|
کدخبر: 145963 سهیل فرزین

رییس اتاق سمنان در گفتگو با گسترش نیوز مطرح کرد:

اقدامی برای کاهش ریسک انتقال ارز توسط صرافی ها

جمعه ای گفت: اگر صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را بازنگردانند عملا امکان ادامه فعالیت نخواهند داشت.

تجارت اقدامی برای کاهش ریسک انتقال ارز توسط صرافی ها

در تمام کشورهای دنیا در مقابل صادرات، مفهوم واردات نیز تعریف شده است. بنا به عقیده کارشناسان در چند ماه گذشته مسیر تجارت ما به جاده یکطرفه صادرات تبدیل شده و واردات نقش بسیار کمرنگی در تجارت کشور دارد. از همین جهت بسیاری از تجار با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند.

در دنیا چهار روش برای بازگشت ارز حاصل از صادرات تعریف شده است که یکی از این روش ها صرافی ها هستند. در برخی کشورها مانند افغانستان، عراق، آذربایجان و... می توان انتقال ارز را از طریق صرافی ها انجام داد. کلمه صرافی به این معنی است که صادر‌کننده ارز مبدا مانند لیر، دینار و غیره را به صرافی داخلی تحویل می‌ دهد و صرافی نیز در مقابل آن ارز، ریال کشور را به آنها پرداخت می کند. اما این روش ریسک های مخصوص به خود را دارد.

خبرنگار سرویس تجارت گسترش نیوز در همین رابطه گفتگویی را با علی اصغر جمعه ای رییس اتاق بازگانی سمنان ترتیب داده و نظر وی را در این خصوص جویا شده که در ادامه مطالعه خواهید کرد.

با گسترش نیوز همراه باشید:

جمعه ای در ابتدای این گفتگو اظهار داشت: به عقیده من بانک مرکزی با سیاست های اشتباه خود از همان ابتدا در خصوص مسائل ارزی صادرکنندگان تصمیم پخته ای را اتخاذ نکرد. این موضوع در ادامه و در گذر زمان مشکلات و چالش های زیادی را در مسیر فعالان تجاری و صادرکنندگان ما ایجاد کرد.

علی-اصغر-جمعه-ای

وی افزود: هر چند که ما معتقدیم ارز حاصل از صادرات حتما باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردد. اما نکته ای که وجود دارد این است که دولت و بانک مرکزی در وهله نخست باید مکانیسم بازگشت این ارز به کشور را تعیین و فراهم کنند. زمانی که خود دولت ارز حاصل از صادرات در پروژه های مختلف مانند صادرات نفت،‌ میعانات گازی و غیره را نمی تواند به کشور بازگرداند چگونه انتظار دارد که صادرکننده کشور با وجود تمام موانع موجود ارز صادراتی خود را در کمترین زمان ممکن به کشور بازگرداند؟ اگر صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را بازنگردانند عملا امکان ادامه فعالیت نخواهند داشت و این امری اجتناب ناپذیر است. بنابراین این ارز به طور غیرمستقیم وارد چرخه اقتصادی کشور می شود. حال که خود دولت با روش های مختلف مانند تهاتر و... قادر به بازگرداندن ارز صادراتی خود نیست به صادرکنندگان بگوید که با چه مکانیسمی ارز خود را به سامانه نیما ارائه دهند؟

برهم خوردن نظم بازار ارز

رییس اتاق بازرگانی سمنان همچنین گفت: امروزه اکثر صادرکنندگان ارز مورد نیاز خود برای ارائه به سامانه نیما را از بازار آزاد تهیه می کنند که همین موضوع نیز موجب برهم خوردن نظم بازار ارز می شود. بعضی از صادرکنندگان نیز به طور چمدانی اقدام به انتقال دلار به کشور می کنند. برخی از آن ها نیز با قبول ریسک بالا از طریق صرافی هایی که به طور قطع مورد اعتماد نیستند اقدام به بازگرداندن ارز صادراتی خود می کنند. در این خصوص بانک مرکزی تا کنون حتی یک صراف در کشور های همسایه به عنوان صراف مورد اعتماد معرفی نکرده است و صادرکنندگان از همین جهت مجبور به پذیرش ریسک هستند. درهفته های گذشته دولت در صدد ایجاد تسهیلاتی در روند صادرات کشور بود که مجددا بخشنامه بانک مرکزی این روند را با چالش مواجه کرد.  به عقیده من اگر بانک مرکزی در تصمیم گیری های خود نظر فعالان این حوزه را نیز مد نظر قرار می داد شاهد ایجاد وضعیت کنونی نبودیم و کاهش چشمگیر صادرات کشور اتفاق نمی افتاد.

وی در پایان به افزایش قیمت دلار در چند ماه گذشته اشاره کرد و گفت: متاسفانه سیاست های غلط بانک مرکزی موجب شد که صادرکنندگان  ما نتوانند از فرصت پیش آمده بهره کافی و وافی را ببرند و صادرات خود را افزایش دهند. بانک مرکزی باید بر اساس واقعیت ها پیش برود و با استفاده از نظرات کارشناسی فعالان بخش خصوصی تصمیماتی منطقی و درست اتخاذ کند تا در آینده ای نزدیک شاهد بهبود اوضاع صادرات و تجارت کشور باشیم.

 

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها