معاون صنایعدستی سازمان گردشگری در گفتگو با گسترشنیوز:
هنرمندان صنایعدستی، تسهیلات دریافت میکنند
معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، مهمترین سیاستهای حمایتی دولت از فعالان صنایعدستی را تشریح کرد. بر اساس تفاهمنامهای که بین سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و بانک گردشگری منعقد شده است هنرمندان، صنعتگران و فعالان واجدشرایط از تسهیلات حمایتی بهرهمند میشوند.
گسترشنیوز: صنایعدستی همواره یکی از اقلام صادراتی غیرنفتی ما بوده است. اهمیت اقتصادی و فرهنگی این حوزه و نیز کثرت شاغلان آن باعث شد با معاون صنایعدستی سازمان گردشگری گفتوگویی داشته باشیم. پویا محمودیان در گفتوگو با ما، مهمترین حمایتهای بهعملآمده از هنرمندان و صنعتگران صنایعدستی و وضعیت را برشمرد.
تفاهمنامهای که به ثمر رسید
پویا محمودیان از شروع اختصاص تسهیلات به هنرمندان، صنعتگران و فعالان صنایعدستی خبر داد و اظهارکرد:
در شرایط کنونی، بستهها و کمکهای مالی هدفمند میتواند خون تازهای در رگ کسبوکارهای مرتبط با صنایعدستی به جزیان بیندازد. در همین راستا مرداد امسال، با بانک گردشگری، تفاهمنامهای منعقد کردیم تا به هنرمندان و صنعتگرانی که توسط ما تایید و معرفی میشوند وام و تسهیلات داده شود.
چقدر و به چه کسانی؟
شرایط این تسهیلات چگونه است؟ پویا محمودیان در تشریح جزییات این تسهیلات اعلام کرد:
نرخ سود تسهیلات ۱۰ درصد است، ۶ ماه تنفس دارد و مدتزمان بازپرداخت آن ۲۴ ماه است یعنی درمجموع ۳۰ ماهه بازپرداخت میشود. نرخ تسهیلات همه بانکها ۱۸ درصد است اما بهواسطه رایزنیهایی که به عمل آوردیم نرخ ۱۰ درصد در نظر گرفته شد. فرآیند اعطای تسهیلات شروع شده و طی ماههای آینده، درباره میزان تسهیلات پرداخت شده اطلاعرسانی خواهیم کرد.
محمودیان در ارتباط با میزان تسهیلاتی که به متقاضیان اعطا میشود گفت:
به تایید کمیتهای که به همین منظور در سازمان تشکیل شده است بستگی دارد. ممکن است فردی درخواست ۱۰۰، ۵۰۰ یا یک میلیارد تسهیلات کند اما کمیته است که درخواست متقاضی را بررسی و تایید میکند.
حمایتهای دیگر
محمودیان در ادامه این بخش از سخنان خود، نوع دیگری از سیاستهای حمایتی را توصیف کرد:
بهمنظور حمایت از هنرمندان ساکن در استانهای محروم، در سیامین دوره نمایشگاه صنایعدستی، این قشر از هنرمندان، مهمان ما بودند و بابت غرفه هزینهای از این عزیزان دریافت نشد.
پویا محمودیان معافیت صادرکنندگان صنایعدستی از الزام به عرضه ارز در سامانه نیما را یکی دیگر از سیاستهای حمایتی برشمرد که فعالان این حوزه از آن بهرهمند شدهاند. وی در توضیح بیشتر این سیاست اعلام کرد:
مقرر شده بود که همه صادرکنندگان ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند ولی ما درخواست کردهایم که هم، مدتزمان صادرکنندگان صنایعدستی از ۲ ماه به ۸ ماه افزایش یابد و هم اینکه، این دوستان ملزم به ارائه ارز در سامانه نیما نباشند. مکاتبات لازم با معاون محترم رئیسجمهور انجام شده و نظر به عنایت ویژهای که ایشان به صنایعدستی دارند امیدواریم که موانع فراروی هنرمندان این حوزه، بیشازپیش برداشته شود.
ارسال نظر