|

در گفت‌وگوی اختصاصی با مدیرعامل شرکت تلاونگ بررسی شد:

چالش‌های تولید در سال رونق تولید

گسترش‌نیوز: تشدید تحریم‌های امریکا در سال گذشته و بروز مشکلات اقتصادی عدیده به‌ویژه در واپسین روزهای سال ۹۷، باعث شد بسیاری از فعالان اقتصادی سال ۹۸را سالی سخت پیش‌بینی کنند. علی‌رغم این پیش‌بینی‌ها مقام معظم رهبری سال۹۸ را سال رونق تولید نام‌گذاری کردند. به عقیده کارشناسان رونق تولید می‌تواند صورت جهش یافته و تکمیل شده حمایت از کالای ایرانی باشد. حمایت از کالای ایرانی که در سایه تحریم‌ها پررنگ‌تر می‌شود، شاید بتواند فرصتی ناخواسته و اجباری برای رونق تولید را به وجود آورد. شعار سال و بحث‌های پیرامون آن ما را بر آن داشت تا در سلسله گفت‌وگوهایی با تولیدکنندگان کشورمان نظرات آنها را درباره چگونگی رونق تولید در سایه تحریم‌ها جویا شویم و به بیان نقطه‌نظرات آنها بپردازیم. در ادامه گفت‌وگوی گسترش‌نیوز با مدیرعامل شرکت تلاونگ و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، مهدی معصومی اصفهانی را می‌خوانید:

بقای تولید در گرو ثبات قوانین

مدیرعامل شرکت تلاونگ درباره مهم‌ترین چالش پیش‌روی تولیدکنندگان در سال۹۸ گفت: در سالی که رونق تولید نام‌گذاری شده مهم‌ترین چالشی که به‌عنوان تولیدکننده با آن مواجه هستیم (و البته پیش از آن‌هم با آن مواجه بوده‌ایم) عدم ثبات در قوانین است. مهدی معصومی اصفهانی با اشاره به آشفتگی در تصویب قوانین ادامه داد: متأسفانه حدود یک‌سال است هر هفته قانون جدید وضع می‌شود و این موضوع پیامدی جز به بلاتکلیفی برای تولیدکنندگان ندارد.

masoomiotaghbazargani.jpg

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران واردات مواد اولیه را دغدغه مهم دیگر تولیدکنندگان برشمرد و گفت: مواد اولیه مرغ و تخم‌مرغ عمد تا وارداتی است و ما به‌طور مستقیم با واردات مواد اولیه و نرخ آن سروکار داریم، بنابراین باید راهکاری اندیشیده شود که مواد اولیه تولید تأمین شود و تولیدکننده نگرانی از این بابت نداشته باشد. وی اضافه کرد: چنانچه مواد اولیه تأمین شود و قوانین هم ثبات داشته باشد دغدغه‌های بعدی مثل حقوق کارگران حل‌شدنی است.

بیشتر بخوانید: مصائب تحریم برای بخش خصوصی

قوانین سازمان حمایت حقوق مصرف‌کنندگان بازدارنده است

مدیرعامل شرکت تلاونگ با اشاره به سازمان حمایت حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: شاید تصمیماتی که در سازمان حمایت گرفته می‌شود خوب باشد اما درحال‌حاضر که دچار کمبود در مواد اولیه هستیم، تصمیماتی که در سازمان حمایت گرفته می‌شود بازدارنده است. او در همین باره تصریح کرد: این تصمیمات باعث می‌شود واردکنندگان ریسک نکرده و کالا وارد کشور نکنند حتی اگر بتواند کالا وارد کنند. معصومی بیم واردکنندگان از مواجهه با مشکلات متعدد علی‌رغم عمل به قانون را مشکل اصلی قوانین بازدارنده سازمان حمایت حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان عنوان کرد و افزود: البته امتناع واردکنندگان از واردات به این معنا نیست که آنها سوءاستفاده می‌کنند بلکه معنایش این است بیم بروز مشکلات متعدد، واردکنندگان را بر آن داشته تا صبر کنند شرایط عادی شود و سپس مواد اولیه یا کالا وارد کنند.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران خودتحریمی را پیامد چالش‌های فوق دانست و گفت: زمانی‌که کشور با سخت‌ترین تحریم‌ها از جانب امریکا مواجه است بیم واردکنندگان از فعالیت اقتصادی و واردات باعث می‌شود دچار خودتحریمی (از داخل) شویم.

در همین باره بخوانید: تحریم نانوشته غذا و دارو

نامه‌های بی‌پاسخ اتاق بازرگانی به دولت

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: ده‌ها نامه به دولت نوشته شده که در آنها دیدگاه‌های اتاق بازرگانی بیان شده است؛ مثلاً اتاق بازرگانی نامه‌های بسیار زیادی درباره نرخ ارز، یارانه‌ها و راهکارهای اقتصادی به دولت و سازمان حمایت حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ارسال کرده است اما پاسخ مناسبی دریافت نکرده است. معصومی افزود: اتاق بازرگانی قدرت اجرایی ندارد و تنها می‌تواند به قوای سه‌گانه مشاوره دهد و قدرت بیشتری برای تغییر شرایط ندارد.

چرایی عدم توجه کافی دولت به مشاوره‌های بخش خصوصی

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در پاسخ به اینکه چرا دولت به مشاوره‌های بخش خصوصی آن‌چنان‌که باید توجه نمی‌کند گفت: دولت دغدغه‌هایی دارد که معمولاً فراتر از دغدغه‌هایی است که ما در اتاق بازرگانی داریم؛ مثلاً ما به‌عنوان فعالان اقتصادی در بخش خصوصی معتقدیم نرخ دلار باید آزاد شود و نرخ آن تابع عرضه و تقاضا باشد و اگر دولت خواست به قشر ضعیف جامعه، از نظر درآمد، سوبسید دهد مستقیم به قشر ضعیف سوبسید پرداخت کند چراکه سیاست‌های فعلی باعث اتفاقاتی نظیر قاچاق مواد غذایی و سوخت می‌شود؛ اما دولت تاکنون نتوانسته نرخ دلار را آزاد کند و اجازه دهد بازار نرخ آن را تعیین کند

masoomiotaghbazargani2.jpg

مهدی معصومی اصفهانی با مثال دیگری ملاحظات دولت در تصمیم‌گیری‌ها را بیشتر تشریح کرد و گفت: موضوعات متعددی وجود دارد که دولت ملاحظاتی درباره آنها دارد و سیاست بالاتری را در نظر می‌گیرد؛ مثلاً در مورد کالایی نظیر گندم، که دولت برای آنها سوبسید پرداخت می‌کند، بخش خصوصی به دولت پیشنهاد داد گندم را با نرخ آزاد و به نرخ روز از کشاورز خریداری کند و سوبسید را به خود کشاورز پرداخت کند چون این اقدام باعث می‌شود گندم با نرخ گران‌تر یا ارزان‌تر خریداری نشود بلکه با نرخ روز از کشاورز خریداری ‌شود اما چنین اقدامی هم مورد پذیرش دولت قرار نگرفت.

مدیرعامل شرکت تلاونگ تصریح کرد: این موضوعات بارها به دولت گفته شده و مشاوران و کارشناسان دولت از این مسائل آگاه هستند اما برخی مصالح( به‌ویژه مصالح سیاسی) باعث می‌شود تصمیمات دیگری گرفته شود.

مرکز نوآوری تلاونگ

مدیرعامل مجموعه تلاونگ درباره استفاده از فناوری‌های نو و ایده‌های نوآورانه در مجموعه تلاونگ گفت: در مجموعه تلاونگ مرکز نوآوری داریم و کارهایی هم انجام داده‌ایم. به‌عنوان نمونه در بحث نوآوری در محصولاتمان تلاش بسیار کرده‌ایم و محصولات جدیدی در بازار عرضه کرده‌ایم؛ تلاش کرده‌ایم ماندگاری محصولات را بالا ببریم، محصولات خود را با امگا۳، ویتامین E و سلنیوم غنی کنیم؛ این اقدامات در بخش R&D( تحقیقات و توسعه) مجموعه تلاونگ انجام شده است. وی در انتها افزود: در فرآیند پخش محصولات و موضوع وصول مطالباتمان نیز از ایده‌های نوآورانه و جدیدی استفاده کرده‌ایم.

کدخبر: 50682

ارسال نظر