مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران در گفتگو با گسترشنیوز:
کرونا با صنایع کوچک چه کرد؟
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران، گفت: بیش از ۹۳ درصد صنایع کشور، صنایع کوچک و متوسط هستند و در واقع محرک و موتور صنایع بزرگ هستند و بایستی این را بدانیم که این صنایع کوچک بودهاند که توانستند تحریمها را شکست بدهند.
گسترش نیوز: صنعت در کشور ما با چالشهای بسیاری روبرو است و در گذشته، بیشتر مشکلات پیشروی صنایع کشور، مربوط به تحریمهای ظالمانه آمریکا بر علیه کشورمان بود. حدود دو ماه است با شیوع بیماری کرونا در کشور، صنایع با مشکلات دیگری روبرو شدهاند که برای آشنایی با مشکلات آنها با مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران به گفتگو پرداختهایم که مشروح آن به شرح ذیل است: "صابر پرنیان" در پاسخ به این پرسش مبنی براینکه بیماری کرونا چه تأثیری بر اقتصاد صنایع کوچک گذاشته است، اظهار داشت: بیماری کرونا باعث شده که تعدادی از واحدهای تولیدی تعطیل شوند یا اینکه میزان تولید آنها کاهش یابد. وی افزود: کرونا باعث شده که محصولات برخی از واحدهای تولیدی به فروش نرسد و در انبارها دپو شوند و به دلیل اینکه مرزهای کشور بسته شدهاند در واردات مواد اولیه واحدهای تولیدی و تجهیزات مورد نیاز آنها با کمبود و مشکلاتی روبرو هستیم.
این مقام مسوول، تصریح کرد: بیماری کرونا در برخی از صنایع، تأثیر مثبت گذاشته است و باعث رونق واحدهای تولیدی شده است. پرنیان بیان کرد: در تولید مواد شوینده، ماسک، موادضدعفونی کننده و ... برخی از واحدهای تولیدی با جهش و رونق روبرو بوده اند ولی به خاطر رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله رعایت فاصله اجتماعی در واحدهای تولیدی ، این واحدها مجبور شدهاند که در سه شیفت کار کنند و این باعث افزایش قیمت تمام شده اجناس شده است. مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران، افزود: تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی، تجهیزات و فروش محصولات واحدهای تولیدی از مشکلاتی هستند که بیماری کرونا برای صنایع کوچک و واحدهای تولیدی بوجود آورده و چون سیستم توزیع مختل شده است؛ محصولات تولیدی در انبارها دپو شدهاند. پرنیان اظهار داشت: در تاریخ ۱۶ فروردینماه واحدهای تولیدی با رعایت پروتکلهای بهداشتی شروع به کار کردهاند. لازم به ذکر است، در ورودی شهرکهای صنعتی سرویسهای کارگران ضدعفونی میشود و واحدهای تولیدی با رعایت فاصله اجتماعی و با جدیت بیشتری فعالیت خود را شروع کردهاند.
دولت نگاه ویژهای به صنایع کوچک داشته باشد
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران در پاسخ به این پرسش مبنی براینکه معمولأ صنایع کوچک برای گرفتن تسهیلات با مشکلاتی روبرو هستند، گفت: صنایع کوچک و واحدهای تولیدی برای تأمین وثیقه جهت گرفتن تسهیلات مشکل دارند و چون سرمایه این صنایع، کم است و گردش مالی بالایی ندارند؛ بنابراین بانکها راغب نیستند که به آنها تسهیلات پرداخت کنند. پرنیان در ادامه، افزود: نیاز است نگاه مسوولان به صنایع کوچک متفاوتتر از صنایع بزرگ باشد و نگاه ما به این صنایع، بایستی مهربانتر باشد. وی بیان کرد: بیش از ۹۳ درصد صنایع کشور، صنایع کوچک و متوسط هستند و در واقع محرک و موتور صنایع بزرگ هستند و بایستی این را بدانیم که این صنایع کوچک بودهاند که توانستند تحریمها را شکست بدهند. این مقام مسوول افزود: صنایع کوچک براساس نیازهای بومی هر منطقه شکل میگیرند و بصورت خانوادگی اداره میشوند. این واحدها از سرمایههای خُرد مردم تشکیل میشوند و نماد اقتصاد مقاومتی هستند و اگر بخواهیم در مورد اقتصاد مردمی صحبت کنیم؛ صنایع کوچک، نمونه بارز اقتصاد مردمی است. پرنیان بیان کرد: امیدوارم که دولت نگاه ویژهای از لحاظ تسریع در تأمین منابع مالی صنایع کوچک، نرخ تسهیلات صنایع کوچک و مشوقهای مالیاتی و بیمهای به صنایع کوچک داشته باشد و نگاه دولت به صنایع کوچک مانند صنایع بزرگ نباشد.
کلاسهای آموزشی واحدهای تولیدی مستمر هستند
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران در پاسخ به این پرسش مبنی براینکه نیروهای شاغل در صنایع کوچک از دانش و مهارت لازم برخوردار هستند، گفت: ما درشهرکهای صنعتی استان تهران در راستای رسالت توانمندسازی نیروی انسانی، در سال گذشته، تعداد ۱۰ هزار نفر در سه بخش مهارتی، آموزشی و مدیریتی کلاسهای آموزشی برگزار کردهایم و این کلاسهای آموزشی بر مبنای نیازهای واحدهای تولیدی برگزار میشود. پرنیان افزود: در کلاسهای آموزشی از اساتید برتر و نخبگان برای آموزش نیروی انسانی واحدهای تولیدی استفاده میشود و در صدد هستیم که درسالجاری به میزان ۵۰ درصد ظرفیت کلاسهای آموزشی واحدهای تولیدی را افزایش بدهیم. وی در ادامه بیان داشت: برگزاری کلاسهای آموزشی برای پرسنلهای واحدهای تولیدی، بر روی افزایش بهرهوری، افزایش کیفیت تولید، افزایش کمیت تولید، کاهش قیمت تمام شده محصولات و قدرت رقابتپذیری محصولات واحدهای تولیدی تأثیر دارد. پرنیان در پایان، گفت: برگزاری کلاسهای آموزشی برای واحدهای تولیدی از اهم برنامههای تعطیل نشدنی و مستمر ما است و کارگران، مهندسها و تکنسینهای واحدهای تولیدی بایستی بصورت مستمر آموزش ببینند.
ارسال نظر