|
کدخبر: 203688

وحشت عمومی از کمبود سوخت

کمبود ذخایر سوخت در بیشتر پمپ‌بنزین‌های انگلیس که در روزهای اخیر به دلیل فقدان رانندگان کامیون تشدید شده باعث وحشت عمومی و تشکیل صف‌های طولانی مقابل جایگاه‌های سوخت در این کشور شده است.

از لیدز تا کمبریج‌شایر، کنت، تانبرج و لندن گزارش‌ها از تشکیل صف‌های چند ده متری مقابل پمپ بنزین‌ ها و ترفیک‌های سنگین و راه‌بندان حکایت دارد. مشاهده این وضعیت سایر رانندگان را نیز نگران و به وحشت انداخته و باعث تشدید بحران شده است.

دولت محافظه کار بوریس جانسون به رغم چند ماه مقاومت، سرانجام مذاکرات درباره اعطای گواهی کار اضطراری به رانندگان اروپایی وسایل نقلیه سنگین را که پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپا اجازه کار در انگلیس ندارند، آغاز کرده است. بسیاری از رانندگان انگلیسی به دلیل ابتلا به کرونا در قرنطینه به‌سر می‌برند.

دولت متهم است که برای جلوگیری از بروز وضع موجود پیش‌بینی لازم را صورت نداده و حتی احتمال می‌رود که فروش سوخت در روزهای آینده سهمیه‌بندی شود. «گرنت شپس» وزیر حمل‌ونقل انگلیس به مردم اطمینان داده که مشکل کمبود سوخت در کشور وجود ندارد و آن‌ها باید به خرید عادی خود ادامه دهند.

اما تداوم اضطراب و وحشت مردم، دولت را به فکر مسیر میان‌بر یعنی صدور ویزای کار موقت برای رانندگان اروپایی انداخته تا بتواند هرچه سریع‌تر اوضاع را کنترل کند. گفته می‌شود که بیشتر وزرا از جمله «جورج یوتیس» وزیر محیط زیست انگلیس معتقدند که باید دستمزد رانندگان انگلیسی را افزایش داد تا به جای به‌کارگیری نیروی خارجی، رغبت بیشتری در داخل ایجاد شود. اما بنظر می رسد که بحرانی شدن اوضاع باعث تغییر لحن و عقب نشینی پیروان این مکتب فکر شده است.

با توجه به اینکه صاحبان مشاغل و صنف باربری انگلیس از مدت‌ها پیش خواستار اجرای چنین طرحی بوده و زنگ خطر را در این زمینه به صدا درآورده بودند، منتقدان می‌پرسند که چرا دولت با چند ماه تعلل دست به چنین اقدامی زده است.

دیروز غول نفتی بریتیش پترولیوم و شرکت آمریکایی اسو اعلام کردند که شماری از پمپ بنزین‌ های خود را به دلیل تبعات ناشی از کمبود راننده کامیون در انگلیس تعطیل کرده‌اند. سایر جایگاه‌های سوخت در این کشور نیز با کمبود جدی ذخایر بنزین و گازوئیل مواجه هستند.

یک سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس با بیان این ادعا که سایر کشورهای اروپایی نیز با مشکل مشابه مواجه هستند از مردم خواست تا وحشت نکرده و به خرید عادی سوخت ادامه دهند. این سخنگو با این حال افزود: ما چالشی را که صنعت انرژی با آن مواجه است درک می‌کنیم و در این راستا گام‌هایی را برداشته‌ایم.

دیشب انجمن خرده‌فروشان بنزین به مردم انگلیس توصیه کرد که در مواجهه با وضع موجود و احتمال تعطیلی بیشتر جایگاه‌های سوخت، یک چهارم باک خود را پـُر نگه دارند. کارشناسان نگرانند که تبعات کمبود رانندگان کامیون باعث ایجاد اخلال در توزیع مواد غذایی در انگلیس شود.

مدیر کنسرسیوم خرده فروشان انگلیس هشدار داده که برای جلوگیری از بروز بحران در ایام کریسمس فقط ۱۰ زمان باقیست. «اندرو اوپی» گفته است: بدون رانندگان کامیون ما قادر به جابه‌جایی کالا از مزارع به انبارها نیستیم. اگر ظرف ۱۰ روز آینده این کمبود جایگزین نشود، بروز اختلال در ایام کریسمس اجتناب ناپذیر خواهد بود.

این درحالیست که اتحادیه رانندگان کامیون انگلیس اعلام کرده که برای جبران تبعات ناشی از خروج این کشور از اتحادیه اروپا در کنار همه‌گیری کرونا به ۹۰ هزار راننده نیاز دارد. نمایندگان مجلس از دولت خواسته‌اند تا برای کنترل اوضاع ارتش را وارد عمل کند.

منبع: ایرنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها