|
کدخبر: 252914 شهریار خادمی

در گفت‌وگو گسترش نیوز با یک کارشناس بازار سرمایه مطرح شد:

بزرگترین چالش بورس در ۱۴۰۱

نیما آگاهی:چیزی که می تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد بحث تصمیمات نادرست است که در دوسال گذشته نمونه آن را مشاهده کرده ایم و اثرات مخربش را حس کردیم. اکنون بزرگترین چالش بازار بورس در سال ۱۴۰۱ که همان تصمیمات نادرست است را می توان با تجربه از گذشته از بین برد تا اتفاقات سال های گذشته رخ ندهد.

اقتصاد  بزرگترین چالش بورس در ۱۴۰۱

بورس سال ۱۴۰۱ را در حالی آغاز کرده است که بحث مذاکرات اتمی همچنان ادامه دارد، سوالی که مطرح می شود این است که آیا با رسیدن به توافق برجامی و یا عدم توافق چه بلایی برسر بورس می‌آید. برای رسیدن به این سوال با یکی از کارشناسان بازار سرمایه به گفتگو نشستیم. با گسترش نیوز همراه باشید:

آگاهی

تهدیدهای بورس در سال ۱۴۰۱

نیما آگاهی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز در پاسخ به این سوال که تهدیدهای بورس در سال ۱۴۰۱ چه هستند،، اظهار کرد: از نظر تهدیدهای موجود در بازار می توان به بی نظمی در تصمیمات و مدیریت نادرست اشاره کرد که مهمترین خطر و تهدید برای بازارسرمایه است.

وی افزود: اکنون بازار سرمایه توافق برجام را در خود هضم کرده است. یعنی با توجه به فیدبک هایی که داریم می توان گفت که رویکرد بازارسرمایه نسبت به توافق مثبت است و این موضوع را در روند دو هفته اخیر بازار بورس مشاهده می‌کنیم. حتی در صورت عدم توافق، بازار بورس دچار چالش نخواهد شد. زیرا در صورت رخ دادن این اتفاق، احتمالا روند رشد دلار را داریم و همچنین رشد تورم را خواهیم داشت. اینها عاملی است برای رشد بازار سرمایه، هردو رویکرد توافق یا عدم توافق برای بازار سرمایه مثبت خواهد بود. چیزی که می تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد بحث تصمیمات نادرست است که در دوسال گذشته نمونه آن را مشاهده کرده ایم و اثرات مخربش را حس کردیم. اکنون بزرگترین چالش بازار بورس در سال ۱۴۰۱  که همان تصمیمات نادرست است را می توان با تجربه از گذشته از بین برد تا اتفاقات سال های گذشته رخ ندهد.

۱۴۰۱ سالی متفاوت برای دولت

نیما آگاهی در مورد تاثیر اخذ مالیات بر بورس اظهار کرد: مالیات بحث بسیار گسترده ای است. در حال حاضر با رویکرد جدید و شرایط بودجه‌ای دامنه مالیات را نسبت به سال‌های گذشته گسترده‌تر خواهیم داشت و در ارتباط با موضوع اخذ مالیات از حقوقی‌ها از نظر عملیاتی خیلی نمی‌توان استنباط وحشتناکی داشت. اگر حقیقی‌ها و حقوقی‌ها رویکردشان این باشد که سود منطقی‌تری نسبت به بازار سهام به دست می آورند قطعا حتی با اخذ مالیات هم در آن بازار مشارکت خواهند کرد. در صورتی این اتفاق رخ ندهد. قاعدتا هر سرمایه گذاری عاقلی این فضا را انتخاب نخواهد کرد. اما در کلیت می توان گفت مالیات به عنوان یک پارامتر تاثیرگذار نیست. مجموعه مباحث اگر سرمایه گذار را توجیه کند حتی با پذیرش مالیات هم اینکار انجام خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان در پاسخ به این سوال که اکنون بحث بر سر سرمایه گذاری غیر مستقیم است. آیا این نوع سرمایه گذاری مطلوب است، اظهار کرد: بحث سرمایه گذاری غیر مستقیم در عموم کشورهای پیشرفته انجام می شود. اما ما متاسفانه در این موضوع فرهنگ سازی نکرده ایم. اگر بخواهیم در مورد بازار سرمایه آن را به کار ببریم. باید بیان داشت که ابزارهای مختلفی در بازار سهام وجود دارد. اما از نظر حجمی و ضریب نفوذ، قابل توجه نیست که بخواهیم در مورد آن صحبت کنیم. آنچه که در بازار سرمایه ما ملموس است، بخش سهام است که توسط سرمایه گذار خرد وارد شده است و نقش سبد گردانی و صندوق ها در این مورد ضعیف است. اینکه آیا سرمایه گذاری غیر مستقیم گزینه مطلوب ما هست یا خیر باید بیان کرد که سیاست درستی توسط سیاست گذاران این حوزه اعمال نشده است.

آگاهی در پایان در پاسخ به این سوال که تخلیه نقدینگی بورس در سال گذشته آیا بر سهم بورس در تامین مالی دولت و شرکت های بورسی اثرگذار است، اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ رویکرد خیلی متغییری را برای دولت می تواند داشته باشد. اولین نگاه این است که آیا دولت به توافق خوش بین خواهد بود یا خیر، اگر این اتفاق رخ دهد می تواند منابع مالی دولت را تامین کند. نکته دوم این است که دولت چقدر راغب به فروش اوراق است و چقدر این سیاست را دنبال می کند. مادامی که اوراق فروخته شود و اوراق به صورت تکلیفی فروخته شود سمت تقاضا در بازار تضعیف می شود و روند روبه رشد بورس کند خواهد شد.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها