|

معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی خبر داد:

استقبال گسترده از نمایشگاه‌های صنایع‌دستی

پویا محمودیان از استقبال بی‌نظیر مردم از نمایشگاه‌های استانی خبر داد و وضعیت بازار صنایع‌دستی را «به نسبت خوب» توصیف کرد.

گسترش‌نیوز: صنایع‌دستی همواره یکی از اقلام صادراتی غیرنفتی ما بوده است. اهمیت اقتصادی و فرهنگی این حوزه و نیز کثرت شاغلان آن باعث شد با معاون صنایع‌دستی سازمان گردشگری گفت‌وگویی داشته باشیم. پویا محمودیان در گفت‌وگو با ما، مهم‌ترین حمایت‌های به‌عمل‌آمده از هنرمندان و صنعتگران صنایع‌دستی و وضعیت را برشمرد و از برنامه‌ها و طرح‌های اجرا شده و در دست اجرا سخن گفت.

MAHMODIAN.jpg

بازار صنایع‌دستی این روزها چگونه است؟ معاون صنایع‌دستی سازمان گردشگری در پاسخ این سوال اظهارکرد:

نظر به مشکلات پیش‌آمده، بسیاری از کسب‌وکارهای کشور با مشکل رکود مواجه شده‌اند و بخش صنایع‌دستی هم از این قاعده مستثنا نیست اما درمجموع می‌توان وضعیت صنایع‌دستی را خوب یا «نسبتا خوب» ارزیابی کرد. البته شرایط کنونی با وضعیت ایده‌آل، تفاوت بسیاری دارد اما درمجموع و در مقایسه با اصناف دیگر، خوب و رضایت‌بخش است.

پویا محمودیان در توضیح بیشتر ارزیابی خود اظهارکرد:

وقتی رشد فروش در نمایشگاه‌ها، بازارچه‌ها، افزایش صادرات و استقبال مردم از صنایع‌دستی را کنار هم می‌گذاریم به این نتیجه می‌رسیم که وضعیت به نسبت خوب است.

دنبال ایجاد ۹۵ هزار فرصت شغلی هستیم

محمودیان در ارتباط با میزان اشتغال ایجادشده در بخش خود تصریح کرد:

تاکنون چیزی حدود ۴۰۰ هزار نفر در سامانه ما ثبت‌نام کرده‌اند. ۷۵ درصد شاغلان این حوزه، خانم هستند. بانوان هم در حوزه تولید کار می‌کنند هم در عرصه فروش و بازرگانی و آموزش. البته این آمار موجود هست و قطعا تعداد افرادی که در این حوزه، فعالیت می‌کنند بیشتر است. در بخش اشتغال روستایی می‌خواهیم ۶۵ هزار فرصت شغلی را ایجاد کنیم. در راستای طرح اشتغال فراگیر (موضوع تبصره ۱۸ قانون بودجه ۹۷)، به دنبال ایجاد ۳۵ هزار فرصت شغلی در بخش دو بخش تولید و بازرگانی هستیم که امیدواریم بتوانیم این دو عدد رقم را محقق کنیم.

درحال‌حاضر بیش از ۲۹۵ رشته صنایع‌دستی فعال در کشور وجود دارد. معاون صنایع‌دستی سازمان در توضیح بیشتر این رقم اظهار کرد:

چنین رقم قابل‌توجهی، باعث متمایز شدن جمهوری اسلامی ایران در جهان می‌شود. کشور ما سومین تولیدکننده صنایع‌دستی است. ما یکی از قدرت‌های صنایع‌دستی جهان هستیم.

SANAIEDASTI.jpg

وی در تحلیل ارزش تجاری رشته‌های مختلف صنایع‌دستی اظهارکرد:

هر یک از رشته‌ّها بسته به نوع کاربری (تزئینی یا کاربردی) که دارند ارزش تجاری و بازار خاص خود را دارند. به‌عنوان‌مثال زیراندازهای ما که گبه، نمد و گلیم را شامل می‌شود از ردیف‌های صادراتی خیلی خوب ماست و امسال هم فروش خوبی داشت. سفال و سرامیک، کالاهای شیشه‌ای، مصنوعات فلزی همه همین‌گونه هستند و هرکدام بسته به نوع کاربری و مخاطبی که دارند ارزش تجاری ویژه‌ای دارند.

صنایع‌دستی ما به چه کشورهایی صادر می‌شود؟

صنایع‌دستی در سال گذشته ۲۸۱ میلیون صادرات داشته است. پویان محمودیان ضمن بیان این مطلب، افزود:

این رقم به آن معناست که در مقایسه با سال قبل از آن (سال ۹۵) ۱۹ درصد رشد داشته‌ایم. عراق، افغانستان، امارات جز مشتریان ما در منطقه هستند. در کشورهای اتحادیه اروپا هم بیشترین صادرات را به آلمان و هلند داشته و داریم. خوشبختانه هم در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و هم در کشورهای اروپایی، متقاضیان صنایع‌دستی فراوان هستند.

خبرهای خوش تا دو ماه آینده

صنایع‌دستی هنر-حرفه به شمار می‌آیند؛ از طرف دیگر عوارض بدنی در بعضی از این رشته‌ها، بالاست. در همین راستا از معاون صنایع‌دستی درباره حمایت‌های بیمه‌ای شاغلان این حوزه سوال کردیم. پویا محمودیان در این رابطه اظهارکرد:

بیمه یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های شاغلان است اما متاسفانه چند سالی است که بیمه هنرمندان و صنعتگران کشور با مشکل مواجه شده است. راهی طولانی را پیموده‌ایم و تلاش بسیاری کرده‌ایم که بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم و امیدوارم ظرف دو ماه آینده شاهد برطرف شدن مشکل بیمه و اعلام خبرهای خوش برای هنرمندان و صنعتگران این حوزه باشیم.

محمودیان در توضیح بیشتر این مطلب، افزود:

البته این بیمه شامل حال عزیزانی می‌شود که در شهرها سکونت دارند. در مورد عزیزان هنرمندی که در روستاها سکونت داریم باید بگویم که امسال تفاهمنامه‌ای را با صندوق توسعه گردشگری منعقد کردیم و از طریق آن توانستیم موضوع بیمه هنرمندان روستایی خود را برطرف کنیم.

کدخبر: 40074

ارسال نظر