افزایش دام و کاهش مصرف گوشت در کشور
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام ایران کاهش ۶۰ تا ۶۵ درصدی مصرف گوشت و همچنین افزایش چشمگیر جمعیت دام سبک و سنگین کشور را از جمله مهمترین معضلات فعلی صنعت دامداری کشور میداند.
گسترشنیوز: منصور پوریان گفت: با تعطیل شدن بسیاری از واحدهای پرمصرف محصولات پروتئینی، دچار رکود وحشتناکی شدهایم به طوری که میزان مصرف گوشت ۶۰ تا ۶۵ درصدکاهش یافته و تنها مصرف خانگی باقی مانده است.
پوریان افزود: از سوی دیگر سال گذشته ما با افزایش تولید دام در واحدهای پرواربندی روبه رو بودیم و امسال نیز دام سبک به این معضل اضافه شده است؛ به این معنا که به گفته سازمان آمار، در دوره زمستان جمعیت دام سبک مان به ۶۵ میلیون راس رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بهار در تولید دام سبک به عنوان پایه تولید محسوب میشود و بیشتر دامها در بهار زایش میکنند جمعیت عظیمی در حال اضافه شدن به جمعیت فعلی است. این در حالی است که طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی، جمعیت دام سبک مان باید به ۶۰ میلیون راس برسد و بیش ازاین مراتع و اماکن تحمل چنین جمعیتی را ندارد.
پوریان تصریح کرد: از طرف دیگر دولت نیز به طور پیوسته گوشت ۴۰ هزار تومانی را به بازار تزریق میکند، در نتیجه شرایط برای دامداران غیرقابل تحمل شده است.
وی با بیان اینکه کرونا تاثیر صددرصدی برکار ما داشته است، افزود: به خصوص در حوزه بازاری کار یعنی در حوزه تولید افزایش داشتیم بنابراین انتظار میرود سریعا اقداماتی همچون خرید تضمینی و صادرات صورت بگیرد.
۶۵ میلیون راس دام سبک، ۱۱ میلیون راس گوساله پرواری، ۲۲۰ هزار راس گاومیش و ۲۵ هزار نفر شتر؛ جدیدترین آمار دام کشور
امارهای خوب اما بد!
رئیس شورای تامینکنندگان دام کشور با تاکید بر اینکه درحالحاضر با افزایش جمعیت دام روبه رو هستیم گفت: تا اواخر زمستان، جمعیت دامی سبک به ۶۵ میلیون راس رسیده و با تولید در بهار صد درصد به ۷۵ میلیون راس نیز میرسد.
پوریان افزود: همچنین جمعیت دام سنگین در بخش گوساله پرواری کشور ۱۰ میلیون راس بوده است که با توجه به تولید سال گذشته، الان جمعیت دامی کشور در این بخش به حدود ۱۱ میلیون راس رسیده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در طی دو-سه سال گذشته در بخش گاومیش نیز افزایش تولید داشتهایم و الان حدود ۲۲۰ هزار راس گاومیش در کشور داریم که این افزایش جمعیت روی شیر و گوشت تاثیر دارد، در حالی که در گذشته این آمار بسیار کم بوده است.
پوریان خاطر نشان کرد: جالب است بدانید در بخش شتر نیز جمعیت دامها از ۲۵ هزار نفر در حال عبور کردن است.
این فعال بخش دامداری در پایان درخصوص وجود بیماری در دامها نیز گفت: خوشبختانه تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر وجود بیماری دامی بهدست ما نرسیده است و این نشان میدهد که سازمان دامپزشکی کشور و واحدهای مستقر در استانها و شهرستانها به خوبی نظارت داشتهاند و یکی از دلایل زایش خوب دامها و افزایش جمعیت دامها همین موضوع بوده است.
عدم تخصیص ارز برای تامین نهادهها از سوی بانک مرکزی
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران نیز به خبرنگار بازار گفت: مشکل فعلی ما در بحث تامین نهاده است که بانک مرکزی ارز تخصیص نمیدهد و در حالی که بار در بنادر تخلیه شده است به دلیل عدم تخصیص ارز، ترخیص نمیشود.
سید احمد مقدسی افزود: درحالحاضر به دلیل اینکه ما تحریم هستیم و نمیتوانیم پول جابهجا کنیم ستاد تنظیم بازار نرخ نهادهها را افزایش داده است بنابراین امروز از نظر نرخ و میزان موجود نهاده هایی همچون ذرت، جو و سویا مشکل داریم.
مقدسی تصریح کرد: مشکل بعدی ما نیز این است که دچار مازاد تولید شدهایم. به طوری که در بخش گوساله نر دچار مازاد شدهایم و هیچ خریداری ندارد و اجازه صادرات هم به ما نمیدهند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر بر اساس آمار اعلامی، کل میزان مصرف گوشت در کشور ۹۰۰ هزار تن است که با توجه به میزان تولید داخلی که ۸۸۰ هزار تن است قائدتا بایستی ۲۰ هزار تن گوشت باید وارد شود. اما در سال ۹۸، بالغ بر ۱۳۰ هزار تن گوشت وارد شده است.
مقدسی اظهارکرد: علاوه بر موارد ذکر شده مشکل بعدی این است که صادرات ما را نیز ممنوع کردهاند و حال دام روی دست ما مانده است. در حالی که صادرات آن میتواند برای ما ارز آوری نیز داشته باشد.
منبع: بازار
ارسال نظر