|

سیگار خزانه دولت را لبریز کرد

در سال ۱۴۰۳، درآمد دولت از محل مالیات‌های غیرمستقیم به بیش از ۴۲۸ هزار میلیارد تومان رسید؛ عددی چشمگیر که نشان از تکیه بیشتر سیاست‌های مالیاتی بر پایه‌های مصرفی همچون مالیات بر ارزش افزوده، خودرو، سیگار و عوارض خروج از کشور دارد. طبق داده‌های رسمی، ۳۵ درصد کل درآمد مالیاتی کشور از مالیات‌های غیرمستقیم تأمین شده و سهم ارزش افزوده در این میان، نقش اصلی را ایفا کرده است.

اقتصاد

طبق بررسی داده‌های مربوط به وصول مالیات‌ها در سال ۱۴۰۳، در مجموع ۴۲۸.۵ هزار میلیارد تومان از محل مالیات غیرمستقیم که عمده آن شامل مالیات بر ارزش افزوده است وصول شده است.

براین‌اساس در ۱۲ماهه ۱۴۰۳، حدود ۳۲۹ هزار میلیارد تومان از محل ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده که به‌روی کالاها و خدمات مشمول محاسبه می‌شود، وصول شده است، از این رقم یک درصد مربوط به ۱ درصد مالیات ارزش افزوده مصوب قانون ۱۴۰۰ بوده است.

سهم ۳۵درصدی مالیات غیرمستقیم در کل درآمدهای مالیاتی

با توجه به رقم کل وصولی مالیات‌ها در سال گذشته که برابر ۱۲۲۹ هزار میلیارد تومان بوده است، سهم مالیات‌های غیرمستقیم از کل مالیات وصولی در ۱۴۰۳ برابر حدود ۳۵ درصد بوده است.

وصول ۲هزار میلیارد تومان از محل عوارض خروج از کشور

با توجه به جزئیات مالیات‌های غیرمستقیم وصول‌شده، در سال ۱۴۰۳، ۲.۴ هزار میلیارد تومان مالیات و عوارض خروج از کشور از مسافران دریافت شده است.

مالیات خودرویی به ۳۵هزار میلیارد رسید

همچنین در مجموع حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان از محل پایه‌های مالیاتی مربوط به خودرو وصول شده است، از این رقم سهم مالیات بر نقل و انتقالات خودرو برابر ۲۱.۷ هزار میلیارد تومان و مالیات شماره‌گذاری خودرو برابر ۱۳.۶ هزار میلیارد تومان بوده است.

مالیات

سهم ۱۳هزارمیلیاردتومانی سیگار در مالیات‌های وصولی

کنار موارد ذکرشده و با توجه به جدول فوق، ۱۳.۱ هزار میلیارد تومان از محل مالیات سیگار وصول شده که سهم مالیات بر فروش آن ۸.۱ هزار میلیارد تومان و سهم مالیات بر مصرف سیگار برابر ۵ هزار میلیارد تومان بوده است.

لازم به ذکر است؛ یکی از نکات مهمی که در خصوص مالیات ارزش افزوده وجود دارد، ظرفیت گسترش آن براساس قوانین مالیاتی جدیدی است که اخیراً به تصویب رسیده است، در حقیقت این امکان وجود دارد که با گسترش فراخوان‌های مالیات بر ارزش افزوده بر دایره شمول و درآمد این پایه مالیاتی که نوعی مالیات بر مصرف است، افزوده شود.

در صورتی که بتوان نقش مالیات بر درآمد را در سبد مالیاتی کشور تقویت کرد، در طرف مقابل امکان کاهش مالیات‌های مستقیم به‌ویژه مالیات بر تولید افزایش پیدا می‌کند.

منبع: تسنیم
کدخبر: 351755 امیر خیرخواهان

ارسال نظر