|
کدخبر: 152666

اظهارات جنجالی پدر داماد روحانی درباره واردات موز

پدر داماد رئیس‌جمهوری به دفاع از خود در برابر شایعه «سلطان موز» بودنش پرداخت.

فروشندگان دلیل گرانی موز را کمبود عرضه اعلام می‌کنند و می‌گویند جنس کم است و قیمت را بالا می‌برند. از طرفی هزینه کارگر در میدان میوه و تره‌بار را هم خریدار باید بپردازد که باعث افزایش قیمت تمام شده جنس برای فروشنده می‌شود. اما «محمدحسین بهشتی» پدر داماد رئیس جمهوری چه می‌گوید؟ او که امروز در معرض اتهام و انگ سوءاستفاده از مقام حسن روحانی برای محدودیت واردات موز توسط همه مشتاقان واردات این میوه قرار گرفته است، چه باوری دارد؟

او در این رابطه می‌گوید: بر اساس تصویب هیئت وزیران، واردات موز در ازای صادرات یک و نیم برابری سیب یا سایر اقلام و مقادیر مشخص شده امکان‌پذیر است؛ لذا به طور مثال، ارز مورد نیاز برای واردات موز از ارز حاصل از یک‌ونیم برابر سیب صادر شده تامین می‌شود تا نه تنها بار ارزی بر کشور تحمیل نکند، بلکه از باغداران و فروش محصولات آن‌ها نیز حمایت گردد.

وی با بیان اینکه با بیش از ۴۵ سال سابقه در صادرات و واردات میوه و سبزیجات، جزو نخستین واردکنندگان موز به کشور بوده و متعاقباً ارز دریافتی در هر مرحله را مطابق تعهد خود جهت واردات موز استفاده کرده تصریح می‌کند: مجموعه تحت نظارت وی با حدود نیم‌قرن فعالیت و با صادرات سالانه بیش از ۵۰ هزار تن میوه به خارج از کشور، موجبات اشتغالزایی و ارز‌آوری قابل‌توجهی را در زمینه محصولات کشاورزی و باغداری برای کشور فراهم کرده است.

بهشتی با بیان اینکه بر اساس قانون کلیه واردکنندگان میوه باید مجوز‌های لازم از وزارتخانه‌های سه‌گانه صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و امور اقتصادی و دارایی را کسب کرده باشند که این مراحل دارای ضوابط و نظارت‌های خاص خود است و واردکنندگان موز از آن مستثنی نیستند، تاکید می‌کند: بنده از پیش از انقلاب در بازار میوه فعال بودم. در واقع کارت بازرگانی بنده در سال ۱۳۴۵ صادر شده است. آن زمان هم بنده یکی از افراد مطرح در صنف خودم بودم و به قولی دستمان به دهنمان می‌رسید. کار بنده از ابتدا همین بارفروشی بوده و دو سال نیز اجاره‌داری دشت مغان را انجام داده‌ام.

ممانعت از واردات توسط مشتاقان

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در رابطه با پیامد نسبت خویشاوندی و سابقه آشنایی‌اش با رئیس جمهوری و شایعه ممانعت از واردات توسط مشتاقان واردات موز می‌گوید: «پسر من داماد آقای روحانی است و سابقه دوستی و رفاقت من و آقای روحانی نیز بسیار قدیمی است، بنده با رئیس‌جمهوری از سال ۱۳۵۸ دوست هستیم. فرزندان ما نیز در سال ۱۳۷۰ ازدواج کردند. اما اگر بنا بود سوءاستفاده از این موقعیت شده باشد باید در آن سال‌ها رخ داده بود؛ کما اینکه هر ۴ فرزند من پزشک هستند و با وجود این نسبت فامیلی، هیچگاه تمایلی به حضور در یک ارگان دولتی یا استفاده از امتیازی خارج از آنچه در توان ذاتی خانوادگی ما از پیش از انقلاب وجود داشته، نداشته‌ایم.

این بازرگان پیشکسوت میوه در کشورمان با بیان اینکه مدعیان خارج از چارچوب اخلاق و انصاف و متاثر از جو سیاسی در کشور به آسانی و بدون هیچ مدرکی انگ رانت‌خواری می‌زنند تصریح می‌کند: در واقع آن‌ها به این پرسش نیز پاسخ نمی‌دهند که آیا تمام گرانی‌های رخ داده در سال‌های گذشته یا امروز هم تقصیر وارد نشدن آزادانه موز بدون رعایت پیش‌شرط قانونی صادرات سیب در قبال واردات آن است؟! کما اینکه این شیفتگان واردات موز چرا در موعد خود مبادرت به صادرات سیب مازاد باغداران عزیز کشورمان نکرده‌اند تا امروز هیچ منع قانونی نداشته باشند؟!

وی با بیان اینکه حجم انبوهی از موز‌های وارداتی بدون رعایت این شرط از اکوادور به ترکیه آورده شده و حال که در پشت گمرک مانده و بیش از ۱۰ روز است که امکان ورود نیافته است؛ دست به دامن جوسازی از طریق گرانی رخ داده ناشی از این محدودیت شده اند.

بهشتی با بیان اینکه صادرات سیب از سردخانه‌های کشور در حال حاضر نیز وجود ندارد تاکید می‌کند: در هر حال این قانون با هدف حمایت از باغداران تولیدکننده سیب که کشاورزان همین آب و خاک هستند تدوین شده، وگرنه ما واردکنندگان موز هیچ‌گاه مشکلی در واردات نداشتیم که چنین قانونی را شخصا نوشته باشیم.

وی با بیان اینکه آن‌ها که غیرمسئولانه و بدون اطلاعات مردم را گمراه می‌کنند، می‌گوید: خواهش من این است که اگر کسی می‎داند من از رانت استفاده کرده‌ام، مدرکش را به قوه قضائیه اعلام کند تا بدون هیچ اغماضی به آن رسیدگی شود.

بهشتی با بیان اینکه واردکنندگان موز، سیب را در مقطع زمانی صادرات کیلویی ۳۰ هزار تومان صادر کرده‌اند و در آن هنگام نیز موز کیلویی ۲۰ هزار تومان بوده است می‌گوید: «در حالی به من برچسب سلطان موز می‌زنند که در هفته در نهایت ۵ تریلی واردات موز دارم که از هفته آینده دیگر ندارم.»

منبع: آفتاب یزد

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها