|
کدخبر: 321854

بازار بورس / بازار سهام / قیمت دلار

ناجی بورس از راه رسید / خودروسازان بازار را زنده کردند

سایپا و ایران‌خودرو با اعلام اخبار مثبت خود، بازار سرمایه را به سمت بالا هدایت کردند. این اعلامیه‌ها باعث ایجاد نیاز به نقدینگی در بین شرکت‌ها و تولیدکنندگان شد و برای بانک مرکزی چالش‌هایی را به وجود آورد.

اقتصاد ناجی بورس از راه رسید / خودروسازان بازار را زنده کردند

تاکنون، به بارها درباره اهمیت گروه خودرو در بازار سرمایه صحبت شده است. به خصوص شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا به عنوان لیدرهای سنتی بازار سرمایه شناخته می‌شوند. عملکرد این دو نماد، به خوبی و بدی آنها، می‌تواند تأثیری عمده بر کلیت بازار داشته باشد. به طور کلی، بازار سهام همواره به همراه این دو نماد پیش می‌رود. پیشتر بارها درباره اهمیت موضوع افزایش سرمایه این دو و چگونگی خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون ورشکستگی در بازار توضیح داده‌ شده است.

زیان سنگینی که قیمت‌گذاری دستوری و البته ناکارآمدی خودشان، به این دو شرکت تحمیل کرده است باعث شده هر دو مشمول ماده ۱۴۱ قانون ورشکستگی قرار بگیرند. حال با عبور از پیچ انتخابات، خبرها و‌ توصیه‌ها درباره افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دوشرکت به گوش می‌رسد.

روز قبل نامه‌ای منتشر شد که در آن دیوان محاسبات از وزارت اقتصاد خواستار تسهیل مجوز تجدید ارزیابی دارایی‌های ایران خودرو و سایپا شد.

حال اگر تجدید ارزیابی عملیاتی شود پرونده دریافت تسهیلات این دو شرکت باز خواهد شد.

سیاست مالی انبساطی و سیاست پولی انقباضی عاملی است که به نظر می‌رسد باعث کاهش سهم سرمایه‌گذاری بانکی (اعطای تسهیلات) در کشور شده است.

حجم دلاری نقدینگی بر اساس گزارش آخر  دی‌ماه در کانال ۱۴۰  میلیارد دلاری قرار دارد این رقم کمتر از نصف حجم دلاری نقدینگی در پیش از خروج آمریکا از برجام در سال ۹۶ است.‌ این مقایسه یک نکته با اهمیت از وضعیت اقتصادی را روشن میکند که برخلاف آنچه تصور میشود، پس از خروج آمریکا از برجام و تغییر انتظارات در بازار ارز، اگرچه نقدینگی ریالی افزایش یافته ولی حجم دلاری نقدینگی بسیار محدود شده است.

این اعداد نشان می‌دهد که اهرم انتظارات همین نقدینگی اندک بازار را در این مدت به سمت بازارهای سفته‌بازانه مانند طلا، ارز، مسکن و خودرو و... هدایت کرده‌است. ولی در نقطه مقابل فعالان اقتصادی بخش تولید و صاحب نظران اقتصادی از کمبود شدید نقدینگی در شرکت‌ها و فعالیت‌های تولیدی به عنوان مشکل اصلی بخش تولید کشور سخن می‌گویند.

در چنین شرایطی باید دید که بانک مرکزی با تقاضای انباشته نقدینگی شرکت‌ها چه برخوردی خواهد کرد.  تامین تمام نقدینگی مورد نیاز شرکت‌ها باعث افزایش نقدینگی ریالی خواهد شد و در نقطه مقابل عدم رسیدگی به شرکت‌ها هم کشور را بیشتر به درآمدهای نفتی وابسته کرده و بخش غیر نفتی اقتصاد‌ را ضعیف میکند. در چنین شرایطی مدیریت بانک مرکزی بر بازارها اهمیت پیدا میکند که چطور هم به تقاضای فزاینده نقدینگی شرکت‌ها پاسخ دهد و هم با توجه به تقویت تقاضای سفته‌بازانه در سال‌های اخیر، رشد محدود نقدینگی ریالی را محدود کند.

ربع سکه عقب نشست

درهم امارات در ابتدای کانال ۱۶ هزار تومانی قرار گرفته است و محدوده ۱۶ هزار و ۲۵۰ تومان تا محدوده ۱۶ هزار و ۳۵۰ تومان  سقف تاریخی درهم است.دلار تهران روز قبل از سقف تاریخی خود در استقبال از عرضه ربع سکه توسط بانک مرکزی عقب نشست ولی تتر در معاملات شبانه دوباره بالاتر از دلار تهران قرار گرفت.

عرضه ربع سکه توسط بانک مرکزی بازار ارز و طلا را در روز قبل منفی کرد ولی ربع سکه بیشتر از سایرین کاهش یافت که ناشی از عرضه در مرکز مبادله بود.

منبع: اکو ایران
  • ناشناس ارسالی در

    حلبی خالی بنام ماشین گران قیمت ب مردم قا لب کرده جیب مردم ایران خالی کرده بی شرف میگه بورس را زنده کرده 🤣🤣🤣🤣🤣

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها