|
کدخبر: 208713

بحران اقتصادی جدید در انتظار خانواده ها؟

طی هر سال گذشته روند سرمایه‌گذاری در افت کرده و کشور دچار استهلاک سرمایه شده است. این اتفاق تبعات نگران‌کننده‌ای در سطح اقتصاد کلان و خرد کشور به همراه دارد و رفاه خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

اقتصاد بحران اقتصادی جدید در انتظار خانواده ها؟

از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون هر سال سرمایه‌گذاری کمتری در کشور شکل گرفته و طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران در سال گذشته رقم منفی ۴٫۷۹ درصد را نشان می‌دهد. با ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در سال ۹۹ کمترین رقم سرمایه‌گذاری در کشور ثبت شده و کاهشی محسوس را نشان می‌دهد.

شکافت سرمایه‌گذاری به حدی است که حتی اگر از امسال سالانه سرمایه‌گذاری در کشور ۱۰ درصد رشد کند، در سال ۱۴۰۶ به ابتدای دهه ۹۰ برمی‌گردد.

کاهش سرمایه‌گذاری در همه‌ی حوزه‌های دهه ۹۰ رخ داده، میزان سرمایه‌گذاری در حوزه ماشین‌آلات به طور میانگین منفی ۷.۳ و در حوزه ساختمان منفی ۳.۶ درصد بوده است.

منتظر چه اتفاقاتی در اقتصاد باشیم؟

سرمایه‌گذاران نه تنها تمایلی به اضافه کردن سرمایه‌شان ندارند بلکه میزانی استهلاک شده را هم جایگزین نمی‌کنند که به گفته یک کارشناس اقتصادی همه این موارد نشان دهنده چشم‌انداز منفی نسبت به آینده است.

کامران ندری می‌گوید: استهلاک سرمایه تاثیر خود را روی کل اقتصاد کشور می‌گذارد، رشد اقتصادی افت می‌کند، افزایش نرخ تورم در آینده و به دنبال آن سطح رفاه جامعه پایین می‌یابد. زیرساخت‌ها تخریب می‌شوند و کشور نمی‌تواند آن را جایگزین کند چون وضعیت اقتصادی اجازه این کار را نمی‌دهد.

دومین اثر عدم سرمایه‌گذاری در نظر او این است که چالش‌های اساسی اقتصاد که از گذشته مانده، بدون راه‌حل باقی می‌ماند. به طور مثال کشور قصد دارد نظام مالیاتی را اصلاح کند یا وضعیت محیط‌زیست را سامان دهد؛ حل این چالش‌ها هزینه دارد ولی منابعی برای آن وجود ندارد. در نهایت مشکلات پیچیده‌تر می‌شود و نارضایتی داخلی افزایش می‌یابد.

به گفته ندری عدم سرمایه‌گذاری جدید خطر مهم دیگر در بعد سیاسی به همراه دارد. با کاهش سرمایه‌گذاری ایران حامیان منطقه‌ای خود را از دست می‌دهد و جسارت کشورهای منطقه بیشتر می‌شود.

این کارشناس اقتصادی در پایان به این موضوع اشاره می‌کند که اگر انتظارات مثبت و نگرانی برطرف شود، این مشکل حل می‌شود.

۴ تهدید برای آینده ایران

در مجموع استهلاک سرمایه‌ای که در ایران رخ داده و هر ساله بیشتر می‌شود که کشور را از چند بعد تهدید می‌کند:

۱- ناامیدی و چشم‌انداز منفی سرمایه‌گذاری

۲- چالش‌های اقتصادی قبلی پابرجا می‌ماند

۳- کشور در منطقه ضعیف می‌شود

۴- شاخص‌های اقتصادی وارد بحران می‌شوند و سطح رفاه خانواده‌ها افت می‌کند

منبع: تجارت نیوز
  • سهند ارسالی در

    محسن رضایی فهمیده! چرا از ایشون سوال نمیکنید؟! جراحی بزرگ در اقتصاد ایران انسان که هیچ، هر خری هم میفهمد منظورش افزایش وحشتناک قیمت بنزین است! رضایی خوب میداند تعداد زیادی از خانواده‌های کشور محتاج پول تخم مرغ و پیاز و سیب زمینی هستن و هیچ ارزو و خواسته دیگر ندارند! میخواهد با یارانه این چن قلم صدای انها را خفه کند اشراف و کاخنشینان منظور امثال خودرصایی هستن هر روزشون بهتر از دیروز است! میمونه طبقه باصطلاح متوسط سابق که تاوان همه چی این انقلاب و کشور بیش از 40 سال است بگردن انهاست باید قربانی بشن کسی نیست به رضایی بگه چرا در مورد از کجا اوردین تازه بدوران رسیدها سکوت مرگ گرفتید چرا هزاران میلیارد مالیات فراری از امثال خو تون..... چرا بفکر گرفتن رانت‌های چون دلارهای 4000 تومانی و... از افراد شناخته شده نیستید بخیال خودتون باز ریختن بیرون چند هزار نفر را میکشید باز اب از اسیاب میافته اگر ان مغز پوکتون......

  • email@gmai.com ارسالی در

    تا ... کفن نشود ، این وطن وطن نشود

  • عدالت ارسالی در

    لعنت خدا بر حسن روحانی و همراهانش و پدر و مادرانشون
    کشور را تبدیل به ویران ه کرد و رفت

  • ناشناس ارسالی در

    این معضل نتیجه بی تدبیری و خیانت مقامات و مسئولان کلان کشور است

  • ایرانی ارسالی در

    اگر سنگ به خندد بر حال مردم ایران عجب نی ست.کی کی کجا به آخوند اطمینان کرد.

  • عبدالله ارسالی در

    افت/ رشد اقتصادی هر کشوری به فرهنگ عمومی مردمش بر میگردد

  • مردم زجر کشیده ایران ارسالی در

    بحران اقتصادی رو خودتون درست کردید هرچی به مردم گفتید دروغ بود ومردم رو فریب داد ید تا خودتون به احدافتون برسید

  • حسن زاده ارسالی در

    سرمایگذاری در ایران یعنی خرید طلا و دلار و زمین و مسکن و نه خرید سهام و بازار سر مایه ؛ هرکی سرمایگذاری کرده الان روزی صد بار خود را لعنت می کند ؛ همه چیز هر روز گرانتر می شود و سهام شرکت های تولیدی 80 درصد بی ارزش شده ؟؟؟؟!!!

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها