|

در گفتگوی گسترش‌نیوز با رئیس اتحادیه مهمانپذیران تهران مطرح شد:

صاحب ملک‌ها پول این دو ماه را نگیرند

رئیس اتحادیه مهمانپذیران تهران: این صنف واقعاً متضرر شده است. صنف ما اشتغال‌زاست اما هنگام مراجعه به سازمان‌های تامین اجتماعی و بیمه با کوهی از سوالات مواجه می‌شویم. ادارات مالیات، تامین اجتماعی و بانک‌ها می‌توانند از ما حمایت واقعی به عمل آورند.

گسترش‌نیوز: هتل‌ها، مهمان‌پذیران و اقامتگاه‌ها جز اصنافی هستند که در چند ماه اخیر به واسطه کرونا دچار بیشترین ضرر و زیان شده‌اند. می‌توان گفت که ضربه وارد شده در تاریخ این قبیل اصناف، کم‌سابقه یا حتی بی‌سابقه بوده است. برای بررسی بیشتر این موضوع و ابعاد مختلف آن با رئیس اتحادیه مهمانپذیران به گفتگو نشستیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

shahrokhmohamadzade (2).JPG

توان برآورده کردن خواسته‌ها را نداریم

شاهرخ محمدزاده، رئیس اتحادیه مهمانپذیران تهران در ارتباط با حجم آسیب وارده شده اظهار داشت: «این کسب‌وکار حدود دو ماه است که در تعطیلی به سر می‌برد. ستاد ملی مقابله با کرونا، اداره اماکن، و چند اداره و سازمان دیگر بدون آنکه نظر ما را جویا شوند اقدام به تعطیلی همه واحدها کرده‌اند. تصمیم‌گیری در ارتباط با این موضوع در اختیار ستاد مقابله با کرونا است اما چرا اصناف را در جریان تصمیمات خود قرار نمی‌دهند؟ ما همراه و یاور هستیم اما چه‌خوب بود که ما را در جریان دلایل تعطیلی قرار می‌دادند. اکنون هم هنگام مراجعه به سامانه وزارت بهداشت متوجه می‌شویم که در آنجا قید شده که باید با شرکت‌های سمپاشی و ضدعفونی‌کننده قرارداد ببندیم. سوال من این است، همکارانی که این‌همه بیکار مانده‌اند با چه پولی می‌توانند کار خواسته‌شده را انجام دهند؟ ادارات مالیات و تامین اجتماعی هم اصلاً به تعطیلی دوماهه توجه ندارند. سیستم مالیاتی سخت‌گیرانه است و از عهده برآوردن خواسته‌های آن برنمی‌آییم. مدام از مساعدت و همکاری با اصناف حرف زده می‌شود اما در عمل طوری عمل می‌شود که نتوانیم خواسته‌ها را به انجام رسانیم».

لازم به ذکر است که با بروز بیماری کرونا، دولتمردان به وفور درباره حمایت از اصناف سخن گفتند اما گفتگوی ما با روسای بسیاری از اتحادیه‌ها و نیز رئیس اتاق اصناف تهران نشان می‌دهد که اکثر آنها از نحوه حمایت‌ها راضی نیستند.

حمایت یعنی تسهیل کردن

رئیس اتحادیه مهمانپذیران در این رابطه اظهار داشت: «صنف ما اشتغال‌زاست اما هنگام مراجعه به سازمان‌های تامین اجتماعی و بیمه با کوهی از سوالات مواجه می‌شویم. این سنگ‌اندازی است نه کمک کردن. معنای واقعی کمک کردن، تسهیل کردن است. چرا تبلیغات غیرواقعی می‌شود؟ تامین اجتماعی می‌تواند سه ماه از کارفرمایان بابت بیمه پرسنل، هزینه‌ای اخذ نکند. دولت می‌تواند در این سه ماه هزینه بیمه را تقبل کند. اداره مالیات هم می‌تواند فرصت دهد. در این شرایط همه این ادارات به کسبه فشار می‌آورند. کاسب به بانک بدهکار است و انتظار هم ندارد که بدهی او بخشیده شود ولی در این شرایط دشوار چرا به آنها فرصت داده نمی‌شود؟ مگر با چهار ماه فرصت دادن چه اتفاقی برای نظام بانکی می‌افتد؟ این صنف واقعاً متضرر شده است. بسیاری از واحدها اجاره‌ای هستند. چه اشکال دارد اگر صاحب‌ملک‌ها در ازای این دو سه ماه تعطیلی از صاحبان کسب‌وکارها اجاره نگیرند؟ کاسبی که در این مدت طولانی هیچ درآمدی نداشته چطور می‌تواند اجاره خود را بپردازد؟

ادارات تجدیدنظر کنند

وی در ادامه افزود: «واقعاً همکاری کرده‌ایم اما متاسفانه دولت هیچ کاری برای ما نکرده است. چه‌خوب است درباره حمایت وعده داده شده جلساتی برگزار شود تا اهالی صنفی بتوانند به‌صورت رودرو نظر خود را بیان کنند. اگر حق با ما نبود می‌پذیریم ولی اگر حق با ما بود آنها هم بپذیرند و به شعار حمایت، عمل کنند. شعار دادن ما را به جایی نمی‌رساند. در ارتباط با زمان بازگشایی هم هیچ اطلاعاتی به ما ارائه نمی‌شود. همان‌طور که گفتم ما هم فکر می‌کنیم که فعلاً سلامتی مردم کشورمان از هر چیز دیگری مهم‌تر است اما دولتمردان باید درخصوص فعالیت‌های صنفی و زمان دقیق یا تقریبی بازگشایی‌ها شفاف باشند تا ما از این سردرگمی خارج شویم. ما یک صنعت و کسب‌وکار هستیم و دنبال درآمدزایی هستیم ولی واقعاً این قشر زحمتکش و اشتغال آفرین است. این شکل تعامل با این صنف درست نیست. از مقامات ادارات گفته‌شده می‌خواهم در رویه خود تجدیدنظر کنند تا مسیر برای اصناف مختلف فراهم شود. ما دنبال حمایت نقدی نیستیم ولی امکان حمایت غیرنقدی و موثر وجود دارد».

کدخبر: 93475

ارسال نظر