|
کدخبر: 312081

افغانستان/قاچاق دارو/صادرات

قاچاق داروهای ایرانی به افغانستان از این استان

نایب رئیس سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: برخی داروها ایرانی به صورت غیرقانونی به افغانستان قاچاق می شود در صورتی که این داروها علاوه بر سود، به صورت قانونی وارد کشور شوند. تولیدکنندگان ایرانی، افغانستان نیز نیازهای خود را تامین خواهد کرد

سلامت قاچاق داروهای ایرانی به افغانستان از این استان

آذر کیانی‌نژاد در نشست کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی که با حضور رئیس انجمن بیمارستان‌های خصوصی زون غرب افغانستان برگزار شد، اظهار داشت: داروهای ایرانی ظرفیت بسیار خوبی برای صادرات به افغانستان دارند، اما متأسفانه جدی نگرفتن بازار داروی افغانستان از سوی تولیدکنندگان و نبود نظارت موجب محرومیت فعالان اقتصادی از این بازار و افزایش قاچاق شده است به‌طوری که در نبود هیچ‌گونه نظارتی، افغانستانی‌ها به‌راحتی از برخی داروخانه‌ها یا شرکت‌های پخش به‌ صورت ریالی دارو می‌خرند و به کشور خودشان می‌برند.

وی ادامه داد: بازارهای زیادی را در افغانستان از دست داده‌ایم، امروز در حالی در کنیا و آفریقا به دنبال جذب بازار صادراتی هستیم که افغانستان، به عنوان بازاری که در دسترس ماست، نادیده گرفته می‌شود، در تمامی صنایع این موضوع وجود دارد و در حوزه تجهیزات پزشکی و دارو در ابتدای راه هستیم لذا بایستی به چاره‌اندیشی برای جلوگیری از هدررفت فرصتها بپردازیم.

نایب رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: در کنار دارو، سایر حوزه های مرتبط به سلامت مانند گردشگری سلامت، تجهیزات پزشکی، خدمات فنی مرتبط با نگهداری تجهیزات پزشکی، آموزش‌های تخصصی حوزه درمان فرصت‌هایی است که تاکنون مغفول مانده است و باید برای رشد صادرات کشور در این حوزه‌ها به افغانستان برنامه‌ریزی‌های جدی و منظم انجام داد.

رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این استان در ظرفیت‌های پزشکی، گردشگری سلامت و دارو یکی از قطب‌های کشور است، از سویی افغانستان به برخی کمک‌های دارویی و درمانی نیاز دارد لذا می‌توان در این عرصه وارد شد و ارتباطات بیشتری در عرصه پزشکی از جمله تامین اقلام مورد نیاز افغانستان ایجاد کرد.

محمدعلی امیرفخریان افزود: صندوق حمایت از صادرات در راستای حمایت از صادرات و سرمایه‌گذاری در کشورهای خارجی، خدماتی از جمله بیمه و تضامین را ارائه می‌دهد هر چند که این صندوق برای ارائه خدمت باید اعتبارسنجی کند و این موضوع یکی از چالش‌های ما در افغانستان است زیرا نمی‌توانیم اطلاعاتی در خصوص شریک افغانستانی خود از جمله گردش حساب وی داشته باشیم.

رتبه چهارم داروهای ایرانی در بازار افغانستان

رئیس انجمن بیمارستان‌های خصوصی زون غرب افغانستان نیز در این نشست گفت: در حوزه پزشکی در قطب غرب افغانستان، هرات به عنوان پایتخت تجاری شناخته می‌شود، با توجه به تاریخچه دیرینه تجارت ایران و افغانستان، ایران همیشه یکی از منابع اصلی تامین‌کننده غرب افغانستان بوده است.

محمد زبیر ارشد با اشاره به نیازمندی‌های پزشکی غرب افغانستان افزود: از جمله این نیازها خدمات دارویی، خدمات درمانی، خدمات تشخیصی، خدمات آموزش پزشکی، تامین تجهیزات پزشکی و مواد آزمایشگاهی و مهندسی پزشکی است که این نیازها می‌تواند از طرف ایران تامین شود، همچنین فرصت‌های خوبی در حوزه گردشگری سلامت در افغانستان وجود دارد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر 450 بیمارستان خصوصی در افغانستان فعالیت می‌کنند اما بیمارانی وجود دارند که علاقه‌مندند برای درمان بیماری خود به کشورهای دیگر مراجعه کنند، در ۲۰ سال گذشته خدمات گردشگری سلامت برای مردم افغانستان در درجه اول از طرف هند تامین می‌شد و پس از آن پاکستان و ایران در رتبه‌های دوم و سوم بودند.

رئیس انجمن بیمارستان‌های خصوصی زون غرب افغانستان در خصوص دلایل استفاده کمرنگ از تجهیزات پزشکی ایرانی به خصوص در غرب افغانستان گفت: تولید برخی تجهیزات در خود افغانستان، موضوع بالا بودن قیمت دارو و تجهیزات پزشکی ایرانی در مقایسه با اقلام مشابه پاکستانی و هندی و عدم دسترسی به فناوری روز دنیا در ایران از جمله این دلایل است.

ارشد در رابطه با عوامل کمرنگ بودن استفاده از داروی ایرانی در افغانستان اظهار کرد: عدم بازاریابی منظم دارو توسط نمایندگان شرکت‌های دارویی ایران، مشکل در ترخیص گمرکی و ناکامل بودن سبد دارویی شرکت‌های ایرانی از جمله عواملی است که باعث شده مصرف داروی ایرانی در افغانستان کاهش پیدا کند همچنین بسته‌بندی یکنواخت و قدیمی دارو، نبود داروهای ترکیبی ایرانی و سیاست نامناسب صادرات دارو از دیگر عوامل این موضوع است.

منبع: تسنیم

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها