|
کدخبر: 320916

فضای مجازی / فیلتر اینترنت

رسمی/ استفاده از فیلترشکن ممنوع شد + جزییات

با توجه به آخرین تصمیم مرکز ملی فضای مجازی، استفاده از ابزارهای فیلترشکن به صورت رسمی ممنوع اعلام شده است. در قبل، فقط فروش فیلترشکن ممنوع بود.

اقتصاد رسمی/ استفاده از فیلترشکن ممنوع شد + جزییات

با توجه به تصمیم مرکز ملی فضای مجازی و اعلام شورای عالی فضای مجازی، استفاده از ابزارهای فیلترشکن همچنین ممنوع شده است. در گذشته، تنها فروش ابزارهای رفع فیلتر ممنوع بود، اما با این تصمیم جدید، استفاده از ابزارهای رفع فیلتر بدون مجوز غیرمجاز شناخته می‌شود.

ضمناً تبلیغ افراد حقوقی نیز در پلتفرم‌های خارجی ممنوع اعلام شده است. همچنین طبق این مصوبه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف شده تا خدمات تحریم‌شکن را برای همه کاربران به صورت رایگان فراهم کند.

در بخشی دیگر از مصوبه جدید مرکز ملی فضای مجازی، ساز و کار حکمرانی‌پذیر در پلتفرم‌های خارجی اشاره شده است. در ادامه مطلب با جزئیات خبر همراه ما باشید.

شورای عالی فضای مجازی مصوبه جدیدی را در شش ماده، برای اجرا ابلاغ کرده است. مهم‌ترین موضوع این مصوبه، ممنوعیت استفاده از ابزارهای فیلترشکن مگر با مجوز قانونی است.

‌تا پیش از این، بر اساس قانون صرفاً خرید و فروش فیلترشکن ممنوع بود نه استفاده از آن.

ممنوعیت-فیلترشکن

نکته قابل توجه دیگر در این مصوبه، اشاره به ساز و کار حکمرانی‌پذیر در پلتفرم‌های خارجی است که به تازگی رئیس مرکز ملی فضای مجازی نیز درباره آن صحبت کرده بود.

در این مصوبه نیز اشاره شده که «تنظیم‌گران بخشی» (احتمالا شرکت‌هایی که توانایی ساخت یک نسخه غیر رسمی یا پوسته از اپلیکیشن‌های فیلتر شده را داشته باشند) باید خدمات و پلتفرم‌های خارجی را شناسایی کرده و امکان فنی برای دسترسی کاربران به «خدمات مفید خارجی در قالب حکمرانی‌پذیر» را آماده کنند.

یکی دیگر از بخش‌های مهم این مصوبه به انتقال تولیدکنندگان محتوا به پلتفرم‌های داخلی برمی‌گردد. وزارت فرهنگ، ارتباطات و اقتصاد موظف شده‌اند ظرف یک ماه طرحی را برای «ترغیب» تولیدکنندگان محتوا در پلتفرم‌های خارجی طراحی کنند تا آن‌ها در پلتفرم‌های داخلی فعالیت کنند.

هدف این است که ۵۰ درصد از تولیدکنندگان محتوای صفحات و کانال‌های پرمخاطب، به پلتفرم‌های داخلی منتقل شوند.

فضای-مجازی

ارائه خدمات تحریم‌شکن

در بند ۵ این مصوبه، وزارت ارتباطات موظف شده است به منظور مقابله با «تحریم‌های ظالمانه خارجی» خدمت «تحریم‌شکن» را به شکل رایگان ارائه کند. همچنین بخش خصوصی نیز می‌تواند برای ارائه این خدمات، مجوز دریافت کند.

دلیل این موضوع، مقابله با تحریم‌های ظالمانه خارجی در حوزه فناوری ذکر شده است. البته وزارت ارتباطات می‌تواند این وظیفه را به شرکت‌های خصوصی برون‌سپاری کند.

شورای-مجازی

تبلیغ اشخاص حقوقی در پلتفرم‌های خارجی ممنوع شد

همچنین شورای عالی فضای مجازی تبلیغ اشخاص حقوقی در پلتفرم‌های خارجی را صراحتاً ممنوع کرده است. وزارت ارشاد با همکاری صداوسیما، فراجا، وزارت اقتصاد و قوه قضائیه مکلف به اجرایی‌سازی و تامین لوازم آن بوده و باید هر ۳ ماه یک بار نتایج را به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کند.

همچنین بر اساس بند یک این مصوبه، وزارت ارشاد باید با همکاری وزارتخانه‌ها اقتصاد و ارتباطات ظرف یک ماه طرحی را برای ترغیب تولیدکنندگان محتوا و کسب‌وکارهای فعال در پلتفرم‌های خارجی به منظور فعالیت آنها، صرفا در پلتفرم‌های داخلی آماده کند و برای تصویب در شورای معین ارائه دهد.

این طرح باید طوری طراحی شود که ظرف ۶ ماه حداقل ۵۰ درصد از تولیدکنندگان محتوای صفحات و کانال‌های پر مخاطب، بستر فعالیت‌شان را از پلتفرم‌های خارجی به پلتفرم‌های داخلی منتقل کنند.

منبع: تکراتو

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها