|
کدخبر: 96682

سازمان حمایت به داد تولیدکنندگان لوازم‌خانگی برسد

با وجود مشکلات متعدد، تولید لوازم خانگی در کشور افزایش یافته است اما با این حال میزان فروش این محصول کمتر شده ولی نوسانات نرخ دلار می‌تواند گرانی شدیدی را در این بازار به وجود آورد.

گسترش‌نیوز : در همین خصوص رضا رزقیان مقدم رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی مشهد نیز به این موضوع پرداخت و بیان کرد: در پی شیوع ویروس کرونا و پرهیز مردم از حضور در اجتماعات و کاهش ساعات فعالیت صنوف، فروش لوازم خانگی نسبت به قبل ۷۵ درصد کاهش داشته است. از آنجا که کرونا ضربه بزرگی به بازار لوازم خانگی زده، بهتر است دولت تدبیری اتخاذ کند تا مساعدت لازم در وصول اظهارنامه‌های مالیاتی اصناف انجام گیرد، زیرا صنوف با شرایط کنونی قادر به پرداخت مالیات نیستند.

سید مرتضی میری رئیس اتحادیه لوازم خانگی هم گفت: تولید لوازم خانگی در کشور روند افزایش به خود گرفته است به طوری که امسال شاهد رشد ۳۰ درصدی تولید لوازم خانگی هستیم.

میری تشریح کرد: ممکن است که به علت نوسانات قیمت تمام‌شده محصولات تولیدی در داخل افزایش پیدا کند. به دلیل اینکه برخی از قطعات تولید لوازمی همچون یخچال وارداتی است نرخ دلار بر قیمت تمام‌شده آن تأثیر خواهد گذاشت.

او بیان کرد: ۵۰ درصد قطعات یک یخچال وارداتی است و بر همین اساس نرخ دلار بر افزایش قیمت لوازم خانگی مؤثر است. هم‌اکنون قطعاتی چون موتور، تایمر و ترموستات از داخل تأمین می‌شود و حتماً نیاز به واردات آنها داریم. دولت نیز برای واردات این قطعات مجوزهای لازم را با ارز نیمایی صادر کرد.

میری ادامه داد: در گذشته بسیاری از اقلام و قطعات لوازم خانگی وارداتی بود که با بومی‌سازی آن‌ها به تکنولوژی تولید محصولاتی، چون کولر آبی، ماشین ظرف‌شویی و اجاق‌گاز را داخلی‌سازی کنیم. هم‌اکنون قطعات محصولاتی مانند کولر آبی ۹۰ درصد و اجاق‌گاز بیش از ۸۰ درصد ایرانی است.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در خصوص افزایش قیمت این محصولات، بیان کرد: با توجه به مسائلی مانند افزایش حقوق، عوارض شهرداری و... شاهد افزایش قیمت ۵ تا ۱۰ درصدی لوازم خانگی خواهیم بود.

او تشریح کرد: انتظار داریم سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قیمت لوازم خانگی را یکنواخت کند تا شاهد نوسان قیمتی در این حوزه نباشیم. جاروبرقی، یخچال و ظرف‌شویی در کشور تولید نمی‌شد که هم‌اکنون شرکت‌های تولیدکننده این کالا اعلام کرده‌اند که توانایی تولید ۳۰۰ هزار قطعه را در روز دارند که این کالاها بومی‌سازی شده است.

منبع: مشرق

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها