خوش به حال متقاضیان نهضت ملی مسکن شد
متقاضیان نهضت ملی مسکن با مجموعهای از دغدغهها و نگرانیهای جدی مواجهاند که برخی از آنها ریشه در ساختارهای اجرایی دارد و برخی دیگر ناشی از شرایط اقتصادی کشور است. یکی از مهمترین این دغدغهها، ابهام در زمان تحویل واحدهاست؛ بسیاری از ثبتنامکنندگان با وجود پرداخت آورده اولیه، هنوز چشمانتظار آغاز یا تکمیل عملیات اجرایی پروژهها هستند و نمیدانند چه زمانی صاحبخانه خواهند شد.

دغدغهی بعدی متقاضیان نهضت ملی مسکن، افزایش مداوم هزینههای ساخت و آوردههای مالی است. با تورم ساختوساز، نرخ مصالح، دستمزد و نوسانات ارزی، هزینههای تمامشده واحدها روزبهروز بالاتر میرود و همین مسأله فشار مالی زیادی به خانوارهایی وارد کرده که اغلب از دهکهای متوسط و پایین جامعه هستند.
بیثباتی در وعدهها و تصمیمات اجرایی نیز باعث بیاعتمادی برخی متقاضیان شده است. تغییرات مکرر در اولویتبندیها، تأخیر در تخصیص زمین یا تسهیلات بانکی، و نبود اطلاعرسانی شفاف، فرآیند را برای مردم پیچیده کرده و حس بلاتکلیفی را تشدید میکند.
از سوی دیگر، برخی متقاضیان نگرانند واحدهایی که در مناطق دورافتاده یا فاقد زیرساخت ساخته میشوند، در آینده کارایی سکونتی نداشته باشند. نبود دسترسی مناسب به خدمات شهری، حملونقل عمومی، مدرسه، مراکز درمانی و... ممکن است این واحدها را به سکونتگاههایی صرفاً اسمی تبدیل کند.
در کنار همه این مسائل، موانع بانکی نیز موضوع مهمی است. بسیاری از متقاضیان از سختگیریهای بانکها برای پرداخت وام گلایهمندند. شرط داشتن ضامن، سقف پایین تسهیلات نسبت به هزینههای ساخت، و کندی فرآیند پرداخت وام، همه از عواملی است که اجرای این طرح را برای بسیاری دشوار کرده است.
در مجموع، مسکن ملی با آنکه به عنوان راهکاری برای خانهدار کردن اقشار فاقد مسکن مطرح شده، اما تا زمانی که دغدغههای یادشده به صورت ساختاری و شفاف برطرف نشوند، نمیتواند بهطور کامل اعتماد و مشارکت مردم را جلب کند.
از آغاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن تا پایان فروردینماه ۱۴۰۴، بانک مسکن موفق به انعقاد قرارداد ساخت ۳۸۰ هزار و ۴۸۲ واحد مسکونی در قالب ۵۷ هزار و ۱۵۴ پروژه شد.
اعتباری که برای این پروژهها در نظر گرفته شده، افزون بر ۱۷۷ هزار و ۱۰۴ میلیارد تومان است.
در همین بازه زمانی، ۴۷۳ هزار و ۸۴۴ واحد مسکونی در قالب ۸۵ هزار و ۷۷۴ پروژه از سوی نهادهایی نظیر اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، قرارگاه امام حسن (ع)، وزارتخانههای آموزشوپرورش و جهاد کشاورزی، سازمان صداوسیما، اتاق تعاون ایران، سازمان همیاری شهرداریها، صندوق مسکن و همچنین خودمالکان شهری و روستایی به بانک مسکن معرفی شده است که حدود ۲۸ درصد از این واحدها به خودمالکان اختصاص دارد.
تا پایان فروردینماه ۱۴۰۴، بانک مسکن در مجموع ۱۲۵ هزار و ۴۵۹ میلیارد تومان سهمالشرکه را برای ساخت ۳۷۳ هزار و ۸۹۴ واحد پرداخت کرده و با رعایت ضوابط پرداخت مرحلهای، متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژهها، بیش از ۶۵ درصد از تعهدات خود را اجرایی کرده است.
بر پایه این گزارش، تاکنون ۹۹ هزار و ۴۸۳ واحد از پروژههای نهضت ملی مسکن تحت پوشش بانک مسکن، تکمیل و به مرحله بهرهبرداری و فروش اقساطی رسیدهاند.
سلام من دهک سه هستم مستجر از 1400برای نه ضت مسکن ملی ثبت نام کردم کارگرم دستم خال یه وام هم ندادن بگیرم برای قسط بعدی بریز م ایا به ماخانه تحویل میدن گلبهار مشهد ا لباقی قسطی تسویه کنیم
سلام ما الان دوسال و نیمه چهل میلیون وار یز کردیم اول قرار بود بسازن بعد دویست مت ر زمین بهر پنج نفر دادند گفتند بسازید که بعضی افراد انصراف دادن و دیگه خبری نشده
خب توی این خبرالان دقیقا چی خوشبحال متقا ضیان شده؟
خداازتون نگذره انشالله به فکراجاره نشینان نیستید
کاش دستم میشکست پولمو نمیزاشتم تو مسکن م لی...خدا اول تا اخرشونو لعنت کنه