گرسنگی مردم غزه را به خوردن گوشت حرام وا داشت
شماری از اهالی غزه برای مقابله با این وضعیت، به صید لاک پشت ها در دریای ساحلی این منطقه و پختن آن روی آورده اند.

فشار گرسنگی و کمبود مواد غذایی در غزه باعث شده شماری از اهالی این منطقه ، با صید لاک پشت دریایی، گوشت آن را بپزند و بخورند.
تعدادی از فلسطینی های غزه به خبرنگار روزنامه فرانسوی "لوپاریزین" "Le Parisien" گفتند گرسنگی آنها را مجبور به خوردن لاک پشت دریایی کرده است، در حالی که برخی دیگر به یک روزنامه انگلیسی گفتند که از گرسنگی بیشتر از بمباران اسرائیل می ترسند.
این روزنامه فرانسوی نوشت گرسنگی، ساکنان غزه را به خوردن لاک پشت های دریایی، گونه ای حفاظت شده از حیوانات دریایی سوق داده است. این روزنامه به نقل از زنی به نام "ماجده" نوشت که فرزندانش در ابتدا درباره خوردن گوشت لاک پشت مردد بودند اما او موفق شد برخی از آنها را متقاعد کند که گوشت پخته شده لاک پشت دریایی را بخورند.
الجزیره هم نوشت: با توجه به بسته بودن نزدیک به ۵۰ روزه گذرگاه های غزه توسط اسرائیل، فلسطینیان در غزه به دلیل کمبود غذا در بازار به خوردن گوشت لاک پشت دریایی روی آورده اند.
"عبدالحلیم قنن" ماهیگیر به الجزیره گفت ۳۰ سال است که ماهیگیری می کند و در این مدت لاک پشت های گرفتار شده در تور ماهیگیری را به دریا باز می گرداند اما امروز به دلیل کمبود گوشت در بازار، آنها را برای سیر کردن فرزندان و نوه هایش با خود به خانه می برد.
او خاطراتی از پدر و مادرش را به یاد آورد و گفت که فلسطینی ها در زمان "نکبت" ۱۹۴۸ (حملات اسرائیل به فلسطینی ها) زمانی که نیروهای اشغالگر آنها را از خانه هایشان بیرون کردند به دلیل قحطی مجبور به خوردن گوشت لاک پشت شدند.
این صیاد اهل غزه گفت: ذبح و پوست کندن لاک پشت به دلیل سفتی، قبل از تکه تکه کردن و پختن گوشت، زمان بر است و زحمت زیادی می طلبد.
"عبدالحلیم" ماهیگیر، توضیح می دهد: "ما هرگز انتظار نداشتیم یک روز لاک پشت بخوریم".
او تاکید می کند لاک پشت ها طبق قوانین اسلامی ذبح شده اند. وی با اشاره به اینکه گوشت لاک پشت جایگزین غذا است گفت: از زمان شروع جنگ هیچ غذایی وجود ندارد. ما سعی می کنیم پروتئین و مواد مغذی مورد نیاز خود را جایگزین کنیم. گوشت، مرغ و سبزیجات وجود ندارد.
دختر عموی او یعنی "ماجدة قنن" زن ۶۰ ساله ساکن غزه هم گفت که برای خانواده خود و چادرهای همسایه که ۱۷ نفر در آنها زندگی می کنند گوشت لاک پشت می پزد.
ماجده به خبرنگار الجزیره توضیح داد پختن گوشت لاک پشت نیز زمان زیادی می برد. چهار بار آن را در آب می جوشانند تا پخته شود.
ماجده می گوید: گذرگاه ها بسته هستند. او با اشاره به اینکه دو بسته کوچک سبزیجات را به قیمت ۸۰ شیکل ( معادل ۱۹ یورو) خریداری کرد و هیچ نوع گوشتی وجود ندارد، گفت: "در بازار چیزی جز گوجه، خیار و فلفل وجود ندارد."
"شیکل" واحد پول اسرائیل است که در غزه استفاده می شود.
این زن اشاره میکند که لاکپشتهایی را که بعد از شکار و ذبح میپزد، «بین تعدادی از خانوادهها» تقسیم میشود تا آنها در غذا سهیم شوند. او توضیح میدهد که لاک پشت ها «فروشی نیستند».
" عمر قنن" پسر ۷ ساله هم گفت که پس از خوردن گوشت لاک پشت، ناراحت و عصبانی شد زیرا به یاد کارتون / انیمیشن «لاکپشتهای نینجا» افتاد که قبل از جنگ از تلویزیون تماشا میکرد.
دوستش "یامن قنن" (۹ ساله) هم از خوردن گوشت لاک پشت راضی نبود زیرا گفت که قبلا یک لاک پشت کوچک داشت که با آن در میان درختان خانه شان در شهر "خان یونس"در جنوب منطقه غزه بازی می کرد.
بازارهای منطقه غزه، به ویژه در جنوب شاهد کمبود شدید مواد غذایی و قیمت های سرسام آور برای کالاهای موجود است. این موضوع از اوایل ماه گذشته، زمانی که اسرائیل از ورود کمک ها و کالاها به این منطقه جلوگیری کرد وجود داشت.
منطقه غزه با ۲.۳ میلیون نفر جمعیت، با محاصره شدید وممنوعیت ورود کمک های انسان دوستانه، مواد غذایی و کالاهای اساسی روبه رو است. همین موضوع باعث افزایش گرسنگی، سوء تغذیه و کمبود شدید غذا و مواد غذایی شده است.
پیش از این هم خبرهایی منتشر شده بود که نشان می دهد بخشی از ساکنان غزه برای مقابله با گرسنگی، غذای دام و حیوانات را می خورند. خوردن برخی گیاهان خودرو مثل توله هم از دیگر راه های مقابله با گرسنگی و کمبود غذا در غزه است.
منطقه غزه به دریای مدیترانه ساحل دارد. این دریا البته توسط نیروی دریایی اسرائیل بسته شده است. اهالی تنها می توانند در فاصله اندکی از ساحل، در دریا، ماهیگیری و صیادی کنند.
جنگ اسرائیل علیه غزه و محاصره شدید این منطقه از مهرماه گذشته شروع شد گرچه در مقاطع اندک آتش بس، این محاصره کاهش یافت و شماری از محموله های کمک های انسان دوستانه و سایر کالاها وارد غزه شد.
در جنگ اسرائیل علیه غزه ، ساختمان ها و شهرهای این منطقه به طور کامل تخریب و بیش از ۵۰ هزار نفر نیزکشته شدند.
ارسال نظر