|
کدخبر: 273652

گزارش لحظه ای از تحولات بریتانیا

ملکه انگلیس درگذشت/ واکنش رهبران جهان به مرگ الیزابت

الیزابت دوم ملکه انگلیس پس از ۷ دهه سلطنت در سن ۹۶ سالگی درگذشت.

سیاست ملکه انگلیس درگذشت/ واکنش رهبران جهان به مرگ الیزابت

روز گذشته خبری درباره وخیم شدن حال ملکه الیزابت منتشر شد، در پی اعلام بیماری ملکه انگلیس سه پسر وی عازم اقامتگاه وی شده و سران دو حزب اصلی این کشور «نگرانی عمیق» خود بابت این خبر را ابراز کردند. لیز تراس در بیانیه‌ای مدعی شد «ملت انگلیس» عمیقا بابت انتشار خبر قرار گرفتن ملکه الیزابت تحت مراقبت پزشکی نگران هستند. از سوی دیگر «کر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد «عمیقاً نگران» اخبار پیرامون سلامتی ملکه ۹۶ ساله این کشور بوده و در مورد بهبود او ابراز امیدواری کرد. برخی رسانه‌ها در حال گمانه‌زنی درباره اجرای «عملیات اسب تک‌شاخ» هستند که شامل مراسم خاکسپاری ملکه در اسکاتلند و تعطیلی موقت پارلمان این بخش از بریتانیا خواهد بود.

الیزابت گفته بود که در سن ۹۵ سالگی تاج‌وتخت را به پسرش واگذار خواهد کرد. او در سال‌های آخر عمرش بخش قابل توجهی از اختیارات سلطنتی را بین اعضای جوانان‌تر خاندان سلطنتی واگذار کرده بود اما از مقام خود کناره‌گیری نکرد. در یک سال اخیر به ویژه پس از مرگ همسرش فیلیپ از شرکت در مراسم‌های عمومی باز ماند. او اردیبهشت گذشته در آیین گشایش پارلمان حاضر نشد و چارلز به همراه پسرش ویلیام، دومین نفر در صف تصاحب تاج و تخت از جانب ملکه در این آیین تشریفاتی شرکت کردند. اکتبر سال گذشته نیز کمر الیزابت رگ به رگ شد و از شرکت در مراسم یادبود قربانیان جنگ‌های جهانی بازماند. سپس در ماه فوریه، آزمایش کرونای او مثبت شد اما کاخ باکینگهام اعلام کرد که نامبرده علائم خفیف شبیه به سرماخوردگی دارد.

ظهر پنجشنبه کاخ باکینگهام که به ندرت درباره مسائل مرتبط با خاندان سلطنتی اظهار نظر می‌کند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که ملکه انگلیس با توصیه پزشکان در محل اقامت کنونی خود در اسکاتلند تحت نظر پزشکان قرار گرفته است. الیزابت متولد ۲۱ آوریل ۱۹۲۶ میلادی بود و پس از مرگ پدرش شاه جورج ششم در ۶ فوریه ۱۹۵۲ میلادی به سلطنت رسیده است. در طول جنگ جهانی دوم، بیشتر زندگی او دور از والدین و در کاخ بالمورال اسکاتلند و وینزر گذشت تا از بمباران‌های لندن در امان بمانند. تحولات تغییر قدرت در حالی صورت می‌گیرد که درخواست‌ها برای پایان نظام سلطنتی در انگلیس بالا گرفته است.

اعلام ۳ روز عزای عمومی در لبنان

نجیب میقاتی، نخست وزیر مکلف لبنان به مناسبت درگذشت ملکه الیزابت سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

درخواست جدایی کشورهای مشترک المنافع از انگلیس

جامائیکا، آنتیگوآ و باربودا در منطقه کارائیب که پس از بیرون آمدن اززیر سلطه استعماری مستقیم انگلیس، هنوز در چارچوب کشورهای مشترک المنافع قرار گرفته اند، خواهان بیرون آمدن از این ساختار هستند.سران برخی از ۵۴ کشور مشترک المنافع در نشست ۲۰۲۲ در کیگالی، رواندا، درباره انتقال ریاست کشورهایشان از الیزابت دوم به چارلز، ابراز ناخرسندی کرده اند.

آینده مبهم سلطنت چارلز سوم

چارلز طبق جدول زمان‌بندی امروز به عنوان حاکم با نخست وزیر و اعضای دولت انگلیس دیدار خواهد کرد. او همچنین قرار است نخستین نطق خود را به عنوان پادشاه جدید ارائه کند.فرزند ارشد الیزابت که پس از مدتها انتظار در سن ۷۳ سالگی سلطنت را به دست گرفته است در روزهای آینده به سایر ایالت‌های انگلیس یعنی اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی نیز سفر خواهد کرد تا با مقام های رسمی این مناطق به عنوان فرمانروای جدید ملاقات کند.

برگزاری جلسات اضطراری پارلمان برای ادای احترام به مرگ ملکه در مناطق مختلف کشور، آیین شلیک توپ و به صدا درآمدن ناقوس کلیسا از دیگر برنامه‌های جانبی است که هم زمان با تشریفات انتقال جسد الیزابت از اسکاتلند به لندن اجرا خواهد شد.

چارلز-سوم

واکنش‌ رهبران جهان به مرگ ملکه انگلیس

لیز تراس، نخست وزیر تازه انتخاب شده بریتانیا نیز که تنها ۴۸ ساعت از دیدارش رسمی‌اش با ملکه می‌گذرد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره الیزابت دوم از او به عنوان فردی یاد کردکه «بریتانیای مدرن مرهون زحمات» اوست.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در پیامی ضمن ستایش از «بخشندگی، فداکاری و کرامت» در طی دهه‌ها حضور الیزابت دوم در راس سلطنت بریتانیا، «بویژه نقش او در استعمارزدایی در آفریقا و آسیا» یاد او را گرامی داشت.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که به‌تازگی ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت لندن با ملت بریتانیا ابراز دوستی کرده بود از جمله نخستین سران اروپایی است که فقدان الیزابت دوم را تسلیت گفت. آقای ماکرون در پیامی توئیتری ضمن تقدیر از نقش الیزابت دوم در اتحاد بخشی به ملت بریتانیا در طی ۷۰ سال گذشته از او با عنوان دوست و «ملکه‌ای مهربان» یاد کرد که تأثیری ماندگار در کشور و زمانه خود بر جای گذاشته است.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که پرچم‌های ایالات متحده در سراسر کشور به احترام ملکه بریتانیا به حالت نیمه افراشته درخواهد آمد. بانوی اول ایالات متحده نیز با خانواده سلطنتی ابراز همدردی کرده. آقای بایدن تصریح کرده که میراثی که ملکه از خود بجای گذاشته «در برگ‌ب رگ تاریخ بریتانیا و دنیا جاودانه خواهد ماند.»

پیش‌تر یکی از سخنگویان کاخ‌سفید تاکید کرده که آقای بایدن در جریان گفتگو‌های روز پنج‌شنبه‌اش با سران برخی از کشور‌ها از جمله لیز تراس، نخست وزیر بریتانیا جویای احوال ملکه شده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا هم در پیام تسلیت خود از ملکه الیزابت بعنوان فردی یاد کرد که هرگز در زندگی خود مرتکب اشتباه نشد.

باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا با فرستادن درود به الیزابت دوم، از سلطنت وی «که توام با ظرافت و حسن مسئولیت» بود ستایش کرد. اوباما در تحسین شیوه زمامداری الیزابت دوم نوشت: «او هم گوش شنوایی داشت هم استراتژیک فکر می‌کرد و هم منشأ موفقیت‌های دیپلماتیک قابل توجهی بود.»

همزمان جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا هم ساعتی پیش از اعلام رسمی خبر درگذشت ملکه بریتانیا در یک پیام توئیتری برای او آرزوی بهبودی کرده بود. آقای ترودو سپس از ونکوور به خبر رسمی مرگ الیزابت دوم واکنش نشان داد.

ترودو: ملکه الیزابت یکی از آدم‌ها مورد علاقه من در جهان بود

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا گفت: «او یکی از آدم‌های مورد علاقه من در جهان بود. خیلی دلم برایش تنگ خواهد شد.»

وی تصریح کرد: «به‌عنوان دوازدهمین نخست وزیر او در کانادا باورش برایم دشوار است که آخرین دیدارم با او، دیدار واپسین بوده است.»

وی ملکه بریتانیا را فردی متفکر، خردمند، کنجکاو، همراه و شوخ طبع توصیف کرد.

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا هم از الیزابت دوم بعنوان «چهره مهم بین‌المللی» یاد کرد که نقش مهمی در تاریخ بریتانیا و اروپا ایفا کرده است. رئیس دولت اسپانیا با ابراز تسلیت به خانواده سلطنتی و ملت بریتانیا با کلیه کشور‌های مشترک‌المنافع ابراز همدردی کرد.

پادشاه بلژیک و همسرش هم ضمن تمجید از شخصیت ملکه بریتانیا از او بعنوان «فردی خارق‌العاده یاد کردند که ردی از خود در تاریخ به‌یادگار گذاشت.»

پوتین درگذشت ملکه انگلیس را تسلیت گفت

رئیس جمهور روسیه درگذشت الیزابت دوم، ملکه انگلیس را به چارلز سوم، پادشاه جدید این کشور تسلیت گفت.

اولاف شولتز: دلتنگ ملکه خواهم شد

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت که دلش برای ملکه به‌ویژه طنز فوق‌العاده او تنگ خواهد شد. وی اضافه کرد که عزادار ملکه الیزابت دوم هستند. وی گفت که او یک الگو و الهام بخش برای میلیون‌ها نفر از جمله در آلمان بود.

آردرن: نیوزیلندی‌ها تحت تاثیر حس شوخ طبعی ملکه قرار داشتند

جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند به‌عنوان یک کشور مشترک المنافع گفت که به زودی مقدمات برگزاری مراسم یادبود دولتی برای ملکه الیزابت دوم برگزار می‌شود.

ملکه الیزابت دوم در طول عمر خود ۱۰ بار از نیوزیلند دیدن کرد. آردرن در بیانیه‌ای گفت: «او اینجا بود تا با ما رویداد‌هایی مانند بازی‌های کشور‌های مشترک المنافع در کرایست چرچ ۱۹۷۴ و بازی‌های مشترک المنافع اوکلند ۱۹۹۰ را جشن بگیرد. او همچنین با ما عزاداری کرد زمانی که نیوزیلند تحت تاثیر تراژدی‌های وحشتناک مانند فاجعه راه‌آهن تانگیوای و زلزله فوریه ۲۰۱۱ قرار گرفت.»

وی اضافه کرد که تعدادی از نیوزیلندی‌ها با ملکه ملاقات کرده بودند و تحت تاثیر حس شوخ طبعی او قرار گرفتند.

واکنش نخست وزیر هند

نارندرا مودی، نخست وزیر هند در توییتی نوشت: «از ملکه الیزابت دوم به‌عنوان یکی از افراد دلیر دوران ما یاد خواهد شد.» وی اضافه کرد که وی رهبری الهام بخش برای ملت و مردمش بود.

وی تصریح کرد که ملکه الیزابت دوم وقار و نجابت را در زندگی عمومی به نمایش گذاشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت که خبر فوت ملکه را «با اندوهی عمیق» دریافت کرد.

وی گفت: «از طرف مردم اوکراین این غم را به خانواده سلطنتی و کل بریتانیا و کشور‌های مشترک المنافع صمیمانه تسلیت می‌گویم.»

فن‌درلاین: ملکه الیزابت شاهد جنگ و آشتی در اروپا بود

اورزولا فن‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا در بیانیه ملکه بریتانیا را «یکی از محترم‌ترین شخصیت‌ها در سراسر جهان توصیف کرد.

وی در توییتی نوشت: «او شاهد جنگ و آشتی در اروپا و فراتر از آن دگرگونی‌های عمیق سیاره و جوامع ما بود.»

وی افزود که ملکه الیزابت چراغی از تداوم در طول این تغییرات بود و هرگز از نشان دادن آرامش و فداکاری که به او بسیار نیرو می‌داد دست نمی‌کشید.

پوتین به چارلز سوم تسلیت گفت

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه مرگ الیزابت دوم را «ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر» توصیف کرد و به بریتانیایی‌ها تسلیت گفت.

پوتین در پیامی به چارلز سوم، پادشاه بریتانیا گفت که ملکه حقیقتا از عشق و احترام در بین مردم برخوردار بود و در صحنه جهانی دارای اقتدار بود.

وی تاکید کرد که مهمترین رویداد‌های تاریخ اخیر بریتانیا به‌طور جدایی‌ناپذیری با نام ملکه الیزابت دوم پیوند خورده است.

وی خطاب به چارلز افزود: «برای شما در برابر این ضایعه سخت و جبران ناپذیر، شجاعت و پایداری آرزومندم.»

وی از چارلز خواست تا تسلیت او را به اعضای خانواده سلطنتی و کل مردم بریتانیا منتقل کند.

پاپ فرانسیس: برای آرامش ابدی ملکه فقید دعا می‌کنیم

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان نیز در پیامی گفت: «من با کمال میل به همه کسانی که سوگوار از دست دادن ملکه بریتانیا هستند می‌پیوندم تا برای آرامش ابدی ملکه فقید دعا کنیم و به او که در خدمت بی‌دریغ به خیر و صلاح ملت و کشور‌های مشترک المنافع بود ادای احترام کنیم.»

تعطیلی موقت رقابت های ورزشی انگلستان بعد از مرگ ملکه

رقابت‌های ورزشی در بریتانیا تا چند روز برگزار نخواهد شد و لغو شدند.بعد از مرگ ملکه الیزابت، ورزش در انگلیس تحت تاثیر قرار گرفت. بازی‌های کریکت، گلف، راگبی و دوچرخه‌سواری لغو شد و بقیه دیدارها با یک دقیقه سکوت به این اتفاق واکنش نشان دادند.

۱۰:۴۵ / ۱۰روز عزای ملی در انگلیس

با اعلام خبر درگذشت ملکه الیزابت دوم تا روز خاکسپاری وی به مدت ۱۰ روز در بریتانیا عزای ملی اعلام شد. آخرین عکس ملکه الیزابت دوم، ملکه بریتانیا در قصر روز سه شنبه گذشته به هنگام دیدار با نخست وزیران مستعفی (بوریس حانسون ) و جدید (لیز تراس) بریتانیا است. 

ملکه

۲۲:۳۰ چارلز پادشاه انگلستان شد 

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده شاهزاده «چارلز»، پسر ارشد ملکه انگلیس بلافاصله بعد از مرگ مادرش پادشاه انگلستان شده است.

چارلز-سوم

۲۲:۱۴  ملکه انگلیس درگذشت

 کاخ سلطنتی باکینگهام انگلیس با صدور بیانیه‌ای خبر فوت ملکه این کشور را اعلام کرد و به این ترتیب پسرش چارلز ۷۳ ساله بر تخت پادشاهی نشست.

۱۹:۴۱ گردهمایی خانواده سلطنتی

هواپیمایی اختصاصی حامل  ۷ نفر از اعضای خاندان سلطنتی در نزدیک کاخ باکینگهام به زمین نشست.

۱۹:۰۳ خبر گاردین فیک بود

رسانه های ایران در حالی به نقل از گاردین خبر مرگ الیزابت دوم را مطرح میکنند، که این خبر از یک صفحه ی جعلی منتشر شده است.

 

  • ایرانی ارسالی در

    ملکه انگلیس به درک واصل شد

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها