|
کدخبر: 149136 شهریار خادمی

رکوردشکنی پی در پی غول فولادی

شرکت فولاد هرمزگان در سال جهش تولید با عزمی راسخ جهت افزایش تولید در پی کسب رکوردهای پیاپی است.

صنعت و معدن رکوردشکنی پی در پی غول فولادی

 این رکوردها در حالی ثبت شده که نام فولاد هرمزگان در فهرست تحریم‌های ظالمانه امریکا قرار گرفته و از طرف دیگر همه‌گیری ویروس کرونا، موانع و مشکلات بسیاری برای شرکت‌ها ایجاد کرده است. تداوم و جهش تولید در فولاد هرمزگان علی‌رغم وجود مشکلات بسیار، نشان از آمادگی کامل این شرکت بزرگ در شرایط سخت و تعهد به صنایع داخلی دارد.

مشکل قطع برق

سید اصغر مدنی، معاون بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان درباره برنامه‌های این شرکت در زمینه ثبت رکورد تولید ماهیانه برای چهارمین بار در طول ۵ ماه گذشته گفت: «اکنون که در سال جهش تولید هستیم برای دستیابی به رکورد افزایش تولید، برنامه‌ریزی هایی انجام داده‌ایم اما متاسفانه درفصول گرم سال توقف طولانی به واسطه قطعی برق در حدود ۳۵۵ ساعت داشته ایم . با توجه به اینکه کوره‌های ما قوس الکتریکی است، نبود برق باعث ایجاد مشکل برای ما شده و تولید به صورت مطلق، متوقف می‌شود». 

وی ادامه داد: «برق و گاز دو پارامتری هستند که به شدت بر روی روند تولید ما تاثیرگذار است. اگر برق نداشته باشیم واحد فولاد‌سازی ما متوقف شده و اگر گاز قطع شود واحد احیای مستقیم متوقف می شود . این دو کارخانه های مهم ما هستند که با قطعی برق با مشکل جدی روبه‌رو می‌شوند».

رکوردشکنی بعد از دو سال

مدنی در ادامه : «در فروردین امسال حدود ۱۳۵ هزار تن تختال تولید کردیم. تولید در اردیبهشت ماه پایین بود. در خرداد ماه نیز ۱۳۵ هزار تن تولید داشتیم اما به علت قطع بودن برق در ماه‌های تیر و مرداد موفق به کسب رکورد نشدیم. در شهریورماه توانستیم ١٣٧٣٩١ تن تختال تولید کنیم و بعد از دو سال رکورد شکنی کردیم».

وی ادامه داد: «در مهر ماه به علت ایجاد برخی مشکلات نتوانستیم به رکوردشکنی ادامه دهیم. اما در آبان ماه با تلاش جمعی توانستیم برخلاف شهریور که ۳۱ روز کاری دارد در عرض ۳۰ روز ۱۳۸۲۰۶ تن تولید کنیم. در صحبتی که با همکاران داشتیم به این خود باوری رسیدیم که باید در مسیر پیش رو به رکورد‌های بهتری دست پیدا کنیم. به همین علت در آذرماه توانستیم با تلاشی چشمگیر به تولید ۱۳۹ هزار و ۴۷۸ تن برسیم.  در دی ماه اوضاع به گونه ای دیگر رقم خورده بود و به علت قطع برق و گاز توقفاتی داشتیم؛ با این حال توانستیم در این ماه با توکل به خداوند متعال و تلاش همه کارکنان رکورد استثنایی ۱۴۰ هزار و ۶۲۴ تن را برای نخستین بار در تاریخ فولاد هرمزگان محقق کنیم و با تمام تلاش سعی خواهیم کرد که تا پایان سال به این رکوردشکنی‌ها ادامه دهیم».

گندله را به سختی تامین می کنیم

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان در تشریح جزیئات رکوردهای این شرکت در طول سال‌های گذشته اظهار کرد: «ما در سال ۱۳۹۷ یک میلیون و ۴۴۰ هزار تن تختال تولید کردیم و در سال ۹۸ به رکورد یک میلیون و ۴۶۰ هزار تن رسیدیم و تلاش‌مان بر این است که رکورد تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن تختال را رد کنیم».

مهندس سید اصغر مدنی در ادامه به مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه برای شرکت پرداخت و اظهار کرد: «مواد اولیه ما درحال‌حاضر گندله است که به سختی تهیه می‌کنیم. مشکل بعدی ما آهن اسفنجی است . در ماه‌های ۹ و ۱۰ خاموشی کارخانه احیای مستقیم را داشتیم؛ به همین علت به آهن اسفنجی برای خوراک فولاد‌سازی نیاز پیدا کردیم اما با سختی موفق به تهیه آن شدیم».

وی اظهار داشت: « ظرفیت اسمی تولید تختال فولاد هرمزگان در فولادسازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن و ظرفیت اسمی تولید آهن اسفنجی در واحد احیا مستقیم این شرکت یک میلیون و ۶۵۵ هزار تن در سال می باشد ، اما برای تکمیل ظرفیت نیاز است که از جاهای دیگر آهن اسفنجی تهیه کنیم به همین علت سالیانه نیاز است که در حدود ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تن آهن اسفنجی را از شرکت های بیرونی تهیه کنیم که در دوماه آذر و دی برای تهیه آن به مشکل اساسی خوردیم».

برنامه‌ای برای سال ۱۴۰۰

وی درباره استارت طرح‌های توسعه‌ای فولاد برای دستیابی از یک و نیم تن به دو تن اظهار کرد: «برنامه‌ریزی‌ها برای دستیابی به این حد از تولید در دست اقدام است و امیدواریم که در سال ۱۴۰۰ استارت این کار زده شود.

مدنی در پایان درباره برنامه این شرکت جهت بهبود تولید در زمینه بومی‌سازی اظهار کرد: «ما در معاونت بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان واحدی به نام بومی‌سازی داریم و در جهت تحقق بومی سازی حرکت می‌کنیم اما اگر می‌خواهیم که بومی‌سازی را در کشور به نحو مطلوب پیش ببریم باید با برنامه جلو برویم».

بومی‌سازی نوید تولید پایدار به تولیدکنندگان می‌دهد و علاوه بر بحث تولید، در زمینه اشتغالزایی و جلوگیری از خروج ارز بسیار موثر خواهد بود».

ارسال نظر