا ببرد و جلوی انحرافات احتمالی را بگیرد و مستقیما به ذی نفع نهایی که کشاورزان باشند پرداخت شود.

مجری طرح گندم افزود: حدود ۵۰ درصد از وجه کشاورزان پرداخت شده و در حال پرداخت است. مابقی آن هم پرداخت خواهد شد. زمان بندی را سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانه‌ها تعیین خواهند کرد. امروز جلسه‌ای در ارتباط با مکانیزم و اقدامات مجموعه آنها در رابطه با پرداخت‌های به موقع کشاورزان خواهیم داشت.

 

منبع: بازار
کدخبر: 328709

ارسال نظر