|

جایگاه داران گاز مایع از شرایط موجود ناراضی هستند

مسیر دور، استقبال پایین و غرفه‌های خالی نمایشگاه گاز ایران

نماینده انجمن صنفی CNG ایران در حاشیه برگزاری نخستین نمایشگاه بین‌المللی صنعت گاز ایران به سوالات گسترش نیوز پاسخ داد.

گسترش نیوز: پس از گذشت 20 سال از طرح حذف برگزاری نمایشگاه بین المللی بازرگانی تهران، برگزاری نمایشگاه بین­ المللی صنعت گاز ایران، با توجه به ویژگی­‌های خاص و انحصاری این صنعت، یکی از ایده‌های موفق صنعت نمایشگاهی کشور بود که برگزاری آن مورد استقبال مدیران، کارشناسان حوزه انرژی و نمایشگاهی کشور قرار گرفت. با این حال بر خلاف اعلام اولیه که حاکی از حضور ۷۰ شرکت داخلی و خارجی در این نمایشگاه بود مشاهدات خبرنگار گسترش نیوز حاکی از خالی بودن بسیاری از غرفه‌ها، حضور نیافتن شرکت‌ها و استقبال پایین از رویداد تخصصی این روزهای شهر آفتاب است.

GasShow.jpg

جایگاه صنعت گاز ایران و توان صنعتی واحدهای تولیدی در این زمینه به حدی است که هیچ یک از کشورهای صاحب گاز منطقه خاورمیانه و آفریقا از این قابلیت برخوردار نیستند و تنها کشور روسیه با قابلیت های مشابه، بیش از دو دهه برگزاری نمایشگاه تخصصی گاز را در برنامه نمایشگاهی خود قرار داده است.

نماینده انجمن صنفی CNG ایران در ابتدا، با اشاره به کیفیت برگزاری نمایشگاه و میزان استقبال فعالان صنعت گاز ایران گفت: به علت دوری مسیر نمایشگاه و سختی حضور در این رویداد استقبال بازدیدکنندگان وضعیت خوبی ندارد و امیدواریم در روزهای آینده متخصصان و فعالان صنعت گاز ایران حضور پر رنگ تری داشته باشند. فکر می‌کنم در صورت برگزاری مجدد برنامه در این محل نمایشگاهی انجمن تمایلی به شرکت نداشته باشد. بیشتر کسانی که دعوت کردیم و حتی نزدیکان خودمان به واسطه بعد مسافت نیامدند و برایشان میسر نبود. حدود ۲۰ شرکت زیر مجموعه انجمن هستند و ما به نمایندگی از همه آنها حضور پیدا کرده‌ایم. انجمن متشکل از یک سری شرکت‌های جایگاه داران CNG، تولیدکنندگان تجهیزات، تامین‌کنندگان مخازن فشار سنگین پالایشگاه‌ها و... است.

وی درباره شرایط و انتظارات جایگاه داران گاز مایع گفت: بیشتر کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند از شرایط ناراضی هستند. با توجه به اینکه خودروسازان تولیدات خودرو دو گانه سوز را متوقف کرده‌اند و آن را به تاکسی‌های شهری و وانت‌ها محدود کردند تعداد جایگاه‌های در سطح شهر کاهش پیدا کرده است. از این رو، زمان انتظار شهروندان در صف گاز افزایش یافته و افراد کمتری تمایل به استفاده از گاز مایع دارند. هم اکنون تهران دارای ۴۳۰ جایگاه عرضه گاز مایع دارد.

GasShow1.jpg

میزان مصرف داخلی بالاتر از الگوی استاندارد جهانی است و باید برای آن چاره‌ای اندیشید. اگر کسی بخواهد جایگاه عرضه سوخت مایع تاسیس کند باید ۱۲ مجوز از ادارت و سازمان‌های مختلف دریافت کند و کار بسیار سخت است! همچنین با توجه به افزایش هزینه‌ها و تغییرات قیمت‌ها به اصطلاح تاسیس آن صرف ندارد. یعنی هزینه خرید زمین محل احداث از پول تجهیزات و امکانات زیر ساختی مورد نیاز بیشتر بوده و این در حالی است که در گذشته شرایط متفاوت بود و حتی به بخش خصوصی که علاقمند به کارآفرینی در این حوزه بود، تسهیلات بلند مدت و با بهره کم اختصاص داده میشد تا بتوانند با شرایط آسان تری کار را انجام دهند. با توجه به عامل تحریم که همواره اقتصاد کشور را تهدید میکرده و الان نیز با آن مواجه هستیم در موضوع تأمین گاز مایع (CNG) به مشکل می‌خوریم و چیزی به عنوان راهکار نیز وجود ندارد.

وی افزود: تمایل بخش خصوصی در سال‌های اخیر به سرمایه‌گذاری در این حوزه کاهش یافته است. باید جذابیت‌های بیشتری برای کسب و کار عرضه گاز مایع ایجاد و شرایط را برای حضور سرمایه‌گذاران تسهیل کنیم. از نظر تجهیزات و مواد اولیه مشکل خاصی نداریم و در سال‌های قبل نسبت به تامین و تولید آنها اقدامات لازم صورت گرفته است. تغییر نسل دلایل متفاوتی دارد که ما آنها را از گزارش مراکز معاینه فنی و تست مخزن دریافت کردیم. مخازنی که هم‌اکنون در حال استفاده از آن روی خودروها هستیم نسل سوم محسوب می‌شوند و ضرورت ارتقا آن به نسل چهارم با هدف هموار کردن برخی نقوص و خرابی‌ها احساس می‌شود اما هنوز درخواست یا خبری از اجرای این طرح به گوش نمی‌رسد. نسل فعلی روی خودروهای پایه بنزین سوز اجرا شده که استهلاک ماشین را به شدت افزایش می‌دهد و چند مورد از ایجاد ترک و افزایش ریسک انفجار گزارش شد.

نماینده انجمن صنفی CNG کشور میزان صادرات گاز ایران را ۹ درصد اعلام کرد و افزود: در سال گذشته قراردادی منعقد شد که قرار بود تعدادی جایگاه عرضه سوخت (CNG) در ترکیه توسط شرکت‌های ایرانی احداث شود که به دلیل برخی مشکلات و بروز مجدد تحریم‌های بین‌المللی اجرای آن معلق مانده است.

کدخبر: 36469

ارسال نظر