|

واکنش ها به درگذشت پاپ فرانسیس؛ رهبری کاتولیک های جهان

پاپ فرانسیس، با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های مذهبی و انسانی در دنیای معاصر است که با نگاه متفاوت، ساده‌زیستی و تلاش برای نزدیکی بیشتر میان مردم و کلیسا، فصل تازه‌ای را در تاریخ واتیکان رقم زده است. او نخستین پاپ از آمریکای جنوبی، و همچنین اولین پاپ یسوعی تاریخ است که در سال ۲۰۱۳ به عنوان رهبر کلیسای کاتولیک انتخاب شد. زندگی پاپ فرانسیس، از دوران کودکی‌اش در آرژانتین تا رسیدن به مقام پاپی، آینه‌ای از فروتنی، خدمت به مردم، و تعهد به ارزش‌های اخلاقی و معنوی است.

سیاست

رهبر کاتولیک‌های جهان تا ساعاتی پیش پاپ فرانسیس بود. نام اصلی او خورخه ماریو برگولیو می‌باشد. وی در تاریخ هفدهم دسامبر سال هزار و نهصد و سی و شش در شهر بوئنوس آیرس، پایتخت کشور آرژانتین به دنیا آمد. پاپ فرانسیس در خانواده‌ای کاتولیک و ایتالیایی‌تبار رشد یافت و در دوران جوانی به انجمن مذهبی یسوعیان پیوست. او پس از سال‌ها تحصیل در رشته‌های فلسفه و الهیات و خدمت به عنوان کشیش و سپس اسقف اعظم بوئنوس آیرس، در نهایت در سال دو هزار و یک میلادی توسط پاپ ژان پل دوم به مقام کاردینال منصوب شد.

پس از استعفای پاپ بندیکت شانزدهم در سال دو هزار و سیزده، شورای کاردینال‌ها در واتیکان گرد هم آمدند تا رهبر جدید کلیسای کاتولیک را انتخاب کنند. در نتیجه‌ی رأی‌گیری رسمی، خورخه ماریو برگولیو به عنوان پاپ جدید برگزیده شد و نام پاپ فرانسیس را برای خود انتخاب کرد. او نخستین پاپ تاریخ است که از قاره آمریکای جنوبی و همچنین نخستین پاپ یسوعی می‌باشد.

رهبر-کاتولیک

پاپ فرانسیس از زمان انتخاب تا کنون در واتیکان زندگی می‌کند. واتیکان یک کشور مستقل و بسیار کوچک است که در دل شهر رم، پایتخت ایتالیا، قرار دارد و مقر اصلی کلیسای کاتولیک و محل اقامت رسمی پاپ به شمار می‌رود. پیش از انتخاب به عنوان پاپ، او تمام زندگی خود را در آرژانتین گذرانده و بیشتر در خدمت به فقرا، آموزش مذهبی و هدایت معنوی مردم فعالیت داشته است.

دیدار-پاپ

پاپ فرانسیس هنوز در قید حیات است و به عنوان رهبر دینی بیش از یک میلیارد کاتولیک در سراسر جهان ایفای نقش می‌کند. او با شخصیت متواضع، رفتار مردمی و دیدگاه‌های باز نسبت به مسائل اجتماعی و انسانی، چهره‌ای برجسته در دنیای معاصر به شمار می‌آید.

رهبر -مسیحیان

فعالیت های صلح آمیز

سال/دوره موضوع فعالیت توضیح
2014 میانجی‌گری بین اسرائیل و فلسطین   پاپ فرانسیس میزبان رهبران اسرائیل و فلسطین در واتیکان شد تا برای صلح دعا کنند و گفت‌وگوی بین ادیانی را تقویت کنند.
2015 پیام صلح در آفریقا   در سفر به کنیا، اوگاندا و جمهوری آفریقای مرکزی، پیام‌هایی درباره آشتی قومی، همزیستی و توقف خشونت منتشر کرد.
2016 حمایت از پناه‌جویان   او از جزیره لسبوس در یونان دیدار کرد و تعدادی از پناه‌جویان سوری را همراه خود به واتیکان برد، تا همدلی با مهاجران را نشان دهد.
2019 امضای سند «برادری انسانی» در امارات   در دیدار تاریخی با شیخ الازهر در ابوظبی، سندی درباره گفت‌وگوی ادیان، همزیستی مسالمت‌آمیز و احترام متقابل میان ملت‌ها امضا کرد.
2020 پیام صلح جهانی در دوران کرونا   در پی همه‌گیری کووید-۱۹، پاپ خواستار همبستگی جهانی، توقف جنگ‌ها و همکاری بین ملت‌ها برای کمک به نیازمندان شد.
2021 سفر تاریخی به عراق   پاپ فرانسیس با هدف ایجاد وحدت و صلح میان ادیان، به عراق سفر کرد و با رهبران شیعه، سنی، مسیحی و ایزدی گفت‌وگو داشت.
2022 درخواست پایان جنگ اوکراین  او بارها از جنگ در اوکراین انتقاد کرد و خواستار آتش‌بس، گفت‌وگوی صلح‌آمیز و کمک‌رسانی به مردم آسیب‌دیده شد.
مداوم گفت‌وگوی بین ادیان و فرهنگ‌ها  پاپ فرانسیس همواره از گفت‌وگو میان مسیحیان، مسلمانان، یهودیان و دیگر ادیان حمایت کرده تا تنش‌های مذهبی کاهش یابد و صلح گسترش یابد.

درگذشت پاپ

در ماه‌های اخیر، اخبار ضد و نقیضی درباره وضعیت جسمانی پاپ فرانسیس منتشر شده بود. برخی رسانه‌ها بارها خبر فوت او را بدون تأیید رسمی پخش کرده بودند، که باعث سردرگمی افکار عمومی شد. با این حال، این بار خبر درگذشت او به‌طور رسمی و قطعی از سوی واتیکان اعلام شده است.

عید-پاک

متأسفانه خبر درگذشت پاپ فرانسیس تأیید شده است. او صبح روز دوشنبه، ۲۱ آوریل ۲۰۲۵ (اول اردیبهشت ۱۴۰۴) در سن ۸۸ سالگی در اقامتگاه خود در واتیکان، «خانه سنتا مارتا»، درگذشت. این خبر توسط کاردینال کوین فارل، کامرلنگوی واتیکان، اعلام شد.​  پاپ فرانسیس دیروز آخرین دیدار رسمی خود را با معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، جی‌دی ونس، برگزار کرد.

رهبر-کاتولیک-جهان

کدخبر: 351086 خبرنگار گسترش

ارسال نظر

 

آخرین اخبار