|
کدخبر: 40501

عجیب‌ترین تانک‌های تاریخ + تصاویر

در کنار تانک‌های تولیدی موفق و مدرن در دوره زمانی مربوط به هر کدام از آنها، یک سری تانک عجیب و غریب نیز متولد شده اند! در ادامه نگاهی به ۱۰ مورد از این "تانک‌های متفاوت" خواهیم داشت.

گسترش‌نیوز : تلاش برای به کار گیری خلاقیت و نوآوری در راستای طراحی تسلیحات پیشرفته، همواره منتج به تولید نمونه‌های موفق نشده است. این موضوع در مورد انواع وسایل نقلیه نظامی نیز صدق می‌کند. برای مثال در کنار تانک‌های تولیدی موفق و مدرن در دوره زمانی مربوط به هر کدام از آنها، یک سری تانک عجیب و غریب نیز متولد شده اند! در ادامه نگاهی به ۱۰ مورد از این "تانک‌های متفاوت" خواهیم داشت.

تانک پرنده

Antonov A-۴۰ با وزن ۵.۸ تن، در واقع یک تانک دیده بانی T-۶۰ محسوب می‌شود که به یک گلایدر بزرگ (هواپیمای بی‌موتور) متصل شده است. هدف از تولید Antonov A-۴۰ این بود که توسط یک هواپیما به میدان جنگ کشیده شود و بتواند در عملیات مورد نظر شرکت کند. برنامه ساخت نخستین پروتوتایپ از این تانک پرنده به سال ۱۹۴۱ الی ۱۹۴۲ باز می‌گردد و این در حالی است که Antonov A-۴۰ هیچگاه موفق به حضور در میدان نبرد نشد. تصور کنید که ترکیبی به بزرگی و سنگینی یک تانک در آسمان پرواز کند و حتی قادر به شلیک نیز باشد!

تانک Screw Drive

Screw Driveبه وسیله نقلیه زمینی و یا دوزیستی گفته می‌شود که به منظور سازگاری بیشتر با شرایط آب و هوایی یا جاده‌ای نامساعد مانند برف سنگین، یخ و یا گل و لای، توسط یک سری سیلندرهای چرخان به جلو رانده می‌شود. جالب است بدانید که روسیه از پیشگامان اصلی فناوری Screw Drive به خصوص در تانک‌های ZIL-۲۹۰۶ و ۴۹۰۴ به شمار می‌رود. ایده به کار گیری این فناوری نیز از نیاز به تانکی که بتواند دشوارترین مسیرها را به راحتی طی کند، سرچشمه می‌گیرد. پس از ساخت نمونه دو و نیم تنی ۴۹۰۴، روس‌ها به ناکارآمدی فناوری نام برده پی بردند. در واقع به دنبال تولید تعداد محدودی از تانک‌های ۴۹۰۴ (بزرگترین وسایل نقلیه تاریخ که از فناوری Screw Drive استفاده می‌کردند)، این پروژه به طور کلی متوقف شد.

تانکBigfoot

Bigfoot Fastraxسال ۱۹۸۸ بر اساس شاسی نفربر M۸۴ ساخته شد. اما سوال اصلی این است: آیا با یک کامیون نامتعارف رو به رو هستیم و یا تانکی عجیب و غریب؟

تانک Threadless

جان والتر کریستی مهندس و طراح امریکایی، به واسطه طراحی و توسعه نوعی سیستم تعلیق جدید برای تانک‌ها در سال ۱۹۳۱ معروف شد. پروتوتایپ‌های تولیدی کریستی می‌توانستند با سرعت ۱۰۴ مایل در ساعت حرکت کنند. حق انحصاری طراحی سیستم تعلیق مذکور در نهایت به روس‌ها و لهستانی‌ها فروخته شد. هرچند این تانک‌ها در مقایسه با تانک‌های معمولی نسخه هایی عجیب و غریب به شمار می‌رفتند، اما پس از فروش طرح به روسیه و لهستان این سیستم با موفقیت مورد استفاده قرار گرفت.

تانک praying mantis

ارتش بریتانیا به دنبال یک وسیله نقلیه زره پوش بود که قابلیت عبور از موانع و شلیک از میان آنها را داشته باشد. بدین ترتیب در سال ۱۹۴۴، پروتوتایپی تک سرنشین با نام praying mantis تولید شد که نسخه‌ای عجیب و مرموز به شمار می‌رفت.

تانک سه چرخه

این تانک یک نمونه اولیه از مین روب M۴ T۱۰ است که در طراحی اصلی آن موتورهای تانک در دو چرخ جلویی قرار داشتند. لازم به ذکر است که این طرح ۵۲.۶ تنی (مربوط به سال ۱۹۴۴) هیچگاه وارد خط تولید انبوه نشد.

تانک Jet-Blower

جایگاه چهارم از عجیب و غریب‌ترین تانک‌های جهان به ترکیبی از تانک T-۳۴ روسی و موتور جت MiG-۱۵ (در قسمت فوقانی این مجموعه) تعلق خواهد داشت. گزارش شده است که این ترکیب می‌تواند در کشف و نابود‌سازی مین‌های زمینی موثر واقع شود.

تانک ضد حمله هسته ای

تانک ضد حمله هسته‌ای که Object ۲۷۹ نام گرفت، یکی از آخرین پروتوتایپ‌ها از تانک‌های سنگین شوروی (پیش از آن که خروشچف؛ رهبر شوروی بعد از استالین، تمام تانک‌های سنگین تر از ۳۷ تن را ممنوع کند) محسوب می‌شد. این تانک در سال ۱۹۵۹ با ۶۰ تن وزن ساخته شد و قادر به تحمل شوک‌های هسته‌ای بود.

تانک پل

این تانک که تحت عنوان ماشین Boirault نیز شناخته می‌شود، در سال ۱۹۱۵ توسط فرانسه و با هدف عبور از سنگرهای جبهه غربی جنگ جهانی اول ساخته شد. از آن جایی که این وسیله نقلیه زرهی، کند، سنگین و بسیار هم آسیب پذیر بود، هرگز نتوانست تبدیل به یک نسخه عملیاتی در میدان نبرد شود.

تانک توپی

این وسیله نقلیه زرهی گرد و تک نفره در موزه تانک Kobinka (خارج از مسکو) به نمایش گذاشته شده است و Kugelpanzer (به معنای تانک توپی) نامیده می‌شود. طبق اطلاعات موجود؛ تانک توپی در واقع وسیله‌ای مخصوص شناسایی در اختیار ارتش آلمان بوده که در سال ۱۹۴۵ توسط روس‌ها در منچوری (منطقه شمال شرقی کشور چین) کشف و چندی بعد نیز به عنوان بخشی از پروژه انتقال فناوری به ژاپن فرستاده شد.

منبع: اقتصادآنلاین

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها