|

روند کاهش قیمت نفت ادامه‌ دارد؟

قیمت نفت که در روزهای گذشته با کاهش همراه شده بود، ‌امروز به دنبال اعلام مشوق‌های دولت امریکا و همچنین امضای قرارداد اجاره مخازن ذخیره‌سازی نفت این کشور با تولیدکنندگان نفت، با افزایش نرخ همراه شد.

گسترش نیوز: نرخ نفت که ابتدای امسال میلادی تاکنون بیش از ۷۰ درصد از ارزش خود را از دست داده، در هفته‌های اخیر و به دنبال پرشدن مخازن ذخیره‌سازی نفت در جهان و افزایش بی‌سابقه ذخیره نفت و فرآورده بر روی آب با کاهش همراه بود.

در این میان تولیدکنندگان امریکایی بیش ازبقیه تولیدکنندگان در جهان با مشکل مواجه بودند. مشکل برای تولیدکنندگان در خشکی بیشتر هم بود و زنگ خطر تعطیلی صنایع نفت امریکا را به صدا در آورد.

تولیدکنندگان امریکایی در روزهایی که تقاضا برای نفت در بحران کرونا به کمترین میزان رسیده است، حالا با توجه با کمبود فضای برای نگهداری نفت بدون مشتری مواجه شده و در حال انتقال تولیدشان به ذخایر استراتژیک امریکا هستند. تا آنجا که بر اساس گزارش‌ها، از ابتدای ماه میلادی جاری تاکنون ۱.۱ میلیون بشکه نفت به مخازن ذخایر استراتژیک تحویل داده شده است.

همچنین اعلام شده که وزارت انرژی امریکا، قراردادهایی برای اجاره حدود ۲۳ میلیون بشکه از ظرفیت ذخایر استراتژیک با تولید‌کنندگان نفت این کشور را نهایی کرده و شرکت‌ها می‌توانند تا مارس ۲۰۲۱ از این مخازن برای نگهداری نفت تولیدی خود استفاده کنند البته مقداری از این نفت به عنوان هزینه نگهداری به دولت می‌رسد.

رئیس‌جمهوری امریکا نیز هفته گذشته اعلام کرد که ما اجازه نمی‌دهد صنعت نفت و گاز امریکا سقوط کند.

وی به وزیر انرژی و وزیر خزانه‌داری دستور داد که طرحی را تهیه کنند تا منابع مالی لازم برای این شرکت‌های مهم فراهم شده و حفظ مشاغل این صنعت تضمین شود.

ترامپ همچنین برنامه‌هایی برای پر کردن ذخایر نفت استراتژیک امریکا را اعلام کرده که حدود ۷۷ میلیون بشکه را از بازار جمع خواهد کرد.

با توجه به این موارد، نرخ نفت امریکا امروز با حدود ۱۴ درصد افزایش به ۱۴ دلار و ۵ سنت در هر بشکه رسید.

نفت برنت نیز ۴.۲ درصد افزایش نرخ داشت و ۲۱ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه نرخ خورد.

با وجود آنکه مشوق‌های دولتی امریکا باعث شده تا نرخ نفت با رشد همراه شود اما رکوردشکنی ذخیره نفت بر روی آب و رسیدن به بالاترین سطح در ۱۵ سال گذشته همچنان نگرانی‌ها را در خصوص سقوط نرخ نفت زنده نگه می‌دارد.

درحال‌حاضر، ۱۶۰ میلیون بشکه نفت در کشتی‌ها نگهداری ‌شود که در مقایسه با دو هفته پیش دو برابر شده است. سال ۲۰۰۹ نیز بعد از رکود جهانی اقتصاد، بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه نفت در دریا نگهداری می‌شد.

در گوشه دیگر جهان، عربستان و روسیه همچنان برای سهم بیشتر در بازار نفت می‌جنگند که این موضوع می‌تواند روند کاهش نرخ نفت را ادامه‌دار کند. این در شرایطی است که از روز جمعه و بر اساس توافق کاهش تولید اوپک پلاس، این دو کشور باید هر کدام تولید نفت خود را به ۸.۵ میلیون بشکه در روز برسانند.

در حالی که به نظر می‌رسد صنعت انرژی در سراسر جهان به سمت نابودی پیش می‌رود، صادرکنندگان روسیه و عربستان ترجیح می‌دهند به جای نجات این صنعت، سهم خود را در بازار حفظ کنند. امری که با وجود مشوق‌ها وحمایت‌های دولت امریکا می‌تواند به نابودی صنعت نفت این کشور منجر شود.

منبع: ابرنا

کدخبر: 96412

ارسال نظر