|
کدخبر: 323272

قیمت مسکن/ بازار مسکن/ بازار

بازار مسکن تحت فشار دلار ۶۰ هزار تومانی / معاملات مسکن متوقف شد!

رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت بازار مسکن در سال ۱۴۰۳ توضیح داد.

اقتصاد بازار مسکن تحت فشار دلار ۶۰ هزار تومانی / معاملات مسکن متوقف شد!

کیانوش گودرزی، با اشاره به وضعیت بازار مسکن و اجاره در سال گذشته، به عنوان رییس اتحادیه مشاوران املاک، اظهار داشت که بازار اجاره تا سال ۱۴۰۲ با شرایط سختی مواجه شد.

وی با اشاره به برنامه‌های انقباضی دولت برای کنترل بازار، افزود: با این حال، با توجه به تورم موجود، می‌توان گفت سال ۱۴۰۲ با همه سختی‌هایش تمام شد و مردم ساکن شدند، هر چند که از نظر طبقه ممکن است پایین‌تر آمده باشند یا از نظر کیفیت، مطلوب‌شان را پیدا نکرده باشند، اما با این حال شرایط به این شکل گذشت.

رییس اتحادیه مشاوران املاک تصریح کرد: اما در سال ۱۴۰۳ شرایط به سیاست‌های دولت برمی‌گردد که چه اتفاقاتی رقم می‌خورد که قیمت‌های ثابتی داشته باشیم و بتوانیم آرامشی را در حوزه مسکن مشاهده کنیم؛ از نظر بازارهای موازی مثل طلا و سکه و دلار و مصالح ساختمانی گرفته که ثبات قیمت‌ها باید وجود داشته باشد تا حقوق و دستمزد کارگر.

گودرزی عنوان کرد: همه این‌ها دست به دست هم می‌دهند و وضعیت قیمت‌ها در سال آینده را رقم می‌زنند. حالا اگر ثبات قیمتی داشته باشیم، می‌توانیم سال ۱۴۰۳ را به شرط آن‌که آمار و اطلاعات‌مان از جامعه و قشر آسیب‌پذیر کافی باشد، پشت سر بگذاریم

وی درباره قیمت مسکن نیز گفت: در اسفندماه معمولا افزایش قیمت نداشتیم، اما تا چند وقت پیش ما مصاحبه می‌کردیم که فروشنده هست و حتی فروشنده حاضر است با توجه به رکود بازار، قیمت را پایین‌تر از حد عرف منطقه بفروشد، ولی یک‌دفعه دلار وقتی از ۵۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان کشیده شد، همان فروشنده‌ها دست نگه داشتند و دیگر فروشنده نبودند و صبر کردند تا ببینند در سال آینده چه اتفاقی می‌افتد.

رییس اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این پرسش که قیمت‌ها در سال ۱۴۰۳ افزایشی است یا کاهشی؟ افزود: ما همه ساله یک تورمی را داریم. حتی اگر دولت بتواند تورم را مهار کند که البته به خیلی مسایل بستگی دارد، کار بزرگی انجام داده است.

گودرزی عنوان کرد: ما همیشه یک افزایش قیمتی را خواهیم داشت، اما امیدواریم در سال آینده با یک سیاست درست و آینده‌نگری در حوزه مسکن، شرایط متفاوت شود.

وی تصریح کرد: ببینید، به طور معمول هر ساله ۲۵ درصد نسبت به سال قبل اجاره‌ها افزایش پیدا می‌کند. تعیین این اعداد و ارقام کار بدی نیست، در همه جای دنیا هم این اتفاق می‌افتد، ولی در ایران بستر آن هنوز فراهم نبوده و ابزار لازم برای این کار مهیا نیست.

رییس اتحادیه مشاوران املاک متذکر شد: نکته این‌جاست که الان با سامانه خودنویسی که راه افتاده، دیگر رصد و نظارت و کنترلی در سطح جامعه باقی نمی‌ماند. یعنی متعاملین، چه مستاجر و چه موجر، خودشان با هر افزایش قیمتی می‌توانند قرارداد بنویسند. در واقع دولت با سامانه‌ای که ایجاد کرده، نظارت و کنترل از دست دولت خارج خواهد شد.

عوامل موثر بر قیمت مسکن

قیمت مسکن تحت تأثیر عدة عوامل مختلف قرار می‌گیرد. برخی از عوامل مهم که بر قیمت مسکن تأثیر می‌گذارند عبارتند از:

۱. عرضه و تقاضا: نسبت عرضه و تقاضا بر بازار مسکن تأثیر زیادی دارد. در صورتی که تقاضا برای مسکن بالا باشد و عرضه کافی نباشد، قیمت‌ها معمولاً افزایش می‌یابد.

۲. شرایط اقتصادی: وضعیت اقتصادی کشور، افزایش یا کاهش درآمد مردم و نرخ بیکاری، تأثیر قابل توجهی بر قیمت مسکن دارد. در شرایط اقتصادی پایدار و رونق، قیمت مسکن معمولاً افزایش می‌یابد.

۳. سیاست‌های دولتی: تصمیمات و سیاست‌های دولت در زمینه مسکن، مانند تسهیلات وام مسکن، معافیت مالیاتی و سیاست‌های تنظیم قیمت، تأثیر به‌سزایی بر قیمت مسکن دارند.

۴. عوامل جغرافیایی: موقعیت جغرافیایی مسکن، نزدیکی به خدمات عمومی مانند مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز خرید، تأثیر قابل توجهی بر قیمت دارد. همچنین، مناطق با مناظر طبیعی زیبا و دسترسی به فضای سبز معمولاً قیمت بالاتری دارند.

۵. توسعه و ساخت و ساز: سطح فعالیت در صنعت ساخت و ساز و توسعه زیرساخت‌ها نیز تأثیر مهمی بر قیمت مسکن دارد. در مناطقی که توسعه عمرانی فعال است، ممکن است قیمت‌ها افزایش یابد.

۶. عوامل سیاسی و امنیتی: عواملی مانند پایداری سیاسی و امنیتی منطقه و کشور، تأثیر قابل توجهی بر قیمت مسکن دارند. در مناطق پایدار و امن، قیمت مسکن معمولاً بالاتر است.

مهم است بدانید که هر بازار مسکن دارای شرایط خاص خود است و عوامل موثر بر قیمت می‌توانند در هر بازار متفاوت باشند.

منبع: عرشه آنلاین

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها